• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

La iarnă, facturile la căldură ale bucureștenilor vor crește în funcție de venituri

La iarnă, facturile la căldură ale bucureștenilor vor crește în funcție de venituri
În cazul în care guvernul nu va mai subvenționa prețul gigacaloriei, bucureștenii vor plăti facturile la apă caldă și căldură diferențiat, în funcție de venituri.

În cazul în care guvernul nu va mai subvenționa prețulgigacaloriei, bucureștenii vor plăti facturile la apă caldă șicăldură diferențiat, în funcție de venituri. Primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu, a declarat marți că va asigura facturinemajorate doar pentru copiii și bătrânii aflați în dificultate.”Pentru 600 – 700 de mii de persoane cu venituri mici, care nu-șipot acoperi cheltuielile la căldură, primăria va da ajutoare”, adeclarat Sorin Oprescu. Acesta a mai spus că pentru subvenția lacăldură a bucureștenilor guvernul a dat doar 24 de milioane de lei.”Am auzit din spatele ușilor închise că asta va fi întreaga sumă,mult mai mică decât s-a angajat guvernul”, a declarat SorinOprescu. El a adăugat că nu este de acord să plătească penalitățide 8.000 de miliarde lei vechi, reprezentând „datoriiancestrale”.

Primarul general a anunțat că în vară se va stabili, printr-unproiect de hotărâre a Consiliului General, numărul de persoane careurmează să fie ajutate.

Inchide