• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Dan Voiculescu rămâne colaborator al Securității. Instanța a respins cererea de revizuire

Dan Voiculescu rămâne colaborator al Securității. Instanța a respins cererea de revizuire
Curtea de Apel București a respins cererea de reviziuire formulată de Dan Voiculescu față de decizia Curții Supreme prin care a fost declarat colaborator al Securității cu numele conspirativ Felix. În martie 2011 Curtea Supremă a hotărât definitiv că Dan Voiculescu a fost colaborator al Securității. Fondatorul Partidului Conservator a deschis o acțiune specială mai precis o cerere de revizuire a decizie. Curtea de Apel București a decis, miercuri 13 februarie că acestă cerere este inadmisibilă.

Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire formulată de Dan Voiculescu față de decizia Curții Supreme prin care a fost declarat colaborator al Securității, cu numele conspirativ „Felix”.

În martie 2011, Curtea Supremă a hotărât definitiv că Dan Voiculescu a fost colaborator al Securității. Fondatorul Partidului Conservator a deschis o acțiune specială, mai precis o cerere de revizuire a deciziei. Curtea de Apel București a decis, miercuri, că acestă cerere este inadmisibilă.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis irevocabil, pe 10 martie  2011, că liderul conservatorilor este colaborator al fostei Securități, cu numele conspirativ „Felix”. Astfel, ICCJ confirmă decizia Curții de Apel București.

Instanța supremă a încheiat, în 17 februarie, dezbaterile în procesul în care Dan Voiculescu a contestat decizia Curții de Apel București, potrivit căreia acesta a avut calitatea de colaborator al fostei Securități. ICCJ a amânat luarea unei hotărâri pentru 10 martie.

În 5 februarie 2010, instanța Curții de Apel București a constatat că Dan Voiculescu a avut calitatea de colaborator al fostei Securități, iar acesta a contestat decizia la instanța supremă.

Dan Voiculescu a contestat în permanență acest verdict și l-a acuzat direct pe judecătorul Curții Supreme că a fost influențat politic de Traian Băsescu.

Inchide