EXCLUSIV. Nicolae Ivășchescu, ministrul interimar al Muncii și AVEREA SA FABULOASĂ. Ce răspuns dă atunci când e întrebat CUM A FĂCUT BANII

Publicat: 23/04/2012, 19:28

Nicolae Ivășchescu, ministrul interimar al Muncii, este un ombogat, deși a pierdut enorm, în ultimii doi ani, afacerile sale fiedând faliment, fie reducându-se la limita profitabilității. Averealui Ivășchescu a căpătat proporții între anii 2004-2008, când aachiziționat 8 terenuri, în suprafață de 1,6 hectare, aflate înintravilanul localităților Predeal, Corbeanca, Cornu șiVoluntari.

Adrian Năstase, vecin cu Ivășchescu, spune că nu îl cunoaște peacesta, chiar deloc. „Numele nu-mi spune nimic”, a declaratNăstase, pentru gândul.

Împreună cu soția și fratele său, Ivășchescu a patronat șimanageriat 3 firme – un cabinet de arhitectură, o societate deconstrucții și o IFN (instituție financiară nebancară). Primeledouă funcționează și azi, dar Real Leasing IFN este în lichidare,după ce, conform bilanțului pe 2009 înregistrat la ANAF, a produspierderi anuale de 600.000 de euro.

Soția ministrului a ieșit din firmele familiei, după ce presa adezvăluit că Ivășchescu (secretar de stat în Ministerul Muncii) nua precizat calitățile soției (de acționar) în declarațiile de avereși de interese. În acte, firmele sunt acum patronate de frateleministrului și de un apropiat al familiei.

Conform ultimei declarații de avere, completată în octombrieanul trecut, Nicolae Ivășchescu a împrumutat sume considerabile debani (800.000 de euro) unor persoane fizice sau juridiceneprecizate (nu este precizată nici data împrumutului, niciperioada de rambursare). Pe de altă parte, Ivășchescu a contractat,în perioada 2007 – 2009, împrumuturi în sumă similară (de 800.000de euro), de la bănci, societăți comerciale sau persoane fizice,scadente până în anul 2032.

Considerând că „numerarul” e oarecum pe „zero”, averea familieiIvășchescu sunt terenurile, o casă în Voluntari, un apartament înBucurești de 146 mp, bijuterii și ceasuri în sumă de 40.000 deeuro.

Contactat de gândul, NicolaeIvășchescu s-a arătat deranjat de întrebarea referitoare ladeclarația de avere. „Eu sunt în focuri de azi dimineață și măsunați acum să mă întrebați cum am făcut avere? Nu am ce să vărăspund”, a fost prima reacție. Apoi, Ivășchescu a adăugat: „Amavut acțiuni la mai multe societăți comerciale profitabile”.

Nicolae Ivășchescu este vicepreședinte al organizației PDL dinsectorul 6 și a fost numit secretar de stat la Ministerul Muncii,Departamentul asistență socială, în luna mai 2010. Ivășchescu esteunul dintre artizanii noului Cod de dialog social propus deguvernarea Boc, prin asumarea răspunderii. „Vrem să restrângemaccesul la ajutoarele sociale”, este o declarație recentă aministrului interimar al Muncii.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...