• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Cum să-ți găsești job. Când nu mai știi unde, sună-ți cunoștințele sau intră pe Facebook

Cum să-ți găsești job. Când nu mai știi unde, sună-ți cunoștințele sau intră pe Facebook
Unii își găsesc loc de muncă după doar câteva încercări, în timp ce alții, la fel de pregătiți dar mai puțin norocoși, sunt nevoiți să-și caute chiar mai bine de un an. Asta pentru că nu toate metodele folosite sunt la fel de bune, explică specialiștii în resurse umane

Unii își găsesc loc de muncă după doar câteva încercări, în timpce alții, la fel de pregătiți dar mai puțin norocoși, sunt nevoițisă-și caute chiar mai bine de un an. Asta pentru că nu toatemetodele folosite sunt la fel de bune, explică specialiștii înresurse umane, care spun că până la urmă trebuie epuizate toatevariantele, inclusiv relațiile și rețelele de socializare genFacebook și LinkedIn.

„Cele mai eficiente căi sunt site-urile de recrutare, presa șitârgurile de joburi deoarece permit accesul unui număr mare decandidați, cu varietate mare a pregătirii profesionale și aexperienței de lucru”, a declarat pentru Gândul Cristina Sărăroiu,director de resurse umane la Kepler-Rominfo – furnizor de serviciiși soluții informatice personalizate – și membru HR Club.

Să nu te vadă șeful pe Facebook

Într-un an în care se anunță peste 60.000 de disponibilizări însectorul public, iar sectorul privat continuă să dea afară oameni,cei aflați în căutarea unui loc de muncă nu trebuie să uite că șiconcurența este strânsă. Corina Diaconu, directorul companiei deconsultanță pe resurse umane ABC Human Capital, recomandă șirețelele de socializare – LinkedIn și Facebook -, dar și apelareala cunoștințe și relații – așa-numitul „networking”.

Cunoscutele rețele de socializare prezintă însă și anumiteriscuri pentru candidații care au încă un loc de muncă, dar vor săplece, pentru că pot fi urmăriți chiar de șefii direcți sau deprietenii ocazionali, avertizează Cristina Sărăroiu. Ea aminteștede câteva cazuri din Statele Unite ale Americii, care au ajuns îninstanță tocmai din acest motiv.

„Nu în ultimul rând, șansele pot să apară și din anunțurileagențiilor de recrutare și de pe site-urile companiilor de careeste interesat candidatul, majoritatea având secțiuni proprii decarieră”, ne-a declarat Diaconu. Chiar dacă nu dă rezultateimediat, apelarea la o agenție de recrutare se dovedește până laurmă o investiție pe termen lung, pentru că CV-ul candidatuluipoate fi luat în considerare pentru proiectele clienților cu carelucrează agențiile.

Ce joburi vor românii

Anul acesta, cele mai căutate pos­turi pe myjob.ro au fost celedin domeniul vânzărilor și al serviciilor pentru clienți, urmate desecretariat/administrativ, potrivit informațiilor comunicate pentruGândulde reprezentanții site-ului de recrutare. În ultima perioadă, ocreștere a înregistrat și cererea de joburi din marketing/cercetarede piață, explicația fiind numărul mai mare de oferte pe timp devară, când se desfășoară o serie de promoții și sondaje.

„O particularitate este revenirea în top a aplicațiilor pentrujoburi din bănci/finanțe, deși aici ofertele au stagnat dupăscăderea drastică de la debutul crizei”, explică reprezentanțiisite-ului.

La polul opus se află domeniul asigurărilor, cu o ofertăgeneroasă în ultimele două luni, după ce asigurarea locuințelor adevenit obligatorie. În mod surprinzător, cererea de locuri demuncă nu este ridicată, spun reprezentanții myjob.ro. Ei punreticența oamenilor pe seama veniturilor mici care se pot obține:agenții nu primesc salariu fix, predominant fiind comisionul penumărul de contracte încheiate.

Acestea sunt numai cererile de angajare în țară, la care seadaugă aplicațiile pentru străinătate. În prima parte a anului,numărul românilor care își caută activ un job peste hotare pesite-ul de recrutare myjob.ro a crescut cu peste 35% față deaceeași perioadă a anului trecut.

65% dintre candidați au sub 35 de ani

Acum, și femeile, și bărbații își caută un loc de muncă în egalămăsură. Se vede după numărul persoanelor cu cel puțin un CVînregistrat pe myjob.ro, paritatea fiind de 50% – 50%, după ceînainte femeile dețineau majoritatea (53%). În total, peste 2,5milioane de CV-uri au fost trimise în prima jumătate a anului pesite-ul de recrutare, atât pentru România, cât și pentrustrăinătate.

Cât despre pregătirea celor care vor să se angajeze, piața afost inundată de aplicațiile tinerilor fără experiență sau cu puținpeste un an în câmpul muncii, o posibilă explicație fiind valul noude absolvenți de studii medii și superioare din lunileiunie-iulie.

Astfel, cea mai mare pondere o dețin candidații între 21 și 35de ani (65%), iar cea mai mică, românii trecuți de 50 de ani(5%).
În ultima perioadă a crescut considerabil și numărul specialiștilor(cu peste zece ani experiență) care își caută de muncă, de la 5% lafinalul anului trecut la 15% în acest moment.

Inchide