EXCLUSIV – IKEA a cumpărat fabrica Timpuri Noi și vrea să facă birouri și apartamente

EXCLUSIV – IKEA a cumpărat fabrica Timpuri Noi  și vrea să facă birouri și apartamente
Grupul suedez IKEA, care deține cel mai mare retailer local de mobilă, va dezvolta în București un proiect "pe termen lung" care va cuprinde blocuri de locuințe și clădiri de birouri.

Grupul suedez IKEA, care deține cel mai mare retailer local demobilă, va dezvolta în București un proiect „pe termen lung” careva cuprinde blocuri de locuințe și clădiri de birouri. Divizia deinvestiții imobiliare a grupului IKEA, Vastint Holding B.V., aachiziționat platforma Timpuri Noi din Capitală pentru 34,6 mil.euro, anunțând că locația nu va fi folosită pentru deschiderea unuinou magazin IKEA în România.

„Inter IKEA confirmă cumpărarea unei proprietăți în zona TimpuriNoi din centrul capitalei București. Proprietatea a fost cumpăratăde Vastint Holding B.V., divizia de proprietăți a Inter IKEA Group.Este o investiție pe termen lung cu scopul de dezvoltare a unorspații cu destinații mixte: rezidențiale, de birou și de retail”,au declarat pentru Gândul reprezentanții Inter IKEA Group.

Având în vedere că suprafața totală construibilă permisă peterenul achiziționat este de circa 200.000 mp, în cazul în careinvestitorii suedezi vor construi 150.000 mp, ținând cont că înprezent costul de construcție pentru birouri poate ajunge la 1.500euro pe mp, valoarea totală a investiției ar putea depăși 200milioane euro. Inter IKEA a menționat că grupul Vastint HoldingB.V. nu este implicat în dezvoltarea centrelor comerciale sau amagazinelor IKEA. „Prin urmare, proprietatea recent achiziționatădin Timpuri Noi nu va servi niciodată ca locație pentru deschidereaunui nou centru comercial sau a unui magazin IKEA în România”, aumai spus reprezentanții Inter IKEA Group.

5 hectare la nici 2 km de Piața Unirii

Terenul pentru care suedezii urmează să achite cei 34,6 milioaneeuro are 51.000 metri pătrați și este situat la circa doi kilometride Piața Unirii, una dintre cele mai scumpe zone imobiliare dinBucurești. Tranzacția a fost anunțată marți de compania Timpuri Noiși confirmată joi de reprezentanții grupului suedez. Adrian Breazu,președintele Consiliului de Administrație al societății TimpuriNoi, a declarat pentru Gândul că negocierile cu reprezentanțiigrupului suedez au durat aproape un an.

„Am avut mai multe oferte pentru platforma de cinci hectare, laprețuri mai mari decât suma cu care am vândut acum. Eu sunt doaradministrator, decizia de a vinde acum a fost a Adunării Generale aAcționarilor. Pentru teren am avut oferte și de la retaileri degenul Auchan și alții, la prețuri cu puțin peste jumătate din sumaconvenită cu divizia de imobiliare a IKEA „, ne-a declarat AdrianBreazu. În urmă cu cinci luni, Breazu declara pentru ZiarulFinanciar că cea mai bună ofertă primită pentru platforma TimpuriNoi a fost de 93 milioane euro – de 2,7 ori mai mare decât sumaoferită acum de grupul suedez-, în luna noiembrie 2007, darceilalți acționari s-au opus vânzării.

Citește mai departe în pagina următoare

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Larisa Iordache rupe tăcerea! Ce calvar a trăit după ce a fost umilită și jignită...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide