Examenul de bacalaureat decurge normal. Funeriu a mulțumit profesorilor că „au înțeles importanța acestui moment și au dat șansa examenului de bacalaureat să se desfășoare în condiții bune”

Redactor:
Gândul
Examenul de bacalaureat decurge normal. Funeriu a mulțumit profesorilor că „au înțeles importanța acestui moment și au dat șansa examenului de bacalaureat să se desfășoare în condiții bune”
Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat, luni, că examenul de bacalaureat se desfășoară în condiții normale, nefiind semnalate incidente majore.

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat, luni, căexamenul de bacalaureat se desfășoară în condiții normale, nefiindsemnalate incidente majore.

Funeriu a precizat că subiectele au fost preluate în toate cele 630de centre, 95 de subcomisii și Inspectoratele Școlare, doar înjudețul Brașov existând un singur caz în care a fost necesarăfolosirea unei variante de rezervă deoarece nu a funcționatinternetul.

18 elevi nu s-au prezentat la proba scrisă la limba și literaturaromână, nouă fiind din județul Iași, câte doi din județele Giurgiu,Mehedinți și Hunedoara și câte unul din Brașov, Vaslui și Alba.Funeriu a declarat că nu știe câți din cei 18 elevi nu au ajuns laexamen din cauza inundațiilor, dar a precizat că pentru aceștia vorfi folosite variantele de rezervă.

Au existat și cinci cazuri de elevi eliminați pentru că au încercatsă copieze, două în Cluj și câte unul în Constanța, Giurgiu șiBucurești, informează Mediafax.

Daniel Funeriu a declarat că au fost primite și câteva sesizări lalinia verde deschisă pentru neregulile înregistrate la examenul debacalaureat, una dintre acestea semnalând faptul că în Bihor eleviiintră cu fițuici în examen. Ministrul a precizat că acest lucru afost deja verificat, dar că informația nu a fost confirmată.

În ce privește plata profesorilor care participă la examenul debacalaureat, Funeriu a declarat că aceasta este comparabilă cu ceade anul trecut, iar sumele alocate nu vor fi reduse. El a ținut sămulțumească profesorilor pentru că „au înțeles importanța acestuimoment și au dat șansa examenului de bacalaureat să se desfășoareîn condiții bune”.

Peste 210.000 de absolvenți de liceu susțin, începând de luni,probele scrise de la examenul de bacalaureat, prima testare fiindla limba și literatura română.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide