• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Deputații PSD, PNL și PC vor fi în sală, dar nu vor vota cererea DNA privindu-l pe Dan Păsat

Deputații PSD, PNL și PC vor fi în sală, dar nu vor vota cererea DNA privindu-l pe Dan Păsat
Deputații PSD, PC și PNL vor fi prezenți în sala de plen a Camerei, dar nu vor vota la dezbaterea privind cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, Florin Iordache (PSD).

Deputații PSD, PC și PNL vor fi prezenți în sala de plen aCamerei, dar nu vor vota la dezbaterea privind cererea DNA deîncuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului PDLDan Păsat, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, Florin Iordache(PSD).

„Deputații de la PNL, PSD și PC vor fi prezenți în sală, dar nuvotează. Motivația este că vrem să asigurăm prezența, darnu vrem să intrăm în acest război al DNA cu PDL„, aexplicat Iordache.

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat,luni, că cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare adeputatului PDL Dan Păsat pentru arestarea preventivă a fostînscrisă pe ordinea de zi a ședinței de marți, la votul final, subrezerva primirii raportului Comisiei juridică.

Anastase a precizat că grupul PDL a votat întotdeauna înfavoarea unor astfel de cereri din partea justiției.

Deputatul PDL Dan Păsat declara, înainte de ședința de luni agrupului PDL, că va preciza în plen, marți, dacă va ceredeputaților să-i ridice imunitatea parlamentară.

Membrii Comisiei juridice au anunțat că mai au de lucrat laraport și, dacă acesta va fi gata, va intra în dezbatere marți.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat vot favorabilsolicitării justiției pentru încuviințarea arestării preventive adeputatului PDL Dan Păsat.

Ministerul Justiției a transmis Camerei Deputaților, în 4noiembrie, solicitarea procurorilor privind încuviințarea rețineriiși arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat,acuzat de șantaj.

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2010 Dan Păsat, în calitate dedeputat, iar din data de 21 decembrie 2009 și de secretar generalal Partidului Democrat Liberal, în cadrul organizației județeneGiurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităților înexercitarea demnității publice de parlamentar, prin acțiuni deșantaj ori prin folosire a autorității și influenței ca om politicdecurgând din funcția de conducere din partid, a acționat pentru aobține, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficiinecuvenite provenind din contractele de achiziții publice încheiatecu primării de pe raza județului Giurgiu și derulate prin firma sa- SC Prod Invest SRL, pe care o controla și o conducea în fapt.Atunci când a întâmpinat opoziție din partea reprezentanțiloradministrației publice locale ori a firmelor care își adjudecaserăcontractele de achiziție publică, inculpatul a recurs la diverseforme de intimidare, mergând până la amenințări și acte deviolență.

La data de 18 februarie 2010, față de Dan Păsat s-a dispusurmărirea penală în legătură cu două infracțiuni de șantaj, iar ladata de 28 iunie 2010 cercetările au fost extinse, fiind dispusăurmărirea penală față de Păsat și sub aspectul celorlalteinfracțiuni menționate în cererea de încuviințare a reținerii șiarestării preventive. (Mediafax)

Inchide