EXCLUSIV – Cum s-au înjurat judecătorii de la Curtea Constituțională. Noul președinte despre cearta cu fostul președinte: „Discuțiile au fost aprinse, chiar brutale”

Redactor:
Marian Sultănoiu
EXCLUSIV – Cum s-au înjurat judecătorii de la Curtea Constituțională. Noul președinte despre cearta cu fostul președinte: „Discuțiile au fost aprinse, chiar brutale”
Judecătorul Ioan Vida spune că Ion Predescu, colegul său, s-a schimbat și că vrea neapărat funcția de președinte al Curții Constituționale. Ion Predescu povestește cum s-a declanșat conflictul: "A început să țipe la mine. "Nu țipa, domnule", i-am spus, "că n-ai niciun drept să țipi la mine!""

Judecătorul Ioan Vida spune că Ion Predescu, colegul său, s-aschimbat și că vrea neapărat funcția de președinte al CurțiiConstituționale. Ion Predescu povestește cum s-a declanșatconflictul: „A început să țipe la mine. „Nu țipa, domnule”, i-amspus, „că n-ai niciun drept să țipi la mine!””

Expirarea mandatului pentru trei dintre cei nouă magistrați aiCurții Constituționale a României și alegerea judecătorului IonPredescu în funcția de președinte interimar al CCR a aprinsspiritele în rândul magistraților. Fostul președinte, Ioan Vida, alcărui mandat de judecător la Curte a expirat luni, 7 iunie, adeclarat, la televiziunea națională, că desemnarea lui Ion Predescuîn locul său nu este legală, susținând că funcția de președinteinterimar al CC nu există, iar decizia a fost luată în absențacvorumului necesar.

„S-a schimbat domnul Predescu, care vrea să fie președinte. Deciei au fost cinci inși în plen, care au votat să fie ales unpreședinte interimar. Cvorumul legal este de șapte persoane, celpuțin. Când am văzut că ei au gânduri de genul ăsta, eu am ieșitdin sală pur și simplu și i-am lăsat să facă ce vor. Nu existăaceastă instituție, de președinte interimar, în cadrul legislațieiîn vigoare”, a explicat Vida, marți seară.

„Domnul Vida nu a priceput că i s-a încheiatmandatul”

Președintele interimar, Ion Predescu, a răspuns miercuri, pentruGândul, acuzelorfostului președinte. „Păi să vă spun eu, ca să știe toată lumea, dece s-a supărat. Dânsul a cerut să exercite, în continuare,atribuțiile administrative ale funcției de președinte. Nu apriceput că i s-a încheiat mandatul și când i-am spus asta, ne-aexplicat că așa s-a întâmplat și în urmă cu trei ani” a declaratIon Predescu pentru Gândul. El spunecă, în 2007, magistrații CCR au fost de acord ca Ioan Vida să-șiexercite, în continuare, mandatul până în momentul în care, o datăcu înnoirea curții, cei trei noi judecători urmau să depunăjurământul. „Dar acum datele sunt altele și asta i-am spus și lui.”Ce altele!?” și a început să țipe la mine. „De fapt, nu vreidumneata!” zice. „Eu te rog să nu strigi la mine, că n-ai calitateasă strigi la mine!” i-am spus. Au început discuții aprinse, chiarbrutale. „Mai ești judecător de mâine?” l-am întrebat. „Nu!” a spusel. „Și atunci, cum vrei să mai fii președinte?” i-am întrebat dinnou. Și aici s-a supărat și a plecat din sală. Pe urmă ne-a-njurat,a spus tot felul de lucruri ne-a făcut „inși” în loc de judecători.Mă rog, așa a înțeles dânsul să ne blameze și să ne discrediteze.Niște inepții. S-a făcut de râs. Dar vă spun că niciodată nu s-aîntâmplat așa ceva, până la domnul Vida. Tocmai dânsul care a avutdouă mandate și se știe cum l-a luat pe-al doilea” a mai spus IonPredescu”, a povestit Predescu.

Ion Predescu rămâne președinte până la noialegeri

Președintele interimar urmează să rămână în funcție, îndeplinătatea atribuțiilor, până în momentul noilor alegeri,organizate la cinci zile de la depunerea jurământului de către ceitrei judecători, care urmează să-și înceapă mandatul în 2010.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Propuneri indecente…din partea soțului
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Se schimbă regulile dacă ai nevoie de aceste documente. Anunțul momentului pentru toți românii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide