Încă un sector REDUCE tarifele pentru recuperarea autovehiculelor ridicate de „hingherii de mașini”: dacă îți iei mașina înapoi în 24 de ore, nu plătești nicio taxă

Redactor:
Maria Manoliu
Încă un sector REDUCE tarifele pentru recuperarea autovehiculelor ridicate de „hingherii de mașini”: dacă îți iei mașina înapoi în 24 de ore, nu plătești nicio taxă
De la întâi septembrie, vor scădea cu 40 la sută tarifele pentru recuperarea mașinilor ridicate de "hingheri" pe raza sectorului 2 din Capitală. Mai mult, în primele 24 de ore de la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar , proprietarii își vor putea recupera autoturismele fără să plătească nicio taxă.

De la întâi septembrie, vor scădea cu 40 la sută tarifele pentrurecuperarea mașinilor ridicate de „hingheri” pe raza sectorului 2din Capitală. Mai mult, în primele 24 de ore de la ridicareamașinilor parcate neregulamentar, proprietarii își vor putearecupera autoturismele fără să plătească nicio taxă. Măsura esteprevăzută în caietul de sarcini al ofertei de participare lalicitația organizată de Primăria sectorului 2 pentru serviciul deridicare a mașinilor staționate neregulamentar. Primarul sectorului2, Neculai Onțanu, a declarat pentru gândul că „dupăorganizarea licitației, care va avea loc pe 16 august, tarifulpentru recuperarea mașinilor va fi de 350 de lei. Chiar dacă amscăzut cu 40 la sută tarifele și serviciul devine mai puținrentabil, sperăm ca la licitație să se prezinte măcar doi, treioperatori”. În prezent, pe raza sectorului 2 mașinile sunt ridicatede firma Supercom.

Contractul încheiat de Primăria sectorului 2 cu firma Supercomîn 2007 expiră pe data de 30 iulie. Vineri, consilierii locali aisectorului 2 au decis prelungirea contractului, printr-un actadițional, până pe data de 31 august. În cazul în care licitațiaorganizată pe data de 16 august va fi contestată sau nu se vaprezenta niciun operator, atunci de la întâi septembrie, pe razasectorului 2 nu va mai exista nicio firmă care să ridice mașinileparcate neregulamentar. Proiectul de hotărâre privind prelungireacontractului Primăriei sectorului 2 cu firma Supercom a fostinițiat de primarul Neculai Onțanu. Proiectul prevedea prelungireacontractului cu 12 luni, însă consilierii locali au aprobatprelungirea acestuia doar cu o lună.

De la 350 de lei plusTVA la taxă pe kilogram de mașină ridicată

La începutul lunii aprilie, firma CFR Transauto SA, cea careridică mașinile pe raza sectorului 1 din Capitală, a redus tarifelecu 60 la sută. Pentru recuperarea mașinilor ridicate pe razateritorială a sectorului 1, se plătește 350 de lei plus TVA .Tariful este valabil doar 24 de ore, timp în care depozitarea estegratuită. După expirarea celor 24 de ore, proprietarii care nuși-au ridicat mașinile plătesc câte 50 de lei pentru fiecare zi încare mașina a stat depozitată. Tarifele au rămas neschimbate însectorul 3 unde de ridicarea mașinilor se ocupă firma Rosal.Aceasta percepe un tarif de 550 de lei dacă se ridică mașina în 24de ore. În sectorul 4, mașinile sunt ridicate de firma AutosalExpert, iar recuperarea unui autovehicul costă 500 de lei. Însectorul 5, primarul Vanghelie a refuzat să încheie contract cu ofirmă pentru ridicarea mașinilor pe motiv că nu există suficientelocuri de parcare.

În sectorul 6, „hingherii de mașini” continuă să taxezeproprietarii la kilogram de autovehicul ridicat. Recuperarea uneimașini de 2,5 tone îl costă pe proprietar 850 de lei. Pentrumașinile care cântăresc până în 3,5 tone, taxa de recuperare aacestora este 1.500 de lei, iar pentru mașinile cu o greutate maimare taxa este de 5.100 de lei. Prețul crește cu încă 200 sau 300de lei pentru fiecare zi de staționare în depozitul firmei IlcorAuto SRL. În Consiliul General al Municipiului București au existatmai multe propuneri, ba de interzicere a activității de ridicare amașinilor pe raza Capitalei, ba de introducere a unei taxe unice de150 de lei de mașină ridicată, însă niciuna nu a fost aprobată.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide