Igaș: Numirea lui Fătuloiu la Roma, decizia cea mai corectă din toate punctele de vedere

Igaș: Numirea lui Fătuloiu la Roma, decizia cea mai corectă din toate punctele de vedere
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 24/04/2012, 06:45

Ministrul Administrației și Internelor, Traina Igaș, a declarat,miercuri, că numirea fostului secretar de stat, Dan ValentinFătuloiu, în funcția de atașat de interne la Roma a fost deciziacea mai corectă din toate punctele de vedere, ținând cont deexperiența sa în domeniu.

„De la schimbarea sa din funcție, Dan Valentin Fătuloiu a fost pusla dispoziția ministerului până recent. Am luat această decizie (denumire a sa în funcția de atașat de interne la Roma n.r.) ținândcont de experiența sa în domeniu, inclusiv cea acumulată la NewYork. Este decizia cea mai corectă din toate punctele de vedere”, adeclarat ministrul Traian Igaș, într-o conferință de presăorganizată la Ministerul Mediului.

Igaș a precizat că nu crede că vor fi probleme privindreprezentativitatea lui Fătuloiu și a amintit că el este ofițeractiv, iar atâta timp cât nu s-a dovedit că ar fi comis oinfracțiune el trebuie să-și desfășoare activitatea în interiorulMinisterului de Interne conform regulamentelor în vigoare.

Întrebat dacă Fătuloiu a fost singurul care a îndeplinit criteriilepentru a fi detașat la Roma, Igaș a răspus că sunt mulți polițișticare ar fi putut să ocupe acest post, dar ei au alte angajamente cedecurc din activitatea lor în țară.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, a precizat, miercuridimineață, pentru MEDIAFAX, că Dan Valentin Fătuloiu a acceptatpreluarea funcției și urmează să plece în Italia.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandalde corupție din Poliție.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunțat pe omulde afaceri gălățean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, înschimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în careomul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la unmilion de euro.

Direcția Națională Anticorupție a organizat, în 19 noiembrie 2010,un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălățean CătălinChelu, care a avut loc în parcarea de lângă Ministerul deInterne.

Chestorul general Dan Valentin Fătuloiu spunea, după organizareaflagrantului delict, că el crede că a fost „trădat” de polițiștiide la Economic, după ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor încare Chelu era cercetat.

Dan Valentin Fătuloiu a fost demis în 23 noiembrie 2010 din funcțiade secretar de stat, șef al Departamentului de Ordine și SiguranțăPublică din MAI, în locul lui fiind numit Ioan Dascălu.

Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul decontrol al MAI la Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț.Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de laPiatra Neamț și după ce șeful IPJ Neamț Aurelian Vasea Șoric a fostacuzat că ar „pactiza” cu lumea interlopă. Aurelian Șoric și-a datdemisia la scurt timp după declanșarea scandalului de la Neamț și afost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

După ce a anunțat demiterea lui Dan Fătuloiu, ministrul Internelori-a cerut acestuia să spună public cine sunt cei care au contribuitla scurgerea de informații din Ministerul de Interne și să ajute laprinderea lor.

„Fătuloiu trebuie să spună în perioada imediat următoare, public,și să ajute la a-i prinde pe cei care au contribuit la scurgerea deinformații din MAI”, a spus atunci Igaș.

Chestorul șef de poliție Dan Valentin Fătuloiu a fost numit laconducerea Departamentului de Ordine și Siguranță Publică dinMinisterul Administrației și Internelor în octombrie 2009, lapropunerea ministrului Vasile Blaga, funcție pe care a ocupat-opână în 23 noiembrie 2010.

Fătuloiu a fost, din 1994 până în 1997, inspector șef laInspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița, după care, din1997 până în 2000, inspector șef la Inspectoratul de Poliție alJudețului Argeș.

În 2000 devine șef al Poliției Capitalei de unde, în 2004, ajungedirector adjunct al Direcției Generale de Combatere a CrimeiOrganizate și Antidrog din cadrul Inspectoratului General alPoliției Române. Un an mai târziu devine inspector general alPoliției Române, funcție din care pleacă, în 2007, devenind șef alBiroului atașatului afacerilor interne în Statele Unite aleAmericii, cu funcție de ministru-consilier.

Ioana Burtea, [email protected]

ŞOCANT! Miliardarul român care le-a INTERZIS angajaţilor să se vaccineze: ”Vreţi să nu mai faceţi...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Ce a vorbit Vlăduța Lupău cu Neymar la Paris! Frumoasa cântăreață a dezvăluit tot: `El...
Bonurile de masă din România, schimbare radicală! Ce vor trebui să facă românii în curând
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Cu au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Țara în care toți angajații primesc o săptămână de concediu plătit pentru a limita răspândirea...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
O scrisoare de AMOR a excentricei regine Maria Antoaneta a DEZĂLUIT ceva INCREDIBIL după aproape...
Băutura din România după care străinii sunt înnebuniți! Aproape toată producția merge la export, românii...
Alertă alimentară în România. Fructele și legumele care sunt pline de pesticide
Medicul Virgil Musta cere LOCKDOWN total pentru a opri pandemia
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Predicții sumbre pentru România: „Vom pierde peste 3.000 de vieţi până duminică la ora 13....
El va fi noul premier al României! Este oficial! Ședință de urgență în PNL
INFORMAȚIA MOMENTULUI: Nicolae Ciucă - viitorul prim-ministru! Americanii l-au convins pe Klaus Iohannis
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021