FOSTUL ȘEF AL FMI, Dominique Strauss-Kahn, ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE

FOSTUL ȘEF AL FMI, Dominique Strauss-Kahn, ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE
Publicat: 23/04/2012, 19:29

Fostul director al Fondului Monetar Internațional (FMI)Dominique Strauss-Kahn, acuzat de infracțiuni de natură sexuală, aajuns vineri seara în clădirea din Manhattan în care va locuitemporar sub supraveghere constantă, după ce a părăsit închisoareaRikers Island, relatează AFP.

Sosirea fostului ministru francez de Finanțe în această clădiresituată la sud de Broadway, în apropiere de Ground Zero, zona încare se înălțau înainte de 11 septembrie turnurile gemene, a fostconfirmată de poliție pentru AFP.

„Este aici”, a declarat un ofițer de poliție sub acoperireaanonimatului, în timp ce colegii săi înălțau baricade metalicepentru a menține jurnaliștii la distanță.

„Nu îmi place acest lucru (că el este aici). Mi se pareînspăimântător”, a declarat o femeie, Gemma Harding, în fațareședinței lui Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn a ieșit din închisoare după ce unjudecător newyorkez a aprobat toate documentele care fixeazăcondițiile ce însoțesc eliberarea sa.

Mai multe adrese au fost indicate succesiv pentru clădirea încare va locui temporar fostul director al Fondului MonetarInternațional, acuzat de infracțiuni de natură sexuală împotrivaunei cameriste.

Strauss-Kahn urma să se instaleze într-un apartament pe strada65 din Manhattan, dar locul a fost schimbat din cauza „invaziei”jurnaliștilor, care deranjau vecinii, a declarat vineri avocatulacestuia, William Taylor.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani va rămâne „câteva zile”,potrivit judecătorului Michael Obus de la Curtea Supremă din NewYork, în această reședință din apropiere de Ground Zero,aparținând, potrivit presei locale, companiei Stroz Friedberg careasigură supravegherea sa la domiciliu.

El nu va putea ieși din această reședință temporară decât în cazde forță majoră.

Strauss-Kahn va părăsi apoi acest apartament pentru un altulpermanent, din care va putea ieși pentru motive specifice -audieri, întâlniri cu avocații, vizite la medic sau la sinagogă -dacă solicită acest lucru cu cel puțin șase ore înainte, a declaratjustiția newyorkeză. El nu va putea ieși între orele 22.00 și06.00.

Judecătorul Michael Obus a semnat în cursul după-amiezii devineri ordonanța de eliberare a lui Dominique Strauss-Kahn, deținutde luni la închisoarea din Rikers Island, după ce avocații șigarantul său judiciar au predat cauțiunea de un milion de dolari,precum și granția de cinci milioane.

Fostul director al FMI este acuzat de agresiune sexuală șitentativă de viol la 14 mai împotriva unei cameriste dun Guineea,în vârstă de 32 de ani la hotelul Sofitel din Manhattan.

Justiția a autorizat, joi, eliberarea sa dacă vor fi întrunitetoate condițiile. În afară de cauțiune și garanție, acesta trebuiasă dovedească faptul că va locui într-o reședință din Manhattan subsupraveghere 24 de ore din 24.

Următoarea convocare a lui Strauss-Kahn în fața justiției a fostfixată pentru 6 iunie. În cadrul acestei audieri, el va pledavinovat sau nevinovat pentru șapte capete de acuzare formulateîmpotriva lui.

Dacă pledează vinovat, nu va exista un proces, ci o condamnarela mai mulți ani de închisoare, numărul urmând să fie negociat cujudecătorul. Dacă pledează nevinovat, așa cum i-au sugeratavocații, va avea loc un proces.

În Franța, scriitoarea și jurnalista Tristane Banon, care afirmăcă a fost agresată sexual în 2002 de Dominique Strauss-Kahn, arenunțat să îl urmărească în justiție și nu va merge să depunămărturie împotriva lui în Statele Unite.

Ea a anunțat, prin intermediul avocatului său, David Koubbi, căîși rezervă „pentru mai târziu” decizia de a depune plângere. Înorice caz, eventualele fapte din 2002 vor fi prescrise în 2012.

În acest timp, speculațiile continuă cu privire la succesiunealui Strauss-Kahn la conducerea FMI. Potrivit unei surse europene,franțuzoaica Christine Lagarde este „aproape desemnată” dreptcandidat al Uniunii Europene.

FMI a anunțat vineri că va deschide luni procesul deînregistrare a candidaturilor pentru postul de director general ceurmează să se încheie la 10 iunie și că își fixează ca „obiectiv”desemnarea acestuia „până la 30 iunie”.

În privința parcursului intern al lui Dominique Strauss-Kahn,favorit în sondajele de opinie pentru alegerile prezidențialefranceze, el însuși va trebui să spună „dacă poate sau nu poate ficandidat la primarele PS” (Partidului Socialist), potrivit luiFrançois Hollande, el însuși candidat la primare.

Iuliana Enache, [email protected]

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii