Dezvoltatorul Confort City: Vom da persoanelor afectate de incendiu apartamente vacante

Dezvoltatorul Confort City: Vom da persoanelor afectate de incendiu apartamente vacante
Dezvoltatorul ansamblului Confort City a anunțat, marți seară, că va pune la dispoziția persoanelor afectate de incendiul de marți apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spații, până la refacerea locuințelor proprii.
Publicat: 02/10/2012, 21:09
Actualizat: 29/09/2018, 03:40

Dezvoltatorul ansamblului Confort City a anunțat, marți seară, că va pune la dispoziția persoanelor afectate de incendiul de marți apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spații, până la refacerea locuințelor proprii.

Pentru început, precizează dezvoltatorul, toți locatarii afectați vor fi cazați, „în următoarele două, trei zile, într-o unitate hotelieră”, unde li se va asigura hrana, urmând ca, ulterior, să le pună la dispoziție apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spații proprii, până la refacerea locuințelor.

Potrivit sursei citate, reprezentanții firmei care a construit complexul vor asigura și „consilierea și suportul clienților”, pentru refacerea locuințelor.

Locatarii apartamentelor afectate de incendiul produs marți la un bloc al ansamblului Confort City sunt transportați, marți seară, la Rin Grand Hotel. Ei merg la hotel cu mașinile proprii sau cu microbuze puse la dispoziție în acest scop.

Incendiul a izbucnit, marți după-amiază, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat în complexul rezidențial Confort City.

Pompierii acționează, în prezent, pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului, urmând ca, pe durata nopții, să rămână la locul intervenției pentru verificări și pentru supraveghere, potrivit IGSU.

Intervenția la incendiu a fost îngreunată de barierele de acces și de mașinile parcate în zonă, care au întârziat intrarea echipelor de pompieri, dar și de faptul că rețeaua de hidranți a complexului nu a funcționat, a precizat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Surse din rândul autorităților au declarat, pentru MEDIAFAX, că numărul apartamentelor afectate în urma incendiului este de aproape 100.

Potrivit dezvoltatorului imobiliar (Domus Stil) care a construit ansamblul, locatarii apartamentelor afectate de incendiu vor primi cazare la hotel, pe durata reparațiilor necesare la imobil.

„Incendiul a izbucnit la mansarda din lemn a clădirii, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, extinzându-se și la etajul 10 al blocului de locuințe. Focul s-a propagat ulterior pe fațadă, la etajele inferioare. Flăcările, favorizate de vânt, au cuprins, în plan orizontal, toate cele 8 scări ale imobilului, afectând mai multe apartamente”, a precizat IGSU.

Întrebat despre cauza incendiului, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, Daniel Vasile, a spus că există „speculația” ca acesta să fi izbucnit în urma aprinderii unui aparat de aer condiționat montat în exterior.

Pompierii au intervenit la incendiu cu peste 30 de autospeciale cu apă și 10 autoscări, la fața locului venind și două echipaje de descarcerare și cinci de prim-ajutor.

Șase locatari ai blocului au primit îngrijiri medicale la fața locului, după ce au suferit atacuri de panică sau au inhalat monoxid de carbon, iar un pompier a fost transportat la Spitalul Floreasca, după ce s-a intoxicat cu fum.

Locatarii blocului au reclamat faptul că intervenția la incendiu a fost întârziată din cauza faptului că pompierii nu au avut apă.

Blocul afectat de incendiu nu avea nevoie de autorizație privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), pentru că nu era mai înalt de 11 niveluri, a declarat, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt ISU Ilfov, Simion Petruș.

Petruș a explicat că blocul respectiv, care are 11 niveluri, nu se încadrează în categoriile de construcții care trebuie să primească avizul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) privind securitatea la incendiu, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1739/ 2006.

Potrivit HG citate, se supun autorizării clădiri civile definite conform reglementărilor tehnice specifice domeniului securității la incendiu ca „înalte” sau „foarte înalte”, indiferent de aria construită ori de destinație, „înalte” însemnând de peste 11 etaje.

Ansamblul rezidențial Confort City, deținut de frații Robert și Ionuț Negoiță, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniță, locuri de joacă pentru copii și parcuri.

Complexul rezidențial este situat pe Splaiul Unirii, la 7,6 km de Piața Unirii, 6,3 km de Parcul Tineretului și la 4 km de Rin Grand Hotel. Ansamblul a fost dat în folosință în 2010.

Proprietarii apartamentelor spun că au plătit pe acestea prețuri începând cu 50.000 de euro și că au de dat rate lunare la bancă de aproximativ 300 de euro.

În 2007, un hotel deținut tot de frații Negoiță, aflat pe Șoseaua Vitan Bârzești, a fost cuprins de un incendiu, în timp ce se afla în construcție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...