Cum ajunge, la 20 de ani, un fiu de fost ministru vedeta unui scandal național

Redactor:
Gabriela Stefan
Andrei Răzvan Plăcintă, 20 ani, ar fi comis toate aceste fapte luni seara, în jurul orei 20.30, pe strada Berzei din București, în fața unui magazin care comercializa produse etnobotanice. În zona intersecției Știrbei Vodă cu strada Berzei, Răzvan Andrei Plăcintă a avut un incident violent cu iubita sa.

Andrei Răzvan Plăcintă, 20 ani, ar fi comis toate aceste fapteluni seara, în jurul orei 20.30, pe strada Berzei din București, înfața unui magazin care comercializa produse etnobotanice. În zonaintersecției Știrbei Vodă cu strada Berzei, Răzvan Andrei Plăcintăa avut un incident violent cu iubita sa.

Filmul scandalului din strada Berzei

• După ce a fost lovită,tânăra a vrut să plece, urcându-se la volanul unui Volkswagen,proprietate personală, dar Andrei Plăcintă a blocat-o cu mașina sa,un Renault Laguna.

• Un bucureștean, martoral incidentului, a încercat să intervină pentru aplanareaconflictului, fără rezultat însă. Când a văzut că tânăra s-a urcatîn mașină, Plăcintă a sărit pe autovehiculul acesteia, spărgândluneta și oglinda. Apoi, s-a urcat în mașina sa și a trecut pestebucureșteanul care a încercat să îl oprească. Bărbatul a rămasblocat sub Renault.

• Un al doilea martor laincident a încercat să intervină și a tras cu pistolul cu bile decauciuc – pe care îl deținea legal – pentru a-l speria petânăr.

• Răzvan Andrei Plăcintăa fugit de la locul faptei. A fost apelată Poliția Rutieră, care,la rândul său, a chemat Poliția judiciară. Renault-ul a fostrăsturnat pentru a-l scoate de sub mașină pe bucureșteanul blocat.Dosarul este instrumentat de către Parchetul de pe lângă TribunalulBucurești.

Ulterior, Răzvan Andrei Plăcintă a fost internat la SpitalulUniversitar București, unde a fost audiat de anchetatori în cursuldimineții de ieri. Nici procurorii și nici medicii nu au pututconfirma dacă Răzvan Andrei Plăcintă consumase produseetnobotanice, de altfel nici la spital nu i-au fost făcute analizepentru a se depista așa ceva.

În jurul orei 17, a fost citat la Parchet pentru a i se lua o adoua declarație iar procurorii au dispus reținerea sa pentru 24 deore. Andrei Răzvan Plăcintă a fost tratat pentru răni superficialela nivelul mem-brelor, în Serviciul Urgențe de la SpitalulUniversitar de Urgență București, iar marți la prânz a plecat dinunitatea sanitară, a declarat purtătorul de cuvânt al SUUB, BogdanPopescu. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de UrgențăBucurești (SUUB) a mai precizat că o altă persoană care a fostimplicată în incident a ajuns la spital, cu răni superficiale, însănu a necesitat internare.

Ce spune senatorul PDL Plăcintă despre acuzațiile adusefiului său

Senatorul PDL Sorina Plăcintă și-a exprimat poziția în legătură cuaceste evenimente prin intermediul unui comunicat de presă în carese menționează următoarele: „Andrei Răzvan este un tânărresponsabil, de 20 de ani. În cazul în care vor fi demonstrateinformațiile prezentate public, el va răspunde pentru ceea ce s-aîntâmplat. Doar ancheta instituțiilor abilitate poate stabili dacăel a acționat în legitimă apărare sau a comis o greșeală. Cred înjustiție, cred în principiul că legea se aplică tuturor, cu aceeașiunitate de măsură. Crezul meu în acest principiu reprezintă singuramea implicare politică în acest incident”.

Tot ieri, fostul ministru al Tineretului a fost audiat ca martorde procurorii bucureșteni în dosarul în care este cercetat fiulsău. Senatorul Sorina Plăcintă a plecat de la ParchetulTribunalului București cu o mașină cu număr de Senat, ea nefăcândnicio declarație jurnaliștilor. l Fiul senatorului PDL a fostimplicat și în alte scandaluri. Astfel, el a postat pe contul săude pe facebook fotografii în care apare urinând pe o troițămaramureșeană, iar în 2009 a postat imagini în care săruta unbărbat.

Avocatul lui Plăcintă spune că a fost o ceartă întreîndrăgostiți

Avocatul lui Andrei Plăcintă a declarat jurnaliștilor, dupăreținerea clientului său, că ceea ce s-a întâmplat, luni seara, nureprezintă decât o ceartă între îndrăgostiți, iar Parchetul „faceprea mult caz” din aceasta. Avocatul Daniel Oltean, citat deMediafax, a declarat, la ieșirea din Parchet, că nu există probecare să contureze infracțiunea de tentativă de omor de care esteacuzat Andrei Plăcintă și că totul se rezumă la o ceartă întreîndrăgostiți. El a refuzat să dea detalii, spunând că ancheta estela început, însă a precizat că speră ca instanța, ținând cont decontextul dat, să nu emită mandat de arestare preventivă.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide