Cum scăpau de poliție Briceag, Bulină, Orient și Juvete. Vezi aici ce mașini folosea gruparea „Giulești”

Redactor:
Gabriela Stefan
Cum scăpau de poliție Briceag, Bulină, Orient și Juvete. Vezi aici ce mașini folosea gruparea „Giulești”
Membrii grupării Giulești au scăpat de mai multe ori filtrelor poliției și de urmăririle din trafic ale anchetatorilor datorită mașinilor scumpe.

Membrii grupării Giulești au scăpat de mai multe orifiltrelor poliției și de urmăririle din trafic ale anchetatorilordatorită mașinilor scumpe cu care mergeau când comiteaufapte, în ultimele cazuri fiind vorba de un Mercedesmodificat pentru viteză, au declarat pentru Mediafax sursejudiciare. Potrivit surselor citate, gruparea Giulești,specializată în furturi (de bancomate) și tâlhării, are doi lideri,Dumitru Păncescu, zis Miki, și Adrian Stancu, zis Mituș, și doi”locotenenți” – Dorinel Ionel Lăzărică și Claudiu Marius Fieraru.Până în prezent, Dumitru Păncescu a fost deferit justiției, deprocurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, îndouă dosare penale, iar Adrian Stancu a fost trimis în judecată întrei dosare. Stancu e judecat în două dintre cazuri alături dePăncescu. În cele trei dosare ale lui Stancu, procurorii auinvestigat 46 de fapte de furt sau tâlhărie.

Care sunt membrii grupării Giulești

Potrivit surselor judiciare citate, Păncescu și Stancu au fostprezenți la aproape fiecare faptă de tâlhărie sau furt debancomate, investigată în prezent în dosarul procurorilor de laSecția de Urmărire penală și Criminalistică. Aceștia au scăpat demai multe ori urmăririlor poliției, din cauză că atunci cândcomiteau faptele mergeau cu autoturisme scumpe, în ultima vreme eifolosind un Mercedes, cel mai probabil modificat special pentrucreșterea vitezei.

Astfel, membrii grupării Giulești au reușit să scape de maimulte filtre ale poliției și să-și lase în urmă anchetatorii ce îi”filau” în trafic.

Din gruparea Giulești fac parte Marian Gheorghe – zis”Expres” sau „Expresul Negru”, Marian Mihăiță Ciuraru – zis”Spoitorul”, Bujor Gheorghe – zis „Orient”, Florin Neagu – zis”Geras”, Adrian Constantin Bereandă – zis „Smox” sau „Ady Berandi”sau „Bonx” sau „Grasu”, Iulian Berechet – zis „Bulină”, GheorgheCosma – zis „George” sau „Mafiotul”, Alexandru Oace, Aurel Dumitreu- zis „Rică”, Adrian Opițeanu – zis „Romanu”, Victor Armeanu – zis”Juvete”, Dragoș Nicolae Fabian – zis „Biță”, George Fabian, zis”Geo”, Liviu Iordan, Cornel Enescu – zis „Briceag” și GabrielAlexe.

Furtul de la Agenția Loto

Toate aceste persoane au fost deferite justiției în perioadaiulie și septembrie 2008, respectiv martie și iulie 2009, în patrudosare penale.

În rechizitoriul din 17 iulie 2008, procurorii prezintă șasefapte de furt sau tâlhărie a membrilor grupării conduse de Stancuși Păncescu, în toate cazurile aceștia folosind mașini scumpe.

La una din fapte, din 23 august 2007, când patru membriai grupului au deposedat violent un bărbat de două lanțuri de aurpe care le purta la gât, aceștia au folosit o mașină RenaultSafrane. Victima din acest caz conducea pe SplaiulIndependenței din București, iar în zona căminelor P2-P3 din Regie,a atins ușor mașina inculpaților. Aceștia au coborât și au începutsă îl lovească pe bărbat timp în care i-au smuls și lanțurile deaur de la gât. În tot acest timp un alt membru al grupului i-asustras bărbatului, din mașină, portofelul, și ulterior i-au tăiatcauciucurile mașinii ca să nu-i poată urmări.

În cazul de furt, din 2 spre 3 decembrie 2007, de laAgenția 75 a Loteriei Române de pe Calea 13 Septembrie, dinCapitală, membrii grupării Giulești au folosit două mașini de lux,respectiv un Mercedes și o limuzină Audi A8 – mașină recunoscutăpentru viteză și fiabilitate. Ei au furat bilete de lotoși 6.000 de lei.

Cei doi agenți de patrulă au ajuns la Agenția Loto, în noaptearespectivă, la mai puțin de două minute de la sesizarea prinstație. Aceștia au relatat anchetatorilor că în fața Agenției seaflau parcate, suspect, două mașini, un Mercedes și un Audi A8. Lavederea agenților, trei persoane, identificate ulterior ca fiindmembri ai grupării, au plecat în trombă cu cele două mașini.Ulterior, Mercedes-ul a fost găsit într-o benzinărie din cartierulbucureștean Giulești.

Au mers cu un BMW pentru a fura o remorcă

Într-un alt caz de furt, tot din decembrie 2007, membriigrupării au mers cu un autoturism BMW pentru a fura o remorcă dinfața unui bloc. Imediat după furt, arată anchetatorii,aceștia au gonit cu remorca prinsă de mașină, prin Capitală, fără aopri la semnalele semafoarelor. Urmărirea acestora a încetat doardupă ce polițiștii au blocat o intersecție, pe unde trebuiau sătreacă membrii grupării. Când au văzut blocajul din intersecție,aceștia au pierdut controlul mașinii BMW și s-au izbit într-unstâlp, fiind prins de către oamenii legii doar un ocupant almașinii.

Într-un alt rechizitoriu, din 18 septembrie2008, prin care aufost deferiți justiției capi și membri ai grupării Giulești,procurorii arată că, în noaptea de 8 spre 9 ianuarie 2008, Păncescuși alte persoane au lovit cu brutalitate un paznic al uneisocietăți comerciale, de unde au furat bunuri electronice și o casăde bani, prejudiciul fiind de 20.000 de lei. La aceastătâlhărie membrii grupului au folosit o mașină Audi A6bleumarin, care aparține unuia din capii grupării AdrianStancu și care la momentul jafului avea numerele acoperite cu ocârpă, potrivit declarației unuia dintre martorii audiați în acestdosar, în care au fost cercetate și probate 18 fapte de furt sautâlhărie.

Percheziții domiciliare

Gruparea Giulești, cunoscută anchetatorilor ca având preocupăripentru tâlhării și furturi de bani din ATM-uri, aparținând unorsocietăți bancare, precum și nerespectarea regimului armelor șimunițiilor, a acționat pe tot teritoriul României, astfel că toatecazurile având ca autori membri ai rețelei au fost conexate, fiindinvestigate faptele de către Parchetul Înaltei Curți de Casație șiJustiție.

Astfel, ofițerii Direcției de Investigații Criminale șiprocurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrulParchetului instanței supreme au făcut, marți dimineață, zecepercheziții domiciliare, pentru „destrămarea uneia dintre cele maiimportante grupări infracționale specializată în tâlhării șifurturi din bancomate”.

În urma descinderilor, Dumitru Păncescu, Adrian Stancu și”locotenenții” lor, Dorinel Ionel Lăzărică și Claudiu MariusFieraru, au fost duși la Parchet, pentru a fi interogați.

Cei patru au fost reținuți, marți, pentru 24 de ore, procuroriipropunând Tribunalului Vâlcea arestarea preventivă a acestora(Mediafax).

Inchide