Cum ajungea președintele cu elicopterul la vila lui Solomon. De ce pesediștii spun că Udrea e în spate și cum Udrea îi amenință cu judecata

Cum ajungea președintele cu elicopterul la vila lui Solomon. De ce pesediștii spun că Udrea e în spate și cum Udrea îi amenință cu judecata
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 23/04/2012, 19:19

Arestarea lui Antonie Solomon i-a agitat pe craioveni și i-ascos în stradă pe angajații Primăriei Craiova. Aceștia din urmă auprotestat ieri seară, la ora 18.00, față de decizia de arestpreventiv al lui Antonie Solomon, care, probabil, a fost consideratun pericol social de către instanță. În total, 500 de oameni s-auadunat în fața Primăriei, unde au scandat de zor „Solomon, primarulinimilor noastre!” și „Craiova nu te lasă!”. Surse din cadrulPrimăriei Craiova susțin că acțiunile de protest vor continuavineri, atunci când se va judeca recursul la decizia de arestpreventiv. Mai multe autocare cu craioveni vor pleca din fațaPrimăriei Craiova și se vor deplasa la Pitești, pentru a-și susțineedilul.

Antonie Solomon a intrat în atenția opiniei publice în anul2000, când a devenit viceprimarul Craiovei. El este un afaceristcare a acumulat averi impresionante în anii ’90. A cumpărat maimulte spații comerciale în care a întreprins diverse activități,dar s-a extins și în județul Giurgiu, unde deținea magazinele detip Duty Free. Astfel încât, atunci când a intrat în atențiaopiniei publice, primarul poza într-un om de afaceri de succes,înregistrându-și clipurile electorale la luxoasa vilă din satulLeamna, din apropierea Craiovei.

„Poate să vină oricine să-mi vadă casa, că e cea mai frumoasădin Oltenia. Are piscină, teren de tenis cu nocturnă și o grădinăcu cascadă. Dar am făcut toate astea înainte să ajung la Primărie”,spunea Antonie Solomon în urmă cu câțiva ani. Popularitateaactualului primar a crescut rapid după anul 2000, când, în fiecarean, a doua zi de Paște organiza, pe cheltuială proprie, „Hora de laLeamna”, unde mai mulți interpreți de muzică populară erau plătițide primar pentru a-i încânta pe craioveni și pe locuitorii dinLeamna. Tot în aceeași perioadă, primarul a început să facă donațiiconsistente către persoanele sărace din Craiova, iar la douăfamilii a donat chiar locuințe. Toate astea îi determină acum chiarpe adversarii săi politici să-l numească un „haiduc modern”. Avânddoctoratul în economie obținut în Republica Moldova, AntonieSolomon a mutat luxul de acasă în centrul orașului.

Fântâni muzicale ca în Barcelona – proiectul de 20 demilioane de euro

În 2004, imediat după ce a obținut primul mandat de primar alCraiovei, Solomon a început proiecte costisitoare în Craiova, careau făcut orașul cunoscut în întreaga țară. Primul a fostmodernizarea centrului din Piața Unirii, unde s-au construit maimulte fântâni arteziene cântătoare, construite după modelul celordin Barcelona, loc de atracție pentru craioveni din toate colțurileorașului. Investiția s-a ridicat atunci la 20 de milioane de euro,dar nu s-a oprit aici. A mai construit una asemănătoare încartierul Craiovița Nouă pentru locuitorii de acolo, iar apoi aînceput construcția Parcului Tineretului, în cartierul LuncaJiului. Această din urmă investiție a costat alte 20 de milioane deeuro din banii Primăriei Craiova, iar lucrarea a fost realizată deSC Delta ACM 98 Construct SA.

Tot aceștia au realizat și asfaltarea străzilor din Craiova, înanul 2008, pe alte câteva milioane de euro. Tot Delta ACM 98Construct SA a câștigat și licitația pentru construcția unui AquaLand în Craiova, lucrare care va începe în scurt timp.Parlamentarul PSD, Olguța Vasilescu, consideră că această firmă arestrânse legături cu ministrul Elena Udrea, conexiunea fiind de”notorietate” în Craiova. În replică, Elena Udrea a declarat că nuare nicio legătură cu firma și a anunțat că o va da în judecată peVasilescu. În toată perioada când societatea a avut lucrări înCraiova, Elena Udrea era nelipsită de la mesele organizate deprimar, în Craiova sau la conacul de la Cetate al lui MirceaDinescu.

Primarul considerat acum pericol social i-a oferit un importantsprijin politic și financiar lui Traian Băsescu. Conform unor sursedin anturajul lui Solomon, întreaga campanie a lui Traian Băsescudin Craiova a fost susținută financiar de Solomon, din surseproprii, iar costurile s-au ridicat la peste 7 miliarde de leivechi. Faptul că primarul Antonie Solomon și președintele TraianBăsescu erau foarte apropiați o dovedește și episodul petrecut dePaște, în urmă cu trei ani: președintele Traian Băsescu împreună cusoția și fiica sa s-au deplasat cu elicopterul la vila lui Solomonde la Leamna, pentru a servi masa de sărbătoare.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
O nouă boală cumplită a apărut din senin! Se extinde chiar acum cu repeziciune
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...