CUM VOR ARĂTA CELE MAI ÎNALTE CLĂDIRI DIN ROMÂNIA. Burj Khalifa, numărul 1 la nivel mondial, este de șase ori mai mare comparativ cu zgârie-norii românești

Redactor:
Simona Simionescu

Două clădiri de birouri aflate în stadiu de proiect își disputăsupremația pentru titlul de cea mai înaltă clădire din România.Diferența intre ele este de doar 4-5 etaje, iar câștigătoare vaieși cea care fi finalizată prima.

Unul dintre zgârie-nori, Floreasca Sky Tower, urmează săaibă o înălțime de 131 de metri, măsurată de la primul până la al37-lea etaj, conform proiectului dezvoltat de RaiffeisenEvolution, divizia imobiliară a grupului omonim. Clădirea, parte acomplexului Floreasca City Promenada, va fi construită înapropierea lacului Floreasca, mai exact lângă clădirea OracleTower. Data la care va fi finalizată nu se cunoaște însă, după cedezvoltatorul și-a amânat planurile în 2009, din cauza crizei. Seștie doar că proiectul este „în stadiu de construcție”, conformsite-ului oficial.

Cel de-al doilea proiect va fi dezvoltat deomul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, înurmătorii cinci ani, și include două turnuri de 32-33 deetaje, parte a unui complex imobiliar. Acestea vor fiamplasate tot în București, lângă Carrefour Orhideea. Investițiatotală este estimată de Niculae la jumătate de miliard de euro.”Consider că acesta va fi noul centru financiar al Bucureștiului.Nu mi-am propus să fac cea mai înaltă clădire din Capitală. DarPUZ-ul nostru (planul urbanistic zonal – n.red.) prevede ca celedouă turnuri să aibă 32-33 de etaje, va fi unul mai mare și unulmai mic”, a declarat recent pentru gândul IoanNiculae.

Kingdom Tower va intra în curând în topulmondial

România este însă departe de a intra în topul celor mai înalțizgârie-nori din lume. În acest moment, clasamentul este condus deEmiratele Arabe Unite, cu clădirea Burj Khalifa din Dubai,care măsoară nu mai puțin de 828 de metri.

Nici măcar cu Torre Reforma (244 metri) din Ciudad de Mexico,clădire aflată pe locul 200 în clasament, nu se vor putea comparaproiectele autohtone.

Așa arată ierarhia în acest moment, însă lucrurile se vorschimba până va fi gata proiectul imobiliar din România.Burj Khalifa își va pierde titlul în favoarea KingdomTower, care urmează să fie cel mai înalt zgârie-nori dinlume. Viitoarea clădire va fi construită în orașul Jeddah dinArabia Saudită și va avea o înălțime dublă față de numărul unuactual, respectiv 1.609 metri.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide