HP România și Novensys vor furniza soluția IT destinată cardurilor de sănătate pentru 25 mil. euro

HP România și Novensys vor furniza soluția IT destinată cardurilor de sănătate pentru 25 mil. euro
Consorțiul HP România și Novensys Corporation va furniza Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) soluția IT destinată introducerii cardului electronic de asigurări de sănătate, valoarea contractului ridicându-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).

Consorțiul HP România și Novensys Corporation va furniza Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) soluția IT destinată introducerii cardului electronic de asigurări de sănătate, valoarea contractului ridicându-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).
Potrivit caietului de sarcini, publicat în septembrie 2011, licitația a fost estimată la 110,8 milioane de lei, inclusiv TVA (25,5 milioane de euro).

„Comisia de licitație a stabilit că oferta câstigătoare este cea depusă de Hewlett Packard (România) SRL, în asociere cu Novensys Corporation SRL, a cărei valoare se ridică la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA. Rezultatul procedurii a fost comunicat ofertanților în data de 21 februarie”, se arată într-un răspuns al Companiei Naționale „Imprimeria Națională” (CNIN) la solicitarea MEDIAFAX.

În cadrul licitației, Imprimeria Națională a avut calitatea de unitate centralizată de achiziții, iar CNAS de unitate contractantă, conform HG 962/2010 pentru aprobarea modalității de realizare a sistemului național al cardurilor naționale de asigurări sociale de sănătate.

„Contractul cu ofertantul desemnat câstigător se va încheia de către CNAS, care va achita și sumele contractuale, CNIN nefiind implicată financiar în contract”, se mai spune în răspunsul Imprimeriei Naționale.

Alături de HP România și Novensys Corporation, la licitație s-au mai înscris consorțiile UTI Systems și Certsign, Indra Sistemas (Spania) și Teamnet International, precum și Ericsson Telecommunications România și Software Development&Consulting SRL.

Imprimeria Națională este la a doua încercare de atribuire a contractului, după ce, în iulie 2011, prima procedură a fost anulată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), în urma unei contestații depuse de Ericsson Telecommunications România.

Contractul va avea o durată de 9 luni de la data atribuirii și va fi finanțat din surse proprii.

Prin introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, autoritățile intenționează identificarea și verificarea eligibilității pacientului din punct de vedere al calității de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, cât și accesul și utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidențele, raportările și decontările serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgențe medicale.

Totodată, implementarea cardului național de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul și schimbul de date în condiții de deplină siguranță și protecție a datelor cu caracter personal, conform legislației în vigoare și recomandărilor Uniunii Europene.
Cardul național va fi emis individual pentru fiecare asigurat și distribuit la domiciliu prin poștă.

Soluția informatică care va gestiona cardul electronic va fi calibrată pentru a gestiona un număr de 15 milioane de asigurați, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultații/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinări/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an și 5,4 milioane de internări în spitale/an.

Hewlett Packard (România) SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente IT.
În 2010, afacerile companiei au însumat 340,7 milioane de lei, iar profitul net a atins 44,7 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice.

Cu o experiență de 15 ani în domeniu și peste 220 de angajați, Novensys Corporation este un integrator local de soluții informatice dezvoltate de Oracle, Microsoft sau IBM.

Novensys Corporation este controlată de Cezar Florin Golumbeanu – 22,8 %, Andrei Ștefan Caunii – 21,75 %, Robert Florin Cristea – 22,05 % și ICB Investment Limited (Cipru) – 33,4 %.

Pentru acest an, afacerile companiei au fost estimate la 40 milioane de euro, de la 28 milioane de euro în 2011.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 28 octombrie. Scorpionii vor avea mult...
Inchide