EXCLUSIV. Lista scurtă a Elenei Udrea cu posibilii candidați ai PDL la Primăria Capitalei. Atac dur la Oprescu: „S-a ocupat de rațe sălbatice și de ceasuri de aur de mii de euro”

EXCLUSIV. Lista scurtă a Elenei Udrea cu posibilii candidați ai PDL la Primăria Capitalei. Atac dur la Oprescu: „S-a ocupat de rațe sălbatice și de ceasuri de aur de mii de euro”
Silviu Prigoană, Liviu Negoiță, Sulfina Barbu și Cristian Preda sunt posibilii candidați ai PDL la funcția de primar general al Capitalei, în opinia ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, liderul organizației din București a PDL.

Silviu Prigoană, Liviu Negoiță, Sulfina Barbu și Cristian Predasunt posibilii candidați ai PDL la funcția de primar general alCapitalei, în opinia ministrului Dezvoltării Regionale șiTurismului Elena Udrea, liderul organizației din București aPDL.

Silviu Prigoană ar putea să intre în competiția pentruPrimăria Capitalei din partea PDL. Un bun candidat ar fi LiviuNegoiță, la fel și Sulfina Barbu. Chiar și domnul Cristi Preda aspus ceva despre o posibilă candidatură. Este important caei să se pregătească de pe acum”, a declarat, într-un interviupentru gândul ElenaUdrea. Ea a spus că, în mod categoric PDL nu va susține candidaturalui Sorin Oprescu la Primăria Bucureștiului.

„La Organizația București a PDL avem o inițiativă de a deschidecampania pentru stabilirea candidatului PDL pentru PrimăriaCapitalei. Vor intra în competiție colegii care vor dori săcandideze”, a mai arătat Udrea.

Ce înseamnă „6 sectoareși o singură administrație”

Pe de altă parte, Udrea a dorit să precizeze că LegeaCapitalei nu face referire la desființarea sectoarelorCapitalei. „Doar atribuțiile ce țin de exemplu dedezvoltarea administrativă a Bucureștiului, de urbanism, dedezvoltarea serviciilor medicale ar urma să fie la PrimăriaCapitalei, la nivel centralizat. Restul atribuțiilor, care țin decontactul direct cu cetățeanul, vor rămâne la sectoare”, a maiexplicat liderul organizației de București a PDL.
Duminică, 19 iunie, bucureștenii sunt invitați să participe lareferendumul privind Legea Capitalei unde trebuie să răspundă lașapte întrebări.

Ministrul Elena Udrea este de părere că în prezent există oanumită suprapunere a atribuțiilor primarilor de sector cu cele aleprimarului Capitalei.

Ce crede Elena Udrea despre:

 • Cum l-a sabotat Adrian Năstase pe TraianBăsescu. „Aceste atribuții pe care dorim să le introducemprin Legea Capitalei pentru primarul general au fost acordateprimarilor de sector pe vremea când Adrian Năstase a vrut săsaboteze mandatul de primar general al lui Traian Băsescu și a fostlăsat fără competențe”, spune ministrul Udrea. „La acea vreme PNLera cu totul de partea Legii Capitalei, pentru readucerea decompetențe primarului general. Acum, de când au la PrimăriaSectorului 1 un buget de 1,3 miliarde lei, nu mai vor să fie departea Legii Capitalei”, mai crede Udrea.
 • Prezența la referendum a bucureștenilor.„Atunci când se vor prezenta la urne, locuitorii Bucureștiuluitrebuie să se pronunțe asupra tuturor prevederilor importante dinLegea Capitalei. Așa că am preferat un referendum în care pebuletinul de vot să se afle mai multe întrebări. Legea nu se reducedoar la mutarea atribuțiilor administrative de la primăriile desector la Primăria Generală. Am introdus șapte întrebări, pentru calucrurile să fie extrem de clare pentru toată lumea”

” Legea Capitalei vaține cont de răspunsurile la referendum”

 • „Vom începe o campanie de mediatizare a Legii Capitalei până lareferendum. Legea va fi promovată în Parlament de parlamentari PDL.În lege se vor regăsi aspecte ce vor reieși din rezultatelereferendumului. De exemplu, dacă va reieși, în urma referendumului,că bucureștenii nu sunt de acord cu alegerea primarilor de sectordin rândul consilierilor Primăriei generale, acest lucru nu va maifi prevăzut în Legea Capitalei. Vom ține cont de răspunsurile pecare bucureștenii le vor da la întrebările din referendum.Lucrurile pe care bucureștenii Capitalei le doresc le vomtrece în proiectul de lege„, a mai arătat Udrea.
 • Sorin Oprescu, rațele sălbatice și ceasurile de mii deeuro. „Primarul Capitalei Sorin Oprescu s-a ocupat delucruri minore, de intrarea în Cartea Recordurilor, de cheltuielipentru rațe sălbatice și ceasuri de aur de mii de euro în loc sădistribuie banii pe adevăratele priorități ale PrimărieiBucureștiului. Grav este că el cheltuie banii pe tot felulde nimicuri în loc să termine proiectele începute. Nu afost interesat să prioritizeze proiectele de investiții. Facespectacole de stradă ca să ia ochii”, comentează liderulorganizației de București a PDL.

Sorin Oprescu:”Referendumul a fost voit adus în derizoriu, întrebările sunt unelede sondaj”

La rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, adeclarat vineri că referendumul a fost „voit adus înderizoriu, întrebările sunt unele de sondaj”, arătând căpentru sondaj va trebui să „scoatem din vistieria publică în jur de4-5 milioane de lei”

 • Nu cred că bucureștenii se vor lăsa păcăliți deîntrebările alea. Iau un singur exemplu: ‘Sunteți mulțumiți decurățenia din București?’ Probabil că mulți o să spună da și foartemulți – nu. Care este relevanța?”, aspus primarul general.
 • ”Toată lumea vorbește de cheltuieli, dar nimeni nu vorbește devenituri, iar atunci când vine vorba de a perfecționa activitateade creștere a veniturilor, și nu pe spatele cetățeanului, ci pur șisimplu pe o activitate economică, la care Primăria să fie parte însocietăți comerciale, toată lumea știe să acorde sume enorme,dintr-o vistierie care a început să se golească”, a spus primarulgeneral.

Cele șapte întrebări lacare urmează să răspundă locuitorii Capitalei la referendumul din19 iunie

 • Sunteți mulțumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
 • Vă doriți o Capitală cu șase sectoare și o administrație?
 • Vă doriți o Capitală cu șase sectoare și șapteadministrații?
 • Sunteți mulțumiți de curățenia în Capitală?
 • Vă doriți o arhitectură unitară pentru București?
 • Sunteți de acord cu reducerea cheltuielilor aparatuluiadministrativ?
 • Sunteți de acord ca Bucureștiul să fie condus de PrimarulGeneral și Consiliul General?
Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide