• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Deng Xiaoping îi va veghea pe bistrițeni. Statuia acestuia va fi amplasată în Piața Independenței

Deng Xiaoping îi va veghea pe bistrițeni. Statuia acestuia va fi amplasată în Piața Independenței
Surpriza din fotografie!

Consilierii locali ai municipiului Bistrița și-au dat un acord de principiu pentru amplasarea în oraș a unei statui a liderului Deng Xiaoping, părintele comunismului în China, potrivit citynews.ro

Acordul a venit în urma unei solicitări a Instituției Prefecturii Bistrița-Năsăud, discutat în ședința Consiliului Local din 27 ianuarie. Unii consilieri bistrițeni s-au arătat sceptici vizavi de această inițiativă, neînțelegând de ce în orașul Bistrița trebuie ridicată o statuie pentru un lider comunist. Astfel, potrivit sursei citate, consilierul PNL, Gavril Țărmure a spus că nu înțelege de ce în orașul Bistrița, care face parte dintr-o țară capitalistă, trebuie ridicată o statuie pentru un lider comunist care a înființat economia de piață socialistă.

Statuia ar urma să fie ridicată în Piața Independenței. „Am primit o adresa de la Instituția Prefectului, probabil pe filiera ambasadei Republicii China la București. Nu este specificată o dimensiune sau o amplasare specifică, ci undeva în zona Independenței. Amplasarea în sine va trebui autorizată, iar în momentul în care vom primi documentația tehnică vom vedea care sunt dimensiunile și culoarea”, a declarat, într-un comunicat oficial, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Deng Xiaoping este părintele „economiei de piața socialiste”, reforma economică din China. Xiaoping nu a avut titlul de șef de stat sau șef de guvern, fiind liderul de facto al Republicii Populare Chineze de la sfârșitul aniilor 1970 până la începutul anilor 1990.

Inchide