Fostul ministru Paleologu îl acuză pe Theodor Stolojan că a făcut lobby pentru un proiect imobiliar. Află dedesubturile unui scandal de milioane de euro

Redactor:
Vlad Mironescu
Fostul ministru Paleologu îl acuză pe Theodor Stolojan că a făcut lobby pentru un proiect imobiliar. Află dedesubturile unui scandal de milioane de euro
Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat, joi, pentru Mediafax, în contextul declarațiilor fostului ministru al Culturii Teodor Paleologu despre proiectul imobiliar din spatele Palatului Știrbei, că nu are nicio tangență cu respectivul proiect.

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX,în contextul declarațiilor fostului ministru al Culturii TeodorPaleologu despre proiectul imobiliar din spatele Palatului Știrbei,că nu are nicio tangență cu respectivul proiect. „N-am niciotangență cu acest proiect”, a spus Teodor Stolojan, refuzând să maifacă alte comentarii.

Deputatul PDL Teodor Paleologu, fost ministru al Culturii, adeclarat, joi, la o dezbatere dedicată proiectului imobiliar pentruPalatul Știrbei, că un consilier al premierului, Andreea Vass, afăcut lobby pentru acest proiect, aflat în prezent în proces deavizare la MCPN. De asemenea, Paleologu a afirmat că TheodorStolojan a fost cel care i-a solicitat să discute cu Andreea Vassdespre acest subiect.

Ministrul Culturii trebuie să ia în următoarele zile o decizieprivind avizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Complexmultifuncțional, Calea Victoriei 107 – 109, ce presupuneconstruirea unei clădiri de mari dimensiuni, care va găzdui spațiirezidențiale, galerii comerciale și un hotel, în spatele PalatuluiȘtirbei, monument istoric de categoria A. Comisia Națională aMonumentelor Istorice a dat un aviz consultativ favorabilproiectului, pe 29 septembrie 2010, pe care ministrul îl poateaccepta sau nu, în termen de 30 de zile de când acest aviz esteînregistrat.

Theodor Paleologu a declarat că și-ar dori foarte mult să fieprezenți la dezbatere și Ovidiu Popescu și Vlad Arsene, arhitectulproiectului, dar și Andreea Vass, consilier al premierului. „Amconsiderat mai important să fiu alături de dumneavoastră pe aceastăchestiune, pentru că e vorba și de un consilier al primuluiministru care a făcut lobby pentru acest proiect. Și este vorba șide așteptarea mea față de decizia domnului Kelemen, să știu cum seva poziționa față de decizia comisiei (…) Propria mea susținerefață de Guvernul actual depinde de această chestiune”, a spusPaleologu, deputat PDL, referindu-se la faptul că în Parlament eraîn curs de desfășurare procedura de asumare a răspunderiiCabinetului pentru Legea educației.

În continuare, Paleologu a povestit cum i-a parvenit proiectulpe când era ministru al Culturii. „Domnul Theodor Stolojan, la oîntrunire a Biroului Permanent Central al PDL, mi-a cerut să staude vorbă cu doamna Andreea Vass, că are să-mi spună ceva foarteimportant. M-a sunat doamna Andreea Vass și mi-a spus că vrea săvină împreună cu domnul (Ovidiu) Popescu să-și prezinte proiectulla minister. A fost doamna Vass, a fost actualul ei soț și era,evident, domnul Popescu. Asta a fost o primă întâlnire. Și a maifost o a doua întâlnire, fără doamna Vass de data asta, darceilalți erau prezenți și cu domnul Arsene, domnul arhitect. Rolulmeu a fost doar de a media și am dat foarte mult din timpul meu. Amstat ore întregi să fac consultanță gratuită pentru domnul Popescuși i-a explicat cu lux de amănunte Irina Iamandescu. Eu nu intru îndiscuțiile tehnice. Am spus: «Foarte bine, vreți să faceți unproiect interesant acolo, trebuie să vă încadrați în normele deurbanism». Proiectul, la acea dată, efectiv arunca în aer normelede urbanism. Despre asta este vorba, nu de câțiva centimetri”.(Mediafax, Emma Toader, [email protected])

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide