Doctorul Oprescu pune plombe de 10 euro bucata. Țin două săptămâni

Doctorul Oprescu pune plombe de 10 euro bucata. Țin două săptămâni
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 26/04/2012, 05:06

Doctorul Sorin Oprescu s-a răzgândit și a ieftinit de 300 de oriprețul unei plombe asfaltice. Acum el susține că va astupa gropiledin București, cu numai 10-11 euro de bucată. Acesta este ultimulpreț pe care edilul l-a avansat , după ce în urmă cu o săptămâna,într-o emisiune televizată, anunța că plombarea unei gropi ajungela 3.000 de euro.

„Prețul unei gropi, în mod normal, se ridică la 10-11 euro. Nucostă 3.000 de euro groapa. Nici vorbă. Este o exagerare. Peparcursul astupării cu balast, așa cum s-a făcut întodeauna, aapărut ideea astupării cu un liant special, amestecat cu beton,care în aproximativ 20 de minute putea să astupe gropile. Prețurilede cost ale acestui liant erau foarte mari. Nimeni nu s-a atins deliantul ăsta. M-am uitat, am încercat pe câteva gropi, am văzut căfuncționează foarte bine, constructorii mi-au explicat care suntprețurile de cost. Nici vorbă de așa ceva, deși mi-aș fi dorit săfie cumpărat de către cei care au străzile în întreținere și săpoată să-l aplice”, a declarat primarul general al Capitalei pentruAntena 3.

Noile plombe ale lui Oprescu, de 10 euro bucata, au o durată deviață de două săptămâni și nici măcar o singură zi de garanție,lucru recunoscut chiar de primar. „O să țină cât o să țină”.

Într-o săptămână, plombele lui Oprescu s-au ieftinit de300 de ori

La declanșarea acțiunii botezate de Sorin Oprescu „gropaniada”,edilul le-a cerut asfaltatorilor să ” facă gropile mai rapid. Poateo să-mi spuneți că nu se poate, că sunt gropi adânci, om vedea. Săne repezim pe gropile mari cu substanța asta minune, care ne dăsatisfacție și mie și dumneavoastră ca mâine dimineață să putemmerge fără cazuri de aruncat mașina în aer, iar restul să o facețicu umplutura care știți dumneavoastră că ține. Cât ține, vine atreia întrebare? Ține cât ține, ține până la reabilitarea pe careîncepem să o facem în mod organizat, și asta se petrece tot în modorganizat”.

Ulterior, Oprescu a dezvăluit și prețul substanței minune. „Fațade mixtura la rece care se folosește de obicei pentru astupareagropilor, acest material ajunge la 3.000 de euro”, a precizatprimarul general al Capitalei. După fix o săptămână, Sorin Oprescua micșorat prețul unui metru cub de mixtură de la 3.000 de euro la10-11 euro. Oprescu susține că cea mai mare parte a costurile vorfi suportate de „regii asfaltului” și asta pentru că „25-30 la sutădin marile bulevarde sunt în garanție. Se mai adaugă și 40 la sutădin străzile care au contracte de întreținere”.

Oprescu a ieftinit și întreținereastrăzilor

Primarul general al Capitalei s-a lăudat că a reușit săieftinească cu 5-6 miliarde de lei vechi contractele pentruîntreținerea străzilor. Economia a făcut-o tăind din contracteleasfaltatorilor plimbările pe străzi și numărarea gropilor.

„Anul trecut am scos din contractele de întreținere gestiunea,considerând că sunt sume foarte mari. Ce înseamnă gestiune înaccepțiunea administrației dinaintea mea. Însemna că constructorulcircula pe străzi, constata numărul de gropi, le număra și lerepara. Chestiunea asta am împins-o către Administrația Străzilor.Că așa mi s-a părut normal, ca noi să facem inventarul și să-lcomunicăm constructorului în timp util. Asta presupunea cam 5-6miliarde de lei vechi, diminuând contractul pe care ei îl aveaupentru un grup de 10-20 de străzi. În condițiile astea reparațiiles-au făcut pe un abonament de întreținere din baniiconstructorului”, susține Sorin Oprescu.

INFO PLUS

Primăria se laudă cu o relație „furtunoasă” cu regiiasfaltului

Războiul purtat de primarul general al Capitalei cu „regiiasfaltului” pare să se sfârșească în toamnă când edilul îi va forțasă particepe la licitații internaționale. Până atunci el i-aobligat să reducă timpul de refacere a străzilor la maximum o lună.”Am redus partea de intervenție imediată de la trei luni la o lunăde zile. Bucureștenii n-o să aibă parte de trei luni de zile derefacere a străzilor, ci de o lună de zile. La sfârșitul luniiaugust expiră contractele de întreținere, le vom scoate lalicitație internațională și vom aștepta rezultatele fără însă de asta cu fundul pe scaun, ci a verifica și asfalturile care au fostpuse. Încă o dată și încă o dată. Războiul dintre Oprescu șiasfaltatori a început la primul viscol din acest an. La începutullunii februarie, Oprescu i-a amenințat pe regii asfaltului că dacăîn cinci zile nu astupă gropile le plombează cu armata. „Vă daucuvântul meu de om, nu-i o amenințare, bag armata”. Un nou viscoll-a scos pe Oprescu din situația de a nu-și putea respecta cuvântuldat în fața „regilor asfaltului”. Două săptămâni mai târziu,asfaltatorii și-au luat revanșa. Aceștia l-au înregistrat peOprescu în timpul unei discuții colorate în care regiza”operațiunea gropaniada”. Potrivit înregistrării, Oprescu le-acerut asfaltatorilor: „Haideți zilele astea să dăm un junghi, nuștiu, cinci, șase, șapte zile pe arterele principale pe astea,Pieptănari, Paștele mă-sii. În felul ăsta pot să apăs și eu pebuton mai tare pentru ce am discutat cu voi data trecută. Să mailuăm mașinile, că ne jucam: le luăm, le punem, le luăm, le punem.Nu se poate, nu ai cum, ăștia sunt nesimțiți. Orice ai face nu ebine. Da` mai dă-i în…”

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Cum arată unica fiică a lui Ion Țiriac! Ioana i-a captat atenția Simonei Halep
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Ce a vorbit Vlăduța Lupău cu Neymar la Paris! Frumoasa cântăreață a dezvăluit tot: `El...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
BOMBĂ! Veste uriașă pentru Liviu Dragnea! Totul a fost ținut SECRET, ce s-a aflat ACUM
EXCLUSIV! ȘOFERUL unui AUTOBUZ, luat la PUMNI de un ADOLESCENT. VIDEO
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
România e în doliu! Un mare actor român a murit. A fost găsit mort în...
Iarna 2020-2021 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021