Grupul pedeliștilor care-i arată bilele lui Boc. „Să mă dea afară. Eu votez pentru moțiune”

Grupul pedeliștilor care-i arată bilele lui Boc. „Să mă dea afară. Eu votez pentru moțiune
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 24/04/2012, 19:11

„Sunt foarte mulți nemulțumiți, dar nu știu cum vor votamoțiunea de cenzură. Să nu credeți dumneavoastră că noi,parlamentarii, nu avem cunoștințe – rude, prieteni care suferă deaceste măsuri. La nivel de discuție, foarte multă lume estenemulțumită de măsurile reducerii salariilor, a pensiilor mici, darla vot nu știu cum se vor comporta”, a declarat parlamentarulieșean.

De altfel, atât reacția lui Oajdea, cât și cele ale senatorilordin Prahova vin după două săptămâni în care Guvernul Boc a fostscuturat în spatele ușilor închise, atât deputații, cât șisenatorii PD-L plângându-se premierului nu doar de reducereavalorii pensiilor și salariilor, ci și de activitatea miniștrilor,cei mai criticați fiind șeful Finanțelor, Sebastian Vlădescu, șiministrul Muncii, Mihai Șeitan. Criticile la adresa măsurilor luatede guvern vin și din partea conducerii PD-L.

• Vicepreședinteledemocrat-liberal Sorin Frunzăverde a atacat, de asemenea, tăiereacu 25% a salariilor bugetarilor, susținând că varianta majorăriitaxelor ar fi fost mai puțin dureroasă: „Efectiv nu cred în acesttip de măsuri. Le-am spus colegilor mei că, în mod normal, ar fitrebuit să alegem varianta FMI și anume mărirea TVA și a cotei deimpozitare. De pensii, nu trebuia sa ne atingem. Sub nici oformă”.

Udrea: „Sunt vremuri pentru politicieniputernici”

Întrebată dacă are informații că și alți parlamentaridemocrat-liberali se pregătesc să părăsescă partidul către altepartide, secretarul executiv, Elena Udrea, i-a „taxat” anticipat pecei care vor face acest lucru. „Nu am această informație, am aflatși eu la ieșirea din ședința de Guvern că domnul senator a părăsitPD-L. Cred că acestea sunt vremuri pentru politicieni puternici,care au o atitudine de asumare a guvernării și a susțineriiGuvernului din partidul din care fac parte. Cei care fie suntslabi, fie au o cu totul altă viziune asupra felului în care artrebui să treacă România prin această perioadă de criză sigur căpărăsesc barca în acest moment”.

Opoziția caută 24 de „trădători”: atâtea voturi mai suntne­cesare ca Guvernul Boc să pice, în condițiile în care toțipesediștii și liberalii s-ar mobiliza la vot. Ieri, mai mulțidemocrat-liberali au anunțat că părăsesc corabia: senatorul PD-L dePrahova Iulian Bădescu a trecut la PSD, explicând că nu poate sădea ochii cu mama lui ca să-i spună că a votat tăierea pensiilor cu15 la sută. La scurt timp colegul său Georgică Severin ne-adeclarat că votează moțiunea opoziției „cu bilele la vedere”.Starea de nemulțumire se întinde printre aleșii pedeliști, după cumspune deputatul Daniel Oajdea: „Sunt foarte mulți nemulțumiți, darnu știu cum vor vota moțiunea de cenzură”. Cu toate acestea, s-arputea ca doar o parte dintre ei să voteze contra propriului guvern.Pe cei mai mulți curajul îi va ține până la jumătate și vor face cadeputatul PD-L Ștefan Drăgulescu: se vor abține de la vot. La felvor proceda și mare parte din­tre parlamentarii UNPR. Abținereaeste frecție la picior de lemn: în condițiile în care moțiuneatrebuie să strângă voturi pentru, mai precis 236, abținerile nucontează.

PD-L începe să se clatine sub nemulțumirile propriilorparlamentari care atacă din interior Guvernul Boc. Prima fisură lavedere a apărut, marți, prin demisia senatorului IulianBădlescu care a anunțat în plen că trece întabăra PSD. Motivația dată de primul parlamentar al puterii caretrece în opoziție este prestația lui Emil Boc și programulanticriză al Executivului.

„I-am spus că m-a deranjat faptul că am aflat peste noapte căeste criză și mi-a răspuns că cine nu susține programul său trebuiesă aleagă alt drum. Asta am și făcut: am ales alt drum”, a precizatacesta, pentru Gândul.

• Demisia lui Bădescuvine însă în contextul tensiunilor din organizația PD-L Prahova, acărei șefie aparține președintelui Camerei Deputaților, RobertaAnastase. Practic, Anastase este acuzată că ar conduce în mod”dictatorial” filiala județeană, numirile făcute în instituțiiledeconcentrate și în organizațiile locale fiind principalul motiv derevoltă al lui Iulian Bădescu.

De altfel, PD-L este la un pas de a rămâne fără niciunreprezentant din partea Prahovei, în Senat.

Democrat-liberalul Georgică Severin dă la rându-i semne că vapărăsi tabăra pedelistă, anunțând că, în cazul unei moțiuni decenzură împotriva guvernului, va vota alături de opoziție. „Dacătextul cu care va veni premierul Boc în plen rămâne neschimbat, voivota cu bilele la vedere în favoarea moțiunii. Voi decide atuncidacă voi rămâne sau nu în PD-L. Deocamdată e prematur să măpronunț. Oricum, după aceste declarații s-ar putea să fiu excluspână luni”, a precizat pentru Gândul senatoruldemocrat-liberal.

Frunzăverde crede că „normal ar fi trebuit să alegemmărirea TVA”

Un alt pedelist care, „în principiu”, ar vota împotrivaguvernului este deputatul Daniel Oajdea…..(Citește maideparte în pagina următoare)

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Atenţie maximă la Paracetamol! Nu îl combina niciodată cu asta. Te poate băga în spital
Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...