HP România și Novensys vor furniza soluția IT destinată cardurilor de sănătate pentru 25 mil. euro

HP România și Novensys vor furniza soluția IT destinată cardurilor de sănătate pentru 25 mil. euro
Publicat: 23/04/2012, 19:37
Actualizat: 24/04/2012, 09:13

Consorțiul HP România și Novensys Corporation va furniza Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) soluția IT destinată introducerii cardului electronic de asigurări de sănătate, valoarea contractului ridicându-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).
Potrivit caietului de sarcini, publicat în septembrie 2011, licitația a fost estimată la 110,8 milioane de lei, inclusiv TVA (25,5 milioane de euro).

„Comisia de licitație a stabilit că oferta câstigătoare este cea depusă de Hewlett Packard (România) SRL, în asociere cu Novensys Corporation SRL, a cărei valoare se ridică la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA. Rezultatul procedurii a fost comunicat ofertanților în data de 21 februarie”, se arată într-un răspuns al Companiei Naționale „Imprimeria Națională” (CNIN) la solicitarea MEDIAFAX.

În cadrul licitației, Imprimeria Națională a avut calitatea de unitate centralizată de achiziții, iar CNAS de unitate contractantă, conform HG 962/2010 pentru aprobarea modalității de realizare a sistemului național al cardurilor naționale de asigurări sociale de sănătate.

„Contractul cu ofertantul desemnat câstigător se va încheia de către CNAS, care va achita și sumele contractuale, CNIN nefiind implicată financiar în contract”, se mai spune în răspunsul Imprimeriei Naționale.

Alături de HP România și Novensys Corporation, la licitație s-au mai înscris consorțiile UTI Systems și Certsign, Indra Sistemas (Spania) și Teamnet International, precum și Ericsson Telecommunications România și Software Development&Consulting SRL.

Imprimeria Națională este la a doua încercare de atribuire a contractului, după ce, în iulie 2011, prima procedură a fost anulată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), în urma unei contestații depuse de Ericsson Telecommunications România.

Contractul va avea o durată de 9 luni de la data atribuirii și va fi finanțat din surse proprii.

Prin introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, autoritățile intenționează identificarea și verificarea eligibilității pacientului din punct de vedere al calității de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, cât și accesul și utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidențele, raportările și decontările serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgențe medicale.

Totodată, implementarea cardului național de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul și schimbul de date în condiții de deplină siguranță și protecție a datelor cu caracter personal, conform legislației în vigoare și recomandărilor Uniunii Europene.
Cardul național va fi emis individual pentru fiecare asigurat și distribuit la domiciliu prin poștă.

Soluția informatică care va gestiona cardul electronic va fi calibrată pentru a gestiona un număr de 15 milioane de asigurați, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultații/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinări/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an și 5,4 milioane de internări în spitale/an.

Hewlett Packard (România) SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente IT.
În 2010, afacerile companiei au însumat 340,7 milioane de lei, iar profitul net a atins 44,7 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice.

Cu o experiență de 15 ani în domeniu și peste 220 de angajați, Novensys Corporation este un integrator local de soluții informatice dezvoltate de Oracle, Microsoft sau IBM.

Novensys Corporation este controlată de Cezar Florin Golumbeanu – 22,8 %, Andrei Ștefan Caunii – 21,75 %, Robert Florin Cristea – 22,05 % și ICB Investment Limited (Cipru) – 33,4 %.

Pentru acest an, afacerile companiei au fost estimate la 40 milioane de euro, de la 28 milioane de euro în 2011.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Natalia Mateuț s-a pozat cu linii de praf alb în Mykonos! A șters postarea, dar...
Reacție dură în familia lui Reghecampf, după ce antrenorul ar fi petrecut în Grecia cu...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Sfâşietor. Ce a postat Irinuca, fiica lui Columbeanu, pe Instagram, după ce Monica şi Mr....
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Țara care ar putea să nu scape niciodată de Covid-19! Specialiștii au făcut anunțul sumbru...
INTERVIURI 31 iulie, Ziua orgasmului. Ce relaţie avem cu orgasmul?
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Discuție între Krystsina Tsimanouskaya și antrenorul ei: „Asta nu se va termina bine pentru mine....
Natalia Mateuț s-a pozat cu linii de praf alb în Mykonos! A șters postarea, dar...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Horoscop zilnic 2 august. Zi extrem de grea pentru toate zodiile. Ce probleme aduce conjuncția...
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Tragedie fără precedent. 5 copii s-au înecat la scăldat în râul Siret
Se pregătesc de marea invazie! O super putere mondială este la un pas de războiul...
Încă nu sunteți convinși că suntem pe buza prăpastiei? Fenomenul din Africa sperie întreaga lume
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...