Deputatul cu 17 case, Mircea Vasile Cazan: „N-aș dori nimănui să fie în locul meu acum, la ce cheltuieli de întreținere am iarna!” Cine are o casă mai mare ca „palatul Videanu”

Redactor:
Robert Veress
Deputatul cu 17 case, Mircea Vasile Cazan: „N-aș dori nimănui să fie în locul meu acum, la ce cheltuieli de întreținere am iarna!” Cine are o casă mai mare ca „palatul Videanu”
Unui parlamentar român îi revin, în medie, 356,3 metri pătrați locuibili, conform ultimelor declarații de avere publicate pe site-urile celor două camere. În total, cei 470 de parlamentari au locuințe de 167.458 de metri pătrați, cât însumează cele 1.064 de case, apartamente și case de vacanță trecute în declarații.

Unui parlamentar român îi revin, în medie, 356,3 metri pătrațilocuibili, conform ultimelor declarații de avere publicate pesite-urile celor două camere. În total, cei 470 de parlamentari aulocuințe de 167.458 de metri pătrați, cât însumează cele 1.064 decase, apartamente și case de vacanță trecute în declarații.

La toate acestea, se adaugă 73 de spații comerciale, ducândtotalul imobilelor la 1.137 – conform calculelorblogulparlamentarului.ro.

295 de parlamentari dețin 434 de case de locuit, 310parlamentari au 526 de apartamente, 90 de parlamentari au 104 casede vacanță, iar la 55 de parlamentari le revin 73 de spațiicomerciale.

„O cocioabă” de 2.300 metri pătrați

Suprafața cea mai generoasă este a caselor de locuit – 107.021metri pătrați. Campionul absolut este deputatul PSD de Galați,Florin Costin Pâslaru, care deține o casă de locuit în suprafață de2.300 de metri pătrați. Spre comparație, binecunoscutul „palat” alfostului ministru al Economiei Adriean Videanu ocupă „doar” 1.250de metri pătrați. Domnul Pâslaru susține, însă, că nu deține decât”o biată cocioabă”. „E vai de capul ei, mi-au vândut-o părinții, căașa au considerat ei, eu m-am văzut pus în fața faptuluiîmplinit.

Casa e în comuna Grebănu, județul Buzău, lângă Râmnicu Sărat, afost a familiei, a fost naționalizată și folosită drept CAP, iarpărinții au recâștigat-o de la stat”, a declarat Florin Pâslaru,pentru gândul. Deputatulmai are două imobile de locuit, în Galați – un apartament de 110metri pătrați, cumpărat în 1995, și o casă de 667 metri pătrați.Întrebat dacă și casa de 667 mp este tot „o cocioabă”, Pâslaru arăspuns: „Asta e o casă în reconstrucție. Am cumpărat-o în 2003 șise ocupă de ea fiul meu”.

Senatorul PSD Anghel Iordănescu pare pasionat de locuințe cuinterior generos. Are o casă de 1.700 mp construită în regieproprie în Ilfov (locul 2 în topul suprafețelor caselor de locuit),două case de 500 mp și una de 150 mp, cumpărate în București, șidouă case de vacanță, în Snagov (120 mp) și Breaza (200 mp).

Dacă nu îl punem la socoteală pe deputatul social-democratRobert Negoiță, cunoscut pentru afacerile din domeniul imobiliar,care deține 60 de apartamente, recordmenul parlamentarilor estedeputatul liberal de Sibiu Mircea Vasile Cazan. Acesta deține 17imobile: 9 case de locuit, 7 apartamente (unul de 764 mp, în Sibiu,cumpărat în 2008 – locul I în topul suprafețelor apartamentelordeținute de parlamentari) și o casă de vacanță. Și aceasta conduceîn topul suprafețelor caselor de vacanță deținute de parlamentari,cu 1.068 de metri pătrați.

Domnul Cazan explică: „E o casă mică, am trecut și terenulaferent, așa cum era în contractul de vânzare-cumpărare”. Cu osingură excepție, un apartament de 45 mp dobândit anul trecut,cităm „printr-o conjunctură nedorită”, Mircea Cazan a cumpărat cele17 imobile înainte de a deveni parlamentar (se află la primulmandat).

„Eu am fost acționar la Astral. Am vândut afacerea la UPC șimi-am spus că imobiliarele sunt cea mai bună investiție. Așa că amtot făcut achiziții pe care acum le regret, împreună cu părinții șisoția. În ziua de azi nu aș mai cumpăra. Mă chinui să plătescimpozitele și cheltuielile de întreținere. N-aș dori nimănui să fieîn locul meu acum, la ce cheltuieli de întreținere am iarna, cândtrebuie să fac focul în case nelocuite!”, a declarat Cazan, pentrugândul.

Deputatul a încasat 50.000 de euro din chirii, în 2009, darsusține că acela „a fost ultimul an bun. Acum au scăzut multchiriile și prefer să nu închiriez, decât să bag pe cineva care săîși bată joc de casă, pe mai nimic”.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide