Cum va arăta CODUL RUTIER PE STIL NOU: amenzi „usturătoare” pentru viteză, eliminarea contestațiilor

Cum va arăta CODUL RUTIER PE STIL NOU: amenzi „usturătoare” pentru viteză, eliminarea contestațiilor
Liviu Popa, șeful Poliției Române, a anunțat că se lucrează la modificarea Codului Rutier și că intenția Poliției este să introducă amenzi mult mai mari pentru vitezomani, amenzi care vor fi calculate în funcție de venituri

Liviu Popa, șeful Poliției Române, a anunțat că se lucrează la modificarea Codului Rutier și că intenția Poliției este să introducă amenzi mult mai mari pentru vitezomani, dar și să elimine sistemul „inutil” al punctelor de penalizare, conform Mediafax.

Citește și Modificările care apar în Codul Rutier pe stil nou. Șeful Poliției Rutiere: „Șoferii care se bat sau se împușcă în trafic, DOI ANI PE TUȘĂ!” INTERVIURILE GÂNDUL

Popa a declarat că sistemul cu puncte este ineficient și nu a produs vreun efect. Totodată, el a spus că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru șoferii care nu respectă regimul limitelor de viteză.

„Dacă o persoană își permite să cumpere un bolid, poate să-și ia și o amendă de 2.000 de euro”, a spus Liviu Popa într-un interviu la RTV.

Șeful Poliției a mai spus că intenționează să elimine posibilitatea contestării în instanțe a proceselor verbale întocmite de polițiștii rutieri, amenda devenind cu titlu executoriu.

Permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate atât de ușor, a mai spus Liviu Popa, arătând că pentru depășirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

O altă intenție pe care Popa vrea să o materializeze în noul Cod Rutier este introducerea „răspunderii obiective”, după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea acestui sistem și-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964. Modelul prevede ca toate amenzile de circulație să fie achitate de proprietarul mașinii care a fost surprinsă de polițiști în comiterea abaterii de la Codul Rutier, indiferent de cine se află la volan.

Inchide