Elena Udrea are „o înțelegere superioară a naturii umane”. Află aici cum a ajuns la această concluzie un ziarist britanic de la The Independent

Redactor:
Maria Manoliu
Elena Udrea are „o înțelegere superioară a naturii umane”. Află aici cum a ajuns la această concluzie un ziarist britanic de la The Independent
Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, a intrat în atenția presei din Marea Britanie. După ce Daily Telegraph a ironizat-o pentru împărțirea de pantofi cu toc și ciocolată sinistraților din Săucești, ediția electronică a The Independent consideră gestul ca pe o dovadă de umanitate.

Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, a intrat înatenția presei din Marea Britanie. După ce Daily Telegraph aironizat-o pentru împărțirea de pantofi cu toc și ciocolatăsinistraților din Săucești, ediția electronică a The Independentconsideră gestul ca pe o dovadă de umanitate. În articolulintitulat „Tocurile înalte arată umanitatea care lipsește văluluiislamic”, jurnalista Joan Smith consideră că gestul ministruluiUdrea arată „o înțelegere superioară a naturii umane. Când seîntâmplă lucruri îngrozitoare, oamenii își pierd temporarperspectiva viitorului. O pereche de pantofi frumoși nu aminteștenumai de o altă lume, ci este și o promisiune că va veni un momentcând vei aparține din nou acestei lumi”.

Explicând că Udrea este ministrul Turismului din România, țarăafectată de inundații, și că a mers în satul Săucești cu 20 de tonede ajutoare, între care ciocolată și cutii de pantofi cu tocuriînalte, Smith afirmă: „Sper să găsesc pe cineva ca ea dacă voi fiafectată vreodată de un dezastru natural”. În schimb, problemaprincipală cu vălul islamic integral (burqa) este, în opinia luiSmith, că indiferent în ce parte a lumii este purtat, este inuman.În general, vălul integral este purtat de femeile musulmane sărace.Acest obiect se pierde însă pe măsură ce apare clasa de mijlocprosperă, însă islamul politic este o încercare conștientă de aopri acest proces.

În țările occidentale, femeile musulmane susțin că poartă vălulislamic din proprie voință. Acest lucru este adevărat în unelecazuri , susține Smith, adăugând însă că nu este convinsă căacestea sunt complet sincere în legătură cu motivele care stau înspatele acestei alegeri. „Acoperirea feței nu este prescrisă înIslam” susține ea, adăugând că acest lucru este legat fie deobiceiurile tribale care datează dinaintea Islamului, fie decultele puritane cum ar fi wahabismul. „Nu este nimic întreconflictul dintre puritanism și dorința de a celebra corpuluman-acesta se regăsește pe tot parcursul istoriei-dar în cazulvălului islamic integral ar trebui să fie clar că motivația de a-lpurta este aproape în întregime politică” argumentează ea.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide