Ialomițianu pleacă în paradisul fiscal după banii benzinarilor. PETROLIȘTII, CĂTRE ROMÂNI: „DE CE NU BOICOTAȚI ȘI CARTOFII?”

Redactor:
Victor Rotariu
Ialomițianu pleacă în paradisul fiscal după banii benzinarilor. PETROLIȘTII, CĂTRE ROMÂNI: „DE CE NU BOICOTAȚI ȘI CARTOFII?”
Ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, susține că Fiscul trebuie să deruleze acțiunile curente de verificare a companiilor petroliere, pentru a stabili dacă nu cumva acestea își "ascund" o parte din profituri în paradisurile fiscale

Ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, susține căFiscul trebuie să deruleze acțiunile curente de verificare acompaniilor petroliere, pentru a stabili dacă nu cumva acestea își”ascund” o parte din profituri în paradisurile fiscale.„ANAF desfășoară acțiuni de control, să vedem dacă s-aîncălcat legislația fiscală, dacă se transferă profit în mod ilegalîn alte zone”, a declarat ministrul la postul public deradio.

Ialomițianu a precizat că există semnale că unele companii nurespectă legea în ceea ce privește transferul de profit.
Prinși între miile de români care boicotează vânzările decarburanți alimentând „cu picătura” și plătind cu monede și întreacțiunile de control anunțate de către stat, prin Fisc și prinConsiliul Concurenței, petroliștii recunosc că suntîngrijorați.

În ceea ce privește boicotarea, ca mijloc al clienților de a-șiarăta nemulțumirea față de creșterea prețului carburanților, eisusțin că această metodă ar putea fi aplicată la o gamă aproapenesfârșită de produse din România, un exemplu fiind cartofii.
„Pe noi ne îngrijorează aceste lucruri (boicotarea vânzăriide carburant de către unii clienți, n.r.). Pe de altă parte, noi amavut duminica asta vânzări mai bune decât în duminica precedentă.Noi înțelegem consumatorii. Însă ei sunt prada actualului contextmacro-economic. Dacă este vorba despre boicotarea produselor cares-au scumpit mult în ultimul an, de ce să nu boicoteze cartofii?Miemi-e rușine să recunosc, dar ieri (duminică, n.r.) am cumpăratcartofi franțuzești, pentru că erau mai ieftini”, adeclarat pentru gândul ConstantinTampiza, reprezentantul președintelui LukOil Moscova înRomânia.

El a precizat că, în ceea ce privește controalele anunțate destat, este evident vorba despre presiune. „Să controleze și, dacăgăsesc ceva, să o dovedească. Noi (LukOil, n.r.) nu avem niciogrijă în acest sens… poate la alții”, a continuat Tampiza.

Carburanții s-au scumpit cu 15% anultrecut

În 2010 cartofii s-au scumpit cu peste 45%, tutunul cu peste 26%iar legumele și conservele de legume cu peste 22%, conformInstitutului Național de Statistică (INS). Carburanții s-auscumpit, în medie, cu 15% anul trecut.
Prin majorarea accizelor dar și a TVA, statul a avut doar decâștigat anul trecut. În 2010 statul a încasat cel puțin 3,5miliarde de euro din vânzarea de carburanți conform calculelorgândul.

Calculele s-au bazat pe un preț mediu anual de 4,4 lei pe litruatât la benzină, cât și la motorină, ținând cont că piațacarburanților a fost de circa 5,5 milioane de tone anul trecut (înscădere cu 10% față de 2009) și că o tonă de benzină echivalează cu1.325 litri, în timp ce una de motorină cu 1.190 de litri.

Practic, anul trecut, aproape 10% din veniturile totale alestatului au provenit din vânzarea de carburanți, atât prinîncasarea accizelor aferente, a TVA, cât și a taxei de drum.

VEZIAICI CÂT TE COSTĂ SĂ ÎȚI ȚII BANII ÎNTR-UNOFFSHORE

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide