Ion Iliescu, pentru Gândul, despre Putin la al treilea mandat: „Nici o surpriză. Oamenii au încredere în această stabilitate pe care au impresia că Putin o asigură”

Ion Iliescu, pentru Gândul, despre Putin la al treilea mandat: „Nici o surpriză. Oamenii au încredere în această stabilitate pe care au impresia că Putin o asigură”
Fostul președinte Ion Iliescu nu s-a declarat surprins la aflarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidențiale din Rusia, el considerând că Vladimir Putin a reușit din nou să își valorifice capitalul de imagine de care se bucură într-o anumită parte a societății rusești, jucând cartea "siguranța cetățeanului".

Fostul președinte Ion Iliescu nu s-a declarat surprins la aflarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidențiale din Rusia, el considerând că Vladimir Putin a reușit din nou să își valorifice capitalul de imagine de care se bucură într-o anumită parte a societății rusești, jucând cartea „siguranța cetățeanului”.

„Nici o surpriză. (Realegerea lui Putin) Reflectă o stare de spirit după perioada Elțîn, care a însemnat o dezorganizare generală a economiei și o stare de anarhie generală în societate. Putin a introdus mai multă rigoare și rușii simțeau nevoia ordinii, rigorii. Ei apreciază acest lucru, că lucrurile încep să se așeze pe o temelie mai solidă. Aceasta este încrederea pe care societatea actuală din Rusia o acordă acestui fel de conducător, care le dă mai multă siguranță”, a declarat Ion Iliescu, pentru gândul.

Întrebat dacă nu i se pare dăunător pentru democrație ca același tandem Putin-Medvedev să se afle la putere pentru o perioadă atât de lungă, făcând schimb de funcții între ei, liderul PSD a explicat că în Rusia nu este ușor în prezent să se dezvolte o concurență politică reală:

„Nici nu e ușor să apară un concurent pentru Putin, pentru că el a venit cu o anumită încărcătură, după o perioadă de dezamăgiri profunde. Siguranța pentru cetățean e o platformă foarte solidă pe care nu poate foarte ușor să o demonteze altcineva. E vorba de ce înțelege societatea rusească, nu după criteriile noastre pot fi judecate lucrurile. Oamenii au mai multă încredere în această stabilitate pe care au impresia că Putin o asigură. Următorii 6 ani vor fi importanți, vom vedea în ce măsură se vor așeza lucrurile pe această situație sau pot să apară alți candidați, alternative. Acum, asta e starea de fapt”.

Ion Iliescu nu crede că realegerea lui Vladimir Putin în funcția de președinte va aduce schimbări semnificative în relațiile internaționale ale Rusiei, fie ele față de România sau de SUA.

„Nu cred că se va schimba ceva. Poate o mai mare flexibilitate, pentru că au fost lucruri mai dure în ultima perioadă, dar se vor nuanța în contextul reașezării lucrurilor după alegeri”, a mai spus Iliescu.

 

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Veste BOMBĂ pentru cei cu mașini pe benzină și motorină! Se întâmplă de azi la...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
ȘOCANT! Adevărul despre vaccinul AstraZeneca. Anunțul crunt pentru milioane de oameni
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide