Fătuloiu jr., despre afaceri, cămătărie și denunțul la DNA. „Pe Chelu îl știu din fotografiile de pe net”

Fătuloiu jr., despre afaceri, cămătărie și denunțul la DNA. „Pe Chelu îl știu din fotografiile de pe net
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 25/04/2012, 15:01

Alexandru Fătuloiu, fiul secretarului de stat Dan Fătuloiu șidenunțător, alături de tată său, în dosarul „Mita de 1 milion deeuro”, s-a lansat puternic în afaceri încă din anul 2004, când aveadoar 20 de ani. A început cu un bar.

Cum în barurile provinciale, dacă nu dai pe datorie, nu aicăutare, tranziția spre cămătărie a fost firească. Azi, Fătuloiujr. are două firme de amanet & cămătărie: una acasă, înTopoloveni și alta în comuna dâmbovițeană Crângurile. Barul e,temporar, închis, la fel și o altă firmă, de transport rutier demărfuri. Acestea două au cumulat, în 2009, pierderi de 272.478 delei, conform bilanțurilor depuse la Ministerul de Finanțe. O micăparte din pierderi a fost compensată de profitul obținut printr-oagenție imobiliară și o firmă de comerț cu ridicata al materialelorde construcții, dar tot a rămas o „gaură” de peste un sfert demilion de lei.

„Pe Chelu îl știu din fotografiile de peinternet”

• Așadar,Alexandru Fătuloiu pare prototipul tânărului om de afaceri lovitputernic de criza financiară. Întrebat de gândul dacă existăvreo legătură între faptul că avea aceste probleme financiare șifaptul că a fost abordat de interpușii lui Cătălin Chelu, pentru aintermedia mita de un milion de euro pentru tatăl său,Alexandru Fătuloiu a negat categoric: „Nuexistă absolut nicio legătură. Eu mă știam cu ȘtefanBadea. Acesta mi l-a prezentat pe Cristi Antonel Bunu, pentru canoi să facem legătura între Cătălin Chelu și tatăl meu. Nu l-amvăzut niciodată pe Chelu, știu cum arată doar din fotografiile carecirculă pe net”.
• Fiulsecretarului de stat din Ministerul de Interne a confirmat că aavut afaceri cu Ștefan Badea. Întrebat dacă a fost vorba de unîmprumut de bani de la sau către Ștefan Badea, Fătuloiu jr. aocolit răspunsul direct, precizând că „au fost niște relații deafaceri fără legătură cu cazul acesta”.

„Executorul”

•Activitățile de cămătărie ale lui Fătuloiu jr. au constituitsubiect permanent pentru presa din Argeș în anii anteriori, fiul(pe atunci) chestorului Dan Fătuloiu fiind prezentat ca un dur careîși execută silit, fără milă, prietenii și cunoștințeleîmprumutate. Alexandru Fătuloiu a încheiat contracte de împrumut șipentru sume de ordinul sutelor de euro, înregistrându-le notarial.Cei care n-au achitat împrumutul la termen au fost executați silitși puși apoi să achite și cheltuielile aferente executării, destulde piperate. Tatăl său, Dan Fătuloiu, declara,sâmbătă seara, la un post de televiziune: Fiulmeu nu face împrumuturi. Este un om de afaceri onest, n-aavut niciodată probleme cu legea. A avut câteva contracte unde nu is-au dat banii și bineînțeles, din obligație contractuală, asolicitat instanței”.

Mondenul

• Înprimăvara acestui an, liderul PNȚCD Pitești, Gheorghe Dinescu,l-a acuzat pe Fătuloiu jr. că l-a agresat pe Dinescujr. În replică, Alexandru Fătuloiu a spus că s-a produs oînscenare, în realitate fiind vorba de un litigiu mai vechi dintreasociatul său, Cătălin Zuluf și băiatul politicianului argeșean,determinat de neachitarea unei mai vechi datorii de către Dinescujr. Fătuloiu jr. a intrat și în atenția presei mondene, avândreputația de „devorator de fotomodele”. În aceste condiții,maneliștii nu puteau rămâne indiferenți. Un interpret, supranumit”Mexicanul”, i-a compus și dedicat o piesă, pe care o putețiasculta AICI.

Scandalul „Apartamente de serviciu”

• DanFătuloiu a fost unul dintre personajele cu rang înalt dinstructurile de ordine publică și apărare, care au apelat laposibilitatea achiziționării, în condiții extrem de favorabile, alocuințelor de serviciu. Fătuloiu a renunțat după ce presa adezvăluit că, tocmai înainte de a depune cererea de cumpărare,i-a donat fiului său vila din Topoloveni și un terenintravilan de aproape 15 mii de metri pătrați.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Nu e o glumă! Câți bani cere Loredana Groza ca să-ți cânte la nuntă
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, masca obligatorie, iar nunțile și alte...
Nu e o glumă! Câți bani cere Loredana Groza ca să-ți cânte la nuntă
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Autostrada spectaculoasă care va apărea în patru ani în România. Va trece prin munţi şi...
MASCAȚII au `VIZITAT` 3 CASE în VALU lui TRAIAN, după un FLAGRANT pe TRAFIC de...
Crimă pe platoul de filmare! E implicat un actor faimos de la Hollywood
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021