În București s-a inaugurat cel mai mare spital privat oftalmologic din sud-estul Europei. Cât costă o consultație

Redactor:
Mădălina Chițu
În București s-a inaugurat cel mai mare spital privat oftalmologic din sud-estul Europei. Cât costă o consultație
Astăzi s-a inaugurat, în București, cel mai mare spital privat oftalmologic din sud-estul Europei

Astăzi s-a inaugurat, în București, cel mai mare spital privatoftalmologic din sud-estul Europei. La inaugurare a participatprimul ministru Emil Boc, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, șiministrul Educației, Daniel Funeriu.

Unitatea are o suprafață totală de 10.000 metri pătrați, optsăli de operație și 12 cabinete de consultații. Spitalul dispune de30 de camere pentru pacienți, trei saloane VIP și patru saloanepostoperatorii. În clinică vor lucra 30 de chirurgi.

Spitalul are o capacitate de examinare de 600 depacienți pe zi și poate realiza anual în jur de 30.000 de operațiioftalmologice generale și 25.000 de operații cu laser, inclusivtransplante de cornee.

Prețul unei consultații la un medic oftalmolog înaceastă unitate ajunge până la 150 de lei, iar costul unei operațiivariază între 2.200 și 4.900 de lei. În costurileoperațiilor sunt incluse servicii precum consultații înainte șidupă operație, dar și costurile cazării în regim hotelier.

Echipa medicală a noului spital privat oftalmologic va depunedocumentația necesară la Ministerul Sănătății și la AgențiaNațională de Transplant în vederea obținerii aprobăriitransplantului de cornee în cadrul acestei unitățispitalicești.

„Din punct de vedere tehnic, spitalul este la nivelul 2011,având toată dotarea care există oriunde pe plan mondial. Putemaborda orice se face în lume. Singura problemă rămâne aceea atransplantului de cornee, care în condițiile unei clinici privateare nevoie de niște abordări speciale”, a declarat prof. univ. dr.Benone Cârstocea, directorul medical al clinicii și președinteleSocietății Române de Oftalmologie. Potrivit specialistului, înprezent, în România, transplantul de cornee se desfășoară greuchiar și în spitalele publice, pentru că există foarte puțindonatori. „Transplantul de cornee a mers foarte bine până în 2001.După acest an se înregistrează în jur de 20 de astfel de operațiipe an, motiv pentru care mulți români pleacă pentru aceastăintervenție în străinătate. De aceea este important să putemrealiza aceste operații de transplant de cornee în clinica noastră,spune prof. dr. Cârstocea.

Potrivit președintelui Societății Române de Oftalmologie, celemai frecvente probleme oftalmologice în România sunt glaucomul,degenerescența cauzată de vârstă și retropatia diabetică, afecțiuniîntâlnite în majoritatea țărilor lumii. Ultimele estimări arată căaproximativ 150.000 de români suferă de glaucom.

Spitalul a costat 20 demilioane de dolari

European Eye Center, cu acționariat majoritar turcesc, ainvestit 20 de milioane de dolari pentru a deschide acest spital,fondurile fiind alocate pentru reabilitarea clădirii fostei Case deSănătate din Calea Șerban Vodă și dotării cu echipamente. „ÎnRomânia, este nevoie de un mai bun acces la serviciile medicale îngeneral și în special la tratamente chirurgicale dedicate sănătățiiochilor. Sper că acest spital dedicat tratării problemelor ocularesă contribuie la îmbunătățirea serviciilor medicale din România”, adeclarat CEO al Europe Eye Hospital, Murat Akan.

Noul spital va asigura servicii complete de diagnosticare,chirurgie și tratament oftalmologic la standarde europene și vatrata boli oculare, precum glaucomul, traumatisme oculare,afecțiuni vitreo-retiniene și inflamațiile oculare.

Europe Eye va fi dotat cu o clinică mobilă de diagnostic șioperații, care va acorda examinări gratuite și asistență românilordin zone defavorizate.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Acuze ULUITOARE pentru Gabriela Firea! Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primăria București
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide