Dușa, nemulțumit de deszăpezire: Am cerut demisia prefectului de Botoșani

Dușa, nemulțumit de deszăpezire: Am cerut demisia prefectului de Botoșani
Ministrul Administrației și Internelor (MAI), Mircea Dușa, a declarat, marți seară, că i-a cerut prefectului de Botoșani, Costică Macaleți, să demisioneze, ca urmare a modului în care este gestionată problema deszăpezirii în județ.
Publicat: 18/12/2012, 21:37
Actualizat: 25/06/2013, 14:19

Ministrul Administrației și Internelor (MAI), Mircea Dușa, a declarat, marți seară, că i-a cerut prefectului de Botoșani, Costică Macaleți, să demisioneze, ca urmare a modului în care este gestionată problema deszăpezirii în județ.

Potrivit Realitatea TV, Dușa a spus că a pus la dispoziția prefectului de Botoșani „tot ce a cerut” pentru deszăpezire. Ministrul a amintit că, în acest județ, sunt 27 de sate izolate, la care este posibil accesul cu utilaje grele.

La rândul său, Macaleți a afirmat că, după ce a cerut ajutor, i-au fost trimise „freze vechi și defectate”.

Prefectul de Botoșani a mai precizat că, în prezent, sunt blocate trei drumuri naționale, iar în zonele cu viscol stratul de zăpadă ajunge la trei metri. Potrivit lui Macaleți, în Botoșani nu sunt înregistrate cazuri de oameni înghețați.

Costică Macaleți a anunțat încă de duminică, la videoconferința cu ministrul de Interne, Mircea Dușa, că în județ 27 de localități sunt izolate din cauza ninsorilor și viscolului.

El a arătat că din cele 13 localități nealimentate cu energie electrică, în trei comune s-a reluat alimentarea cu electricitate și că se acționează în continuare la încă trei – patru comune.

„Probleme cu totul speciale nu avem. În total, sunt izolate 27 de localități, însă nu există cazuri deosebite să nu se poată ajunge la sate, să nu putem interveni. Primăriile lucrează în permanență”, afirma prefectul de Botoșani.

Întrebat atunci de ministrul Mircea Dușa dacă, spre exemplu, mașina de pâine poate ajunge în aceste sate izolate luni dimineață, prefectul a răspuns că numai cu freză în față.

Macaleți mai informa atunci că în Botoșani au fost trimise o autofreză de la Cluj, una de la Bistrița și două de la București și că atunci când se va mai potoli vântul se va interveni pentru deblocarea drumurilor.

Luni, autoritățile locale anunțau că peste 260 de persoane, proprietari de autoturisme sau pasageri în mijloace de transport în comun rămase blocate în nămeți în județul Botoșani, au fost salvate de forțele de intervenție care au acționat în situațiile de urgență determinate de ninsorile abundente și vântul puternic din ultima perioadă

Potrivit autorităților județene, pentru salvarea acestor persoane au intervenit pompieri, polițiști, polițiști de frontieră, lucrători la societățile de întreținere a drumurilor și autoritățile locale, iar persoanele respective au fost cazate în noaptea de duminică spre luni în școli, spitale, dar și la persoane particulare din Botoșani, Dorohoi, Gorbănești, Hudești, Darabani, Ștefănești, Păltiniș, Românești, Stăuceni, Trușești și Vorniceni, unde, prin grija autorităților locale, li s-au asigurat condiții optime de cazare, hrană și ceai cald.

Luni dimineață, se circula în condiții de iarnă pe două drumuri naționale, respectiv Botoșani – Iași și Botoșani – Suceava și pe un drum județean Leorda – Bucecea – Huțani și se acționează cu 53 de utilaje pentru deblocarea drumurilor și redarea lor circulației rutiere.

Circulația feroviară a fost întreruptă de duminică seară pe tronsonul Botoșani – Leorda – Dorohoi, toate trenurile fiind anulate.

Luni seară, potrivit E.On Moldova, în județul Botoșani erau nealimentate cu energie electrică localitățile Mitoc, Horia, Crasnaleuca, Coțușca și Poiana.

La ora actuală, în județul Botoșani sunt închise trei drumuri naționale, și anume DN24C Santa Mare – Ștefănești – Manoleasa – Rădăuți Prut, DN 29 Botoșani – Ungureni – Săveni – Avrămeni – Manoleasa și DN29A Dorohoi – Darabani – Rădăuți Prut, precum și 20 de drumuri județene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului