DNA: Teodor Atanasiu și fiul ministrului Dobrițoiu au cumpărat voturi prin intermediul interlopilor care acționau din sediul PNL Cluj

DNA: Teodor Atanasiu și fiul ministrului Dobrițoiu au cumpărat voturi prin intermediul interlopilor care acționau din sediul PNL Cluj
Publicat: 17/08/2012, 09:34
Actualizat: 03/05/2015, 11:11

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) susțin, într-un comunicat public, că Teodor Atanasiu, Dumitru Samson (fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu) și alte patru persoane au cumpărat voturi în ziua referendumului. Deputatul PNL Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală și de ” folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală”. Dumitru Samson este acuzat de trafic de influență și mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu și fiul ministrului Dobrițoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian „trupe de intervenție” care avea ca sarcină cumpărarea de voturi. Procurorii mai arată că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că îi va falicilita diverse contracte cu ministerele guvernului Ponta. Contractele urmau să fie încheiate cu firma de pază a interlopului Bogdan Măgurean.

CITEȘTE AICI COMUNICATUL DNA

Procurorii spun că în cursul lunii iulie s-au autosesizat în urma unor informații potrivit cărora Teodor Atanasiu pregătea o operațiune la scară mare de fraudare a votului prin mită electorală. „În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Atanasiu Teodor, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu învinuitul Samson Dumitru, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale”, se menționează în comunicatul DNA.

„Interlopul Măgurean acționa din sediul PNL Cluj”

Procurorii arată că în urma anchetei au stabilit că Atanasiu și Samson au luat legătura cu Bogdan Măgurean despre care susțin că este un cunoscut interlop din Cluj-Napoca. Măgurean avea ca sarcină să organizeze operațiunea de mobilizare a votanților, dar și de cumpărare a voturilor. Anchetatorii arată că interlopului Măgureanu i s-a pus la dispoziție sediul PNL din Cluj Napoca. DNA arată că voturile au fost cumpărate cu bani și inclusiv Teodor Atanasiu a remis o sumă de bani unuia dintre cei care se ocupa de mituirea alegătorilor. Iată ce rețin procurorii:

Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineții de 29 iulie 2012, în înțelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul învinuitului Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relații în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acționeze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educație) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localități de pe raza județelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș grupuri de interlopi care să fie pregătiți să intervină, la nevoie, în locațiile unde se solicită sprijin.

Măgurean Bogdan a acționat în sensul celor stabilite, în condițiile în care i s-a pus la dispoziție un spațiu din sediul organizației PNL Cluj Napoca iar Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulți lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în același scop. Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanții de pe raza acestor județe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani și alte foloase materiale.

Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârșitul zilei de 29 iulie 2012 și în zilele următoare, banii fiind transmiși lui Măgurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de altă parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu Gheorghe. (sursa: Comunicat DNA)

Fiul lui Dobrițoiu a promis contracte pe bani publici contra voturi la refrendum

Procurorii mai susțin că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că în schimbul fraudării votului firma sa de pază va primi contracte finanțate din publici. „De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influența de care se bucură la nivelul ministerelor și îi va influența pe funcționari să acorde contracte firmei de pază și protecție reprezentate de Măgurean Bogdan”, se arată în comunicatul DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Samsung Galaxy A55 și A35 au fost lansate în România. Primele noastre impresii
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice