Deținut eliberat din greșeală de la Gherla. Directorul pușcăriei: „Nu fiți răi. Asta este, ne pare rău”. Plus: cum își construiește același director vilă cu pușcăriașii

Redactor:
Gândul
Deținut eliberat din greșeală de la Gherla. Directorul  pușcăriei: „Nu fiți răi. Asta este, ne pare rău”. Plus: cum își construiește același director vilă cu pușcăriașii
Un deținut a scăpat cu un an mai devreme din Penitenciarul de maximă siguranță Gherla, după ce a fost eliberat din greșeală. Asta după ce judecătoria Gherla a stabilit termenul de eliberare a bărbatului condamnat pentru conducere în stare de ebrietate pentru februarie 2010 în loc de februarie 2011.

Un deținut a scăpat cu un an mai devreme din Penitenciarul demaximă siguranță Gherla, după ce a fost eliberat din greșeală. Astadupă ce judecătoria Gherla a stabilit termenul de eliberare abărbatului condamnat pentru conducere în stare de ebrietate pentrufebruarie 2010 în loc de februarie 2011.

Închis în octombrie 2009, deținutul a fost eliberat după doarcâteva luni, pe 25 februarie 2010. La scurt timp după acest moment,s-a întors în pușcărie, de bunăvoie. La rândul ei , AdministrațiaNațională a Penitenciarelor a depistat eroarea, iar comandantul șiadjuncții săi au ajuns în fața comisiei de disciplină.

Șeful pușcăriei dă vina pe judecători

Virgil Pop, directorul penitenciarului Gherla, a dat vina pejudecători, care au greșit perioadele și în loc de 2008 au trecut2007. Cei de la penitenciar au fost nevoiți să îl elibereze maidevreme pe deținut, în aceste condiții.

„Nu fiți răi. Asta este, ne pare rău”, a declarat Pop înlegătură cu cele întâmplate.

„La 22.03 avea termen de judecată. A considerat că este mai binesă se prezinte, ca să îl ajute la eliberarea condiționată. Și-a datseama că e o eroare când a fost pus în libertate. Când a fost citats-a prezentat singur la penitenciar”, a mai precizat Pop.

Întrebat dacă este adevărat că deținuții lucrează la vila lui,directorul penitenciarului a recunoscut. „Da, am contract valabilși plătesc contravaloarea muncii cu un salariu mai mare decât celminim pe economie-6 milioane. Dacă i-am angajat nu înseamnă că îifavorizez sau comit abuzuri”, s-a apărat Pop, care susține că nu seaflă în conflict de interese, deși folosește ca persoană fizicăserviciile deținuților din penitenciarul pe care îl conduce.

Angajarea pușcăriașilor de către gardieni, soluțiaanticriză a ANP

În sprijinul directorului vine și șeful său, Ioan Băla, careconduce Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Contractul e avizat de Administrația Natională. Pe fondulcrizei economice, realizarea de venituri din contracte de prestăriservicii a devenit o soluție de a îmbunăt resursele.

Deținutul are dreptul să refuze.Plata se face în contul unitățiiși legal este acoperită. Posibilitatea nu este doar pentrudirectori, ci pentru tot personalul penitenciar”.

Citește și:

Top 10- pușcăriași în vacanță

Inchide