DOSARUL TRANSFERURILOR. Borcea – 7 ani de închisoare, Copos – 5 ani, MM Stoica – 4 ani, Pădureanu – 3 ani, Giovanni Becali – 8 ani, Victor Becali – 7 ani, Gică Popescu – 3 ani, Nețoiu – 3 ani

Curtea de Apel București a răsturnat decizia inițială a Tribunalului București și i-a condamnat la închisoare pe cei opt oameni de fotbal, printre care George Copos, Cristi Borcea sau frații Becali, în dosarul TRANSFERURILOR

Curtea de Apel București a răsturnat decizia inițială a Tribunalului București și i-a condamnat la închisoare pe cei opt oameni de fotbal, printre care George Copos, Cristi Borcea sau frații Becali, în dosarul TRANSFERURILOR a 12 jucători români în străinătate. Sentința nu este definitivă. Prima instanță i-a achitat pe toți cei opt inculpați.

Frații Becali, impresarii Giovanni și Victor, au primit cele mai mari pedepse cu executare, iar George Copos (Rapid), Cristi Borcea (Dinamo) și MM Stoica (Steaua) au primit de asemenea pedepse cu executare. Restul celor trei oameni de fotbal au primit pedepse cu suspendare.

CITEȘTE AICI SENTINȚA CURȚII DE APEL BUCUREȘTI

George Copos, patronul clubului Rapid, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Jean Pădureanu, președintele clubului Gloria Bistrița, a primit 3 ani cu suspendare.

Mihai Stoica, managerul general al clubului Steaua București a primit 4 ani de închisoare cu executare, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, precum și 3 ani de interzicere a unor drepturi.

Cristi Borcea, fost acționar la clubul Dinamo București a primit 7 ani de închisoare cu executare și șase ani interzicere a unor drepturi.

Giovanni Becali a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare.

Fratele său, Victor Becali, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare.

Fostul internațional Gheorghe Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul acționar la clubul Dinamo, Gheorghe Nețoiu, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Judecătorii au dispus confiscarea a 9,5 milioane de dolari

În minuta sentinței Curții de Apel București judecătorii arată că au dispus conficarea de la învinuți a aprocimativ 9,5 milioane dolari. Procurorii au dispus confiscarea de la Gheorghe Copos a sumei de 660.000 dolari; de la MM Stoica suma de  675.000 dolari, Cristian Borcea 1,1 milioane dolari, Ioan Becali 4,2 milioane dolari si 750000 euro, Jean Pădureanu 200.000 dolari, Victor Becali 1,7 milioane dolari, Gheorghe Popescu 75.000 dolari și 1 milion de dolari echivalent în lei din care se scade suma de 1 330 000 lei plătită cu titlu de impozit ( transferul fotbalistului Bratu Florin)
 

Victor Becali: „Prejudiciul este estimat?”

Impresarul Victor Becali a declarat că în rechizitoriul procurorilor scrie că prejudiciul este doar estimat. „În rechizitoriu scrie că este foarte probabil ca bani să fi ajuns la Victor și Ioan Becali. Poate fi cineva condamnat pentru asta? Prejudiciul este estimat. Ar trebui să fie cert, nu doar estimat”, a declarat Victor Becali la sport.ro.

Becali a mai spus că avocații săi vor face recurs.

Jean Pădureanu: „Buba nu e la mine”

„Banii pe factura pe care am trimis-o eu au intrat în club, alți bani nu am luat. Buba nu e la mine”, a declarat, la Antena 3, președintele Gloria Bistrița, Jean Pădureanu.

Gică Popescu: „Am muncit o viață întreagă și m-am ținut departe de astfel de lucruri”

„Acest proces mi-a făcut foarte mult rău, dar sper să se termine cu bine. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat exact. Nutrim speranța că lucrurile se vor îndrepta la recurs. Este greu de acceptat o astfel de decizie atunci când te știi nevinovat. Este foarte greu de șters cu buretele tot ce s-a întâmplat în anii de când a început procesul, dar asta este, respectăm decizia, dar sperăm că lucrurile se vor îndrepta. Mi-e greu să spun acum dacă aș fi făcut sau nu ceea ce am făcut în trecut, dar mi le asum, indiferent dacă sunt bune sau rele. Am muncit o viață întreagă și m-am ținut departe de astfel de lucruri pentru a fi un exemplu. Eu și Cel de sus știm ce s-a întâmplat, eu mă simt curat, dar instanțele decid”, a spus Popescu la DigiSport.

Prejudiciul depășește 11 milioane de dolari

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide