Gândul
  • Publicat:
Știri

Filmul de pe YOUTUBE cu titlul: „dovada ca USL si-a platit protestatarii”. Ce spun reprezentanții USL

Filmul de pe YOUTUBE cu titlul: „dovada ca USL si-a platit protestatarii”. Ce spun reprezentanții USL
Înregistrare PE CAMERA ASCUNSĂ de la protestele din București

Un film postat pe youtube arată imagini de la mitingul USL de joi, de la Arcul de Triumf din Capitală, în care o persoană împarte câte 50 de lei câtorva manifestanți, după ce le caută numele pe o listă.

Pe clipboardul ținut în mână de cel care împarte banii se pot observa siglele PSD și PNL.

Filmul a fost postat pe youtube astăzi, de un utilizator care nu a mai încărcat nici un alt film pe acest canal de comunicare. Userul se numește mikigm8.

Filmul, intitulat „Dovada ca USL si-a platit protestatarii (19.01.2012)”, ar fi fost filmat cu camera ascunsă, însă imaginile sunt destul de clare. De asemenea, fețele persoanelor care primesc bani, precum și a celui care le dă banii, nu apar în nici un moment în cadru.

Mihai Voicu, vicepreședintele PNL, a declarat pentru gândul că aducerea oamenilor la miting, pe bani, nu este o practică a PNL și că i se pare ilogic ca cineva să procedeze astfel cu niște oameni care sunt membri de partid. El a declarat că nu a văzut filmul, dar că „este foarte ușor și de regizat, este foarte ușor și să fie o întâmplare”.

„Niciodată nu am făcut așa ceva, nu are nici o legătură cu practica noastră de partid. Sunt membrii noștri, este ridicol, ei vin pe bază de voluntariat. Avem suficienți membri de partid ca să nu fie nevoie să apelăm la a plăti 400-500 de oameni să vină la București”, a spus Voicu pentru gândul.

La mitingul USL de joi au participat aproape 10.000 de persoane, aduse de PSD și PNL din toată țara. În jur de 2.000 de participanți au plecat în marș către Piața Universității, blocând carosabilul și Piața Victoriei. Pentru că acest lucru nu era aprobat în autorizația de miting de la Primărie, Jandarmeria a anunțat că organizatorii mitingului, adică PNL, vor fi sancționați cu amendă penală.

Inchide