Întâlnire la Cotroceni între Băsescu, Boc și miniștri, pe tema sistemelor informatice. BĂSESCU: FUNCȚIONARII CU FAȚĂ ACRĂ AU SABOTAT SISTEMELE INFORMATICE

Redactor:
Matei Ioan
Întâlnire la Cotroceni între Băsescu, Boc și miniștri, pe tema sistemelor informatice. BĂSESCU: FUNCȚIONARII CU FAȚĂ ACRĂ AU SABOTAT SISTEMELE INFORMATICE
Președintele Traian Băsescu se află, joi, într-o întâlnire de lucru la Cotroceni cu premierul Emil Boc și cu miniștri cu responsabilități în implementarea Hotărârii CSAT nr.71/2010 privind unele măsuri necesare operaționalizării și dezvoltării sistemelor naționale informatice specifice.

Președintele Traian Băsescu se află, joi, într-o întâlnire delucru la Cotroceni cu premierul Emil Boc și cu miniștri curesponsabilități în implementarea Hotărârii CSAT nr.71/2010 privindunele măsuri necesare operaționalizării și dezvoltării sistemelornaționale informatice specifice.

Scopul Hotărârii CSAT este acela de a determina instituțiilepublice și administrația publică centrală și locală să-șiconstituie sisteme informatice și să asigure servicii on-line deinformare și de plată a obligațiilor fiscale ale contribuabililor,în scopul diminuării interacțiunii directe a cetățenilor și aagenților economici cu funcționarii publici.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, la BNR, căsunt funcționari care au „sabotat” ani de zileimplementarea sistemelor informatice, pentru că ei cred cănumai cu hârtia și creionul pus după ureche și cu o față acră potsta.

• „Avem funcționaricare au sabotat de ani de zile implementarea sistemelorinformatice, pentru că ei cred că numai cu hârtia și creionul pusdupă ureche și cu o față acră pot sta și ei trebuie să stea lacontactul cu cetățeanul. Informatizarea și deschidereainformatizării către public, către firme, accesul la informație alcetățeanului și al firmelor este fundamental în modernizareastatului”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că, de regulă, infrastructura se referă laautostrăzi și la căi ferate.

• „Infrastructura decomunicații, infrastructura de transmisie de date este cel puțin lafel de importantă. În România, despre care spunem că de fapt refuzăsă se modernizeze, suntem fiecare cu propria lui infrastrucută detransmisie de date. Transelectrica o are pe a ei, calea ferată pe aei, Ministerul Transporturilor pe a lui, Ministerul Sănătății pe alui. Și uite așa am construit infrastructuri pe care nimeni nu vreasă le pună cap la cap și care sunt utilizate la capacități de2,6,8, 10%, iar noi suntem în situația la care cetățeanul nu areacces la informație, suntem în situația în care firmele nu au accesla informații, suntem în situația în care, datorită separării îninteriorul unor instituții centrale, ca Ministerul Muncii, nu avempuse la un loc datele să putem ști că domnul X, cu următorul CNP,îl găsesc că ia și venitul minim garantat și ajutorul de șomaj, îlgăsesc că ia și indemnizație de concediu. Și uite, când intru laANAF, constat că are trei case și patru mașini”, a adăugatșeful statului.

Precedenta întâlnire de lucru pe această temă, prezidată depreședintele Traian Băsescu, a avut loc în 19 octombrie, la PalatulCotroceni.

Printre miniștrii care au participat la întâlnirea din octombries-au aflat Gheorghe Ialomițianu, Anca Boagiu și Valerian Vreme.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 19-25 aprilie 2021. Zodia care câștigă bani în aceste zile
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×