Elena Udrea: Trebuie să-i facem pe români să vadă mai repede lucrurile pozitive pe care le facem. Ne-am ținut de cuvânt și am mărit salariile bugetarilor

Elena Udrea: Trebuie să-i facem pe români să vadă mai repede lucrurile pozitive pe care le facem. Ne-am ținut de cuvânt și am mărit salariile bugetarilor
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 26/04/2012, 05:29

Liderul PDL Elena Udrea susține, pe blog, că timpul până cândromânii vor începe să resimtă în buzunarele proprii efectele uneicreșteri economice în 2011 poate fi mare, ea menționând că aceastaeste logica dezbaterii asupra formulei guvernamentale pe care PDL ova susține în continuare.

Președintele PDL București menționează că Institutul Național deStatistică a făcut publice datele economice ale anului 2010, douădintre informații fiind „încurajatoare”: creștere economică de 0,1%în trimestrul IV și contracție economică totală de 1,2%.

„Dacă la calculul total mai adăugăm și inundațiile din vara anuluitrecut, care ne-au costat 0,6% din PIB, ajungem la o scădere a PIBde doar 0,6%, deși FMI estima o contracție de 1,9%. Puteminterpreta datele ca pe un semnal că economia României începe să sestabilizeze. Mai mult, perspectivele unei creșteri economice în2011 sunt cât se poate de concrete. Cu condiția să alocăm banicătre investiții în infrastructură, creând noi locuri de muncă.Astfel vom scădea și presiunea pe Bugetul Asigurărilor Sociale.Fără turbulențe economice majore în regiune și cu stabilitatepolitică internă, avansul economic de anul acesta poate fi chiarmai mare decât 1,5%, cât am estimat noi inițial”, scrieministrul.

Elena Udrea susține că nu sunt de neglijat nici lucrurile pe carepartidul nu a reușit să le facă la începutul acestui an.

„Ne-am ținut de cuvânt și am mărit salariile bugetarilor cu 15%față de nivelul din octombrie 2010. Am purces și la recalculareapensiilor grupa I și II, care a adus o creștere medie de 93 de lei.Sunt, deci, semnale că și din punct de vedere social lucrurile sepot îndrepta”, scrie liderul PDL.

Ea adaugă că se impune o interpretare a cifrelor economice și încheie politică: „Stabilitatea la care s-a ajuns este rezultatulpozitiv al măsurilor de reechilibrare bugetară pe care a trebuit săle aplice Guvernul anul trecut. Politic, ne-a fost greu să propunemși să susținem măsurile de austeritate. De altfel, declinulînregistrat de PDL în încrederea românilor este rezultatul directal măsurilor nepopulare pe care a trebuit să le luăm. Am fost însăresponsabili până la capăt și nu ne-am dedat la populismediscursive precum alianța de stânga. Am ales să reprezentăm încontinuare un electorat de dreapta perfect conștient de gravitateasituației în care se afla România. Am ales o cale politică fărăechivoc”.

Președintele PDL București menționează că problema care se puneacum este durata în care partidul va încasa dividendele politiceale echilibrării și creșterii economiei.

„De obicei, căderea este bruscă, iar urcușul este anevoios, maiales când nu te abați de la principiile tale și nu începi să arunciîn stânga și-n dreapta promisiuni privind creșteri nesustenabile depensii și salarii. Pentru că România nu și le permite acum. Chiarpe fondul unei creșteri economice în 2011, timpul până când româniivor începe să resimtă în buzunarele proprii efectele poate fi maimare. Aceasta este și logica dezbaterii asupra formuleiguvernamentale pe care PDL o va susține în continuare. Decizia esteuna de natură politică. Eu cred că trebuie să găsim o formulă încare să-i facem pe români să vadă mai repede lucrurile pozitive pecare le facem. Altfel, există riscul să lăsăm România în mâinilestângii nereformate, care, în două luni, va pune din nou economiape butuci”, se arată în postarea Elenei Udrea.

Consiliul Național de Coordonare (CNC) al Partidului DemocratLiberal, programat inițial pentru sâmbătă, se amână pentru data de5 martie, a anunțat, miercuri, PDL.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Lidl se transformă! Ce începe să vândă, primele produse ajung în magazinele din România
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Te-ai gândit că trebuie să cumperi anvelope noi? Iată cum le alegi pe cele mai...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Virusul care ar putea provoca o nouă pandemie. 40% dintre oamenii infectați au murit
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Tehnici de citire a chipului. Cum îți dai seama dacă o persoană îți ascunde ceva
Amanta lui Reghe, scandal uriaş cu un reporter. Detalii bombă despre trecutul Corinei
547 de NOI CAZURI de INFECTARE, INCIDENȚA pe JUDEȚ este 7,91
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Doliu în muzica populară! O celebră artistă s-a stins din viață. Tragedie în România
Dumnezeule, nu! Virus apocaliptic la orizont! Covid-19 e ultima grijă. Vine Nipah
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021