Expertiză tehnică la Petroșani: VICTIMA este de VINĂ pentru că a fost călcată pe trecerea de pietoni de o mașină condusă de un șofer băut

Redactor:
Ramona Rosulescu
Expertiză tehnică la Petroșani: VICTIMA este de VINĂ pentru că a fost călcată pe trecerea de pietoni de o mașină condusă de un șofer băut
Expertiza solicitată de procurori în cazul unui accident produs, în septembrie anul trecut, la Petroșani, unde un pieton a murit după ce a fost lovit cu mașina de un om de afaceri local, care era băut, arată "o culpă exclusivă a victimei", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Expertiza solicitată de procurori în cazul unui accident produs, în septembrie anul trecut, la Petroșani, unde un pieton a murit după ce a fost lovit cu mașina de un om de afaceri local, care era băut, arată „o culpă exclusivă a victimei”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor din Petroșani, expertiza solicitată pentru accidentul din luna septembrie 2011, produs în Piața Victoriei din localitate, în urma căruia un bărbat a murit, a fost finalizată.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, Dumitru Ilinca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că rezultatul expertizei indică „o culpă exclusivă a victimei”.

Ilinca a afirmat că rezultatul expertizei a fost adus la cunoștința părților, respectiv a șoferului cercetat și a familiei bărbatului decedat.

„Așteptăm acum să vedem ce decide fiul victimei. În funcție de concluzia acestuia, vom merge mai departe cu cercetarea”, a spus Ilinca.

Procurorul a explicat că fiul victimei ar putea fi nemulțumit de soluția expertizei, situație în care ar putea fi solicitată o altă expertiză.

Accidentul s-a petrecut, în septembrie 2011, în Piața Victoriei din Petroșani. Potrivit polițiștilor, un bărbat care traversa strada principală din centrul municipiului pe o trecere de pietoni a fost lovit de un autoturism Porsche Cayenne, condus de omul de afaceri din Petroșani Constantin Grecu. Bărbatul accidentat, Ioan Zoica, se întorcea de la serviciu, fiind angajat ca sudor la o întreprindere din municipiu, și a murit la spital, din cauza rănilor suferite.

Potrivit polițiștilor, la locul accidentului șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,33 miligrame de alcool în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform unor apropiați ai omului de afaceri, bărbatul ar fi participat, înainte de accident, la o petrecere organizată la Petrila, la aniversarea unui membru al familiei viceprimarului din localitate.

Procurorul de caz Dumitru Ilinca, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, a decis la vremea respectivă că nu este oportun ca omul de afaceri din Petroșani Constantin Grecu să fie prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă, spunând că nu sunt suficiente probe, că se impune efectuarea unei expertize tehnico-criminalistice auto pentru a se stabili culpa învinuitului în producerea accidentului.

Procurorul mai afirma că accidentul nu a avut loc pe trecerea de pietoni, cum spuneau polițiștii, ci lângă marcaj.

Același procuror urma să îl audieze pe omul de afaceri, la câteva zile după accident, însă și-a luat concediu de odihnă.

Constantin Grecu este un om de afaceri din Petroșani care a avut mai multe firme, el activând în domeniul comerțului.

Grecu mai accidentase o persoană pe trecerea de pietoni, în acel caz cercetarea încheindu-se cu neînceperea urmăririi penale după ce omul de afaceri s-a împăcat cu victima.

Inchide