INTERVIU, ȘTIRILE PROTV – Vlădescu anunță impozitarea cu 16% a drepturilor de autor și a altor venituri

Redactor:
Gândul
INTERVIU, ȘTIRILE PROTV – Vlădescu anunță impozitarea cu 16% a drepturilor de autor și a altor venituri
Ministrul Finanțelor spune că, dacă va da dreptate celor nemulțumiți de reducerile salariale, Justiția își asumă riscul intrării României în incapacitate de plată.

Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanțe, a explicat pentruȘtirile Pro TV că metoda legală de reducere a salariilorbugetarilor și pensiilor va fi ordonanța de urgență: „Calea legalade a reduce este exact calea prin care au fost marite. Dacă un actnormativ a putut să mărească salariile un act normativ de aceeașiputere legislativă va reduce salariile”.

La insistența reporterului, care a arătat că instanțele dejudecată s-ar putea să le dea dreptate celor care vor contestadiminuările salariale, Vlădescu a răspuns: „Este un risc și vomvedea. În cazul în care vor câștiga, va trebui ca Justiția să-șiasume riscul ca România să nu poată să-și plătească pensiile șisalariile. Legea nu impune ca un salariu care a fost acordat la unanumit nivel să fie menținut pe vecie la acel nivel”. Referitor laproblema concedierilor, Vlădescu a dezvăluit că cifra exactă abugetarilor care își vor pierde în perioada următoare locurile demuncă nu a fost discutată cu FMI. „Există foarte multe calculevisavis de echilibrul sectorului bugetar. Nu este o cifră pe caresă o fi agreat sau care să o fi discutat vreodată. O cifră trebuiedată pe baza unei analize. Nu am avut împreună cu specialiștii FMIaceastă evaluare”.

Vlădescu a anunțat în interviu și lărgirea bazei de impozitare,prin impozitarea cu 16 procente a veniturilor din drepturi deautor, a veniturilor din activități bursiere, a dobânzii produse dedepozitele bancare, a persoanelor fizice autorizate, a contractelorde mandate etc. Întrebat de reporterul Pro TV dacă toate acestecategorii vor fi impozitate, Vlădescu a răspuns succint: „Toate”.Impozitarea va fi aplicată de la 1 iunie sau, cel târziu, de la 1iulie 2010.

Ministrul a mai vorbit în interviu de modificarea legislației,pentru a se permite controlul averilor persoanelor fizice cuvenituri ridicate. Practic, se intenționează ca Fiscul să poatăîntreba pe oricine dorește cum a reușit achiziționarea unuiautovehicul de lux, de pildă. Și Codul Muncii va fi modificat,dimpreună cu legea contractelor colective de muncă.

„Scopul este flexibilizarea pieței muncii în așa fel încâtlocurile de muncă să fie garantate, însă cei care nu muncesc săn-aibă locuri de muncă garantate”.

La final, Vlădescu și-a exprimat speranța că TVA și cota unicăvor fi „salvate”: „În momentul de față cred că această opțiune pecare am avut-o este cea care ne garantează că, în condițiiecononimce normale nu vom fi nevoiți să majorăm taxele. Ceea ce seîntâmplă în lume astăzi este îngrijorator și nu cred că cinevapoate să facă astăzi evaluări exacte despre ceea ce va fi economialumii în anul 2011. E evident că economia lumii este mult maitulbure decât ne-am dori, dar ceea ce în mod clar dorim este sămenținem actuala structură de taxe și impozite”.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
O localitate din Dâmbovița a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID. Gafă...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Inchide