Cum arată cele două noi STAȚII DE METROU care se inaugurează vineri. HARTA TRASEULUI. Plus: Panglica va fi tăiată de Boc și Boagiu

Redactor:
Mihai Schiau
Bucureștenii vor putea folosi cele mai noi două stații de metrou, Parc Bazilescu și Jiului, din Bucureștii Noi (nord-vestul Capitalei). Cele două stații vor completa magistrala 4, care până acum se întindea de la Gara de Nord la stația 1 Mai.

Vineri, bucureștenii vor putea folosi cele mai noi două stațiide metrou, Parc Bazilescu și Jiului, din Bucureștii Noi(nord-vestul Capitalei). Cele două stații vor completa magistrala4, care până acum se întindea de la Gara de Nord la stația 1 Mai.În stația de metrou Parc Bazilescu accesul se va face atât pescări, cât și cu liftul.

Harta la zi a metroului bucureștean. Sursametrorex.ro

„Inaugurarea oficială va avea loc mâine dimineață, de la ora 10,la stația de metrou Jiului, intrarea A. Ca punct de reper, este unsupermarket în zonă”, a declarat, pentru gândul,Gheorghe Udriște, directorul general al Metrorex.

Citeșteși PRIMA CĂLĂTORIE PRIN NOILESTAȚII DE METROU DIN BUCUREȘTI. Reportaj Gândul TV: cum se lucreazăla noua magistrală de metrou

El a precizat că la inaugurare vor fi prezenți peste 100 deinvitați, printre care premierul Emil Boc și ministrulTransporturilor, Anca Boagiu. „Din informațiile mele, vor participaprimul-ministru al României și ministrul Transporturilor, pentru căGuvernul a alocat fondurile pentru construcția acestor două stații.De asemenea, vor veni directori din minister, secretari de stat,dar și constructori sau proiectanți care au contribuit la lucrări”,a declarat Udriște.

Sursa foto:B365.realitatea.net

Întrebat dacă primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vafi prezent, directorul Metrorex a declarat că nu.

De ce s-a schimbatdenumirea stației de metrou Pajura în Jiului

Udriște a precizat că deschiderea celor două stații de metrouera o necesitate pentru București, deoarece zona în care suntamplasate este „deficitară din punct de vedere al traficului lasuprafață”. Din punctul de vedere al directorului Metrorex,stațiile Jiului și Parc Bazilescu vor fluidiza „cu siguranță”traficul în Bucureștii Noi.

Sursafoto: B365.realitatea.net

Întrebat câți călători sunt așteptați să tranziteze stațiileJiului și Parc Bazilescu, Udriște a explicat: „Noi avem ocapacitate de 50.000 de călători pe oră și pe sens, dar socotealade acasă nu se potrivește cu cea din târg. Probabil că vom avea înjur de 7-10.000 de călători”.

Udriște a explicat și de ce s-a modificat denumirea stațieiJiului, care inițial trebuia să se numească Pajura, după strada dinapropiere. „Adevărata stație Pajura va fi înspre Otopeni, unde esituat cartierul cu același nume. Astfel, am ales pentru stația dinBucureștii Noi numele unei alte străzi apropiate, Jiului”, aprecizat Udriște, pentru gândul.”Adevărata” stație Pajura va fi situată pe magistrala 6 de metrou,care va uni Gara de Nord cu Aeroportul Henri Coandă, trecând prinPiața Presei.

Sursafoto: B365.realitatea.net

„Sperăm că în doi ani vom da în folosință alte douăstații”

Deși mâine va fi lungită cu două stații, magistrala 4 de metrouse va extinde în continuare, fiind în plan alte două stații:Laminorului și Lac Străulești.

Termenul de finalizare a lucrărilor este, însă, incert. „Sperămcă în doi ani vom da în folosință cele două stații”, a precizat,inițial, Udriște. Întrebat dacă acest lucru înseamnă anul 2013,directorul Metrorex a dat înapoi: „E cam devreme, să zicemînceputul lui 2014”.

Sursafoto: B365.realitatea.net

În luna februarie a acestui an, Udriște declarase că tronsonular deveni funcționabil pentru călători „aproape de anul 2015”.

Magistrala 4 se va extinde și în celălalt sens, urmând a seîntinde până în Berceni. Stațiile planificate de Metrorex pentruaceastă direcție sunt Hașdeu, Palatul Parlamentului și CatedralaMântuirii Neamului, după care magistrala se va uni cu tronsonul 2,în stația Eroii Revoluției. Însă, pentru această rută, Metrorex nua elaborat încă studiul de fezabilitate.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale în cazul unui...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
O fetiță s-a născut în autospeciala SMURD. Salvator: „A fost cea mai intensă senzație pe...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
GREȘELI frecvente la examenul de traseu. Ce trebuie să exersezi atent înainte și la ce...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide