Cum s-a ascultat la DNA înregistrarea Gândul cu primarul care spunea înainte de referendum că va duce alegătorii la urne cu Loganul primăriei

Cum s-a ascultat la DNA înregistrarea Gândul cu primarul care spunea înainte de referendum că va duce alegătorii la urne cu Loganul primăriei
Publicat: 12/09/2012, 16:25
Actualizat: 29/04/2015, 22:27

Primarul PSD al orașului Sîngeorz-Băi, Roland Vening, a fost citat, marți, 12 august, de DNA București ca martor în dosarul în care e anchetat Liviu Dragnea. Acesta a fost chestionat timp de două ore și jumătate referitor la declarațiile făcute în cadrul unei investigații jurnalistice incognito publicată de gândul. Primarul Roland Vening a declarat că nu este singurul primar care va fi chemat la DNA în urma anchetei gândul. Roland Vening a precizat că împreună cu procurorii a audiat de 17 ori înregistrarea incognito, făcută publică de gândul, în care povestea cum va duce alegătorii la urne.

Primarul orașului Sîngeorz-Băi, Roland Vening, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că procurorii DNA l-au apelat telefonic și i-au transmis citația prin fax anunțându-l că îl așteaptă marți la București.

„M-au sunat și m-au întrebat dacă am ceva împotrivă să primesc citația prin fax fiindcă trebuia să ajung marți la București și nu mai era timp să-mi parvină prin poștă. Nu am avut nimic împotrivă fiindcă, oricum, aveam un drum la Ministerul Dezvoltării Regionale și am fost și la DNA. Mi s-a luat o declarație de două ore și jumătate referitoare la ce a apărut în Gândul în data de 25 iulie a.c. cu referire la secretarul general al PSD Liviu Dragnea”, a spus Venig.

Primarul a declarat că procurorii au analizat „sintactic și morfoligic” fiecare cuvânt pe care el l-a rostit în declarația respectivă fiind interesați mai mult de felul în care el a procedat la referendum decât de o eventuală legătură directă cu Liviu Dragnea.

„Cred că am ascultat împreună cu procurorii de zeci de ori înregistrarea aceea. Era de față și avocatul lui Liviu Dragnea, dar nu m-a întrebat nimic, nu mi-a făcut nici măcar un semn, pur și simplu își nota. Eu am răspuns întrebărilor procurorilor, dar mi s-a părut că ei încearcă mai mult să afle ce am făcut eu și că nu erau interesați prea mult de o eventuală legătură a mea cu Liviu Dragnea”, a spus Venig. Primarul a declarat că le-a explicat procurorilor că i-a spus presupusului raportor PSD (reporter „Gândul” – n.r.) ce a făcut în timpul campaniei electorale ca să conștientizeze lumea să meargă la vot.

„Când am spus că mergem în toate serile pe la localnici pe la orele 20.00-22.00, m-am referit la faptul că nu îi găsim ziua pe oameni acasă, ei fiind plecați la câmp. Putem discuta politică doar când se întorc seara. La fel am procedat în toate campaniile electorale. Am discutat cu oamenii și le-am spus să meargă la vot. Cred că e firesc să facem acest lucru ca politicieni. Când am pomenit de fețe, că vedem ce fețe au, m-am referit la faptul că unii nu vor să stea de vorbă cu noi și atunci nu îi agasăm. Îi abordăm pe cei dispuși, interesați de ce avem să le spunem. Lucrăm pe secții de votare de mult timp, nu doar de la referendum”, a spus Venig. Edilul a declarat că le-a explicat procurorilor că, în declarația dată presupusului raportor, a făcut și o „gafă”.

Mi-au spus că eu sunt primul și că urmează restul primarilor

FOTO: citynews.ro

„Am făcut și o gafă, cea legată de Loganul Primăriei Sîngeorz-Băi. Se și aude în înregistrare că eu râd. Deținem mașina respectivă, dar am încredințat-o în perioada referendumului Prefecturii Bistrița-Năsăud care ne-a cerut să o punem la dispoziție ca să transporte ce avea de transportat la cele șapte secții de votare. Acest lucru se poate verifica. În momentul în care eu am dat aceste declarații, era cedată deja Prefecturii”, a declarat Roland Venig. Primarul a spus că procurorii DNA nu păreau însă interesați de ce anume a făcut el în ziua votului, ci mai degrabă de ce a spus în înregistrarea respectivă postată pe gândul.info.

„Inițial eu nu am ascultat-o, dar am auzit-o de vreo 17 ori la DNA. Cred că acum o știu pe de rost. Totuși, în ce privește audierea, pot spune că procurorii s-au purtat civilizat cu mine. Am jurat că spun adevărul și l-am spus fiind creștin. La referendum, la Sîngeorz-Băi a fost participare la vot de 33%, sub media județeană de 35%. Dacă nu aveam turiști în satțiune, făceam 29%”, a spus Venig.

El a declarat că, potrivit procurorilor DNA, zilele acestea sunt citați ca martori în dosarul Liviu Dragnea și ceilalți primari sunați de Gândul.
„Mi-au spus că eu sunt primul și că urmează restul primarilor. Eu am semnat declarați și am plecat. Nu am întrebat dacă voi fi pus sub acuzare”, a spus Venig.

„Facem cu ne-a învățat Dragnea. Dacă e nevoie ducem oamenii și cu Loganul primăriei – are opt locuri”

Pe 26 iulie sub pretextul unei inspecții prin sondaj, gândul a contactat 14 primari USL de la care am aflat ce tactică vor folosi in scopul de a obține cât mai multe voturi pentru a valida referendumul și pentru a-l demite pe președintele Traian Băsescu. Unul dintre primarii contactați a fost și primarul Venig Roland, edilul orasului Sângeorz-Băi (Bistrița-Năsăud).

Primarul Venig Roland a răspuns presupusului raportor PSD în timp ce era în ședintă cu membrii Biroului Electoral și cu reprezentanții MAI. Reprezentantul USL a raportat cu trei zile înainte de ziua votului că a organizat oamenii care se ocupă de transport pe secțiile de votare. „Mergem seara la oameni, în jurul orei 22. Vedem cine, cum sunt, ce fețe au. În funcție de cum se prezintă mergem noi după ei. Nu vrem să facem vâlvă. Ideea este să ducem cât mai mulți. Facem exact cum ne-a învățat Dragnea. Suntem echilibrați cu mașini pe secțiile de votare. Avem cam cinci autoturisme ale membrilor de partid. Dacă nu ne ajung, ducem și cu Loganul de la primarie. E un Logan bun, cu opt locuri. Noi vrem să ducem cât mai multă lume, nu neapărat cum să voteze”.

ASCULTĂ MAI JOS ÎNREGISTRAREA PENTRU CARE PRIMARUL A FOST CHEMAT LA DNA

Acesta nu a fost singurul reportaj incognito realizat de gândul. Pe 23 iulie mai mulți primari PDL au raportat unui presupus reprezentant al partidului ce tactică vor aplica pentru a ține alegătorii departe de urne.

Strategia PDL la REFERENDUM: cum să ții alegătorii departe de urne. Ascultă ce raportează primarii când primesc UN TELEFON DE LA SEDIUL CENTRAL AL PARTIDULUI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului