Liderul sindical Bogdan Hossu spune că este urmărit penal de DNA, pentru contracte privind reparațiile de la două hoteluri. DNA spune că nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar

Redactor:
Ovidiu Vanghele
Liderul sindical Bogdan Hossu spune că este urmărit penal de DNA, pentru contracte privind reparațiile de la două hoteluri. DNA spune că nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar
Președintele Confederației "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunțat, miercuri, că este cercetat de procurorii DNA, pentru fapte de corupție în legătură cu atribuirea unor lucrări de reparații la două hoteluri aparținând societății Alfa Hotels SRL.

UPDATE Președintele Confederației „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție, precizează, miercuri, DNA, pentru MEDIAFAX.

Președintele Confederației „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a anunțat, miercuri, că este cercetat de procurorii DNA, pentru fapte de corupție în legătură cu atribuirea unor lucrări de reparații la două hoteluri aparținând societății Alfa Hotels SRL.

Liderul „Cartel Alfa” a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, un proces-verbal al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 31 ianuarie 2011, potrivit căruia procurorul Claudia Roșu s-a autosesizat în ceea ce-l privește pe Bogdan Hossu, în același dosar care îl viza și pe fostul președinte al CNSLR-Frăția Marius Petcu.

Faptele imputate lui Bogdan Hossu, aparent fără legătură cu cele ale lui Marius Petcu, erau legate de atribuirea preferențială a unor contracte de reparații capitale la două hoteluri aparținând SC Alfa Hotels SRL.

„În fapt, reparațiile celor două hoteluri au fost realizate de o firmă din Focșani al cărei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar lucrarea a fost atribuită în subantrepriză unei firme al cărei patron este ginerele acestuia”, se precizează în documentul prezentat de Hossu.

În conferința de presă, liderul sindical s-a apărat spunând că reparațiile pentru cele două hoteluri – Hotelul Carpați din Predal și Hotelul Parâng din Olănești – nici măcar nu au fost atribuite, pentru unul dintre ele licitația nefiind încheiată încă.

„Nepoții mei au șapte și nouă ani, e cam greu să aibă firme”, a spus Hossu.

El a precizat că toate documentele legate de acest dosar le-a primit „nu de la DNA, cum ar fi fost normal”, ci de la terțe persoane „din terțe părți”, ele fiind fie folosite în instanță, fie vehiculate în presă, fie „fac obiectul unor speculații”.

Hossu susține că până în prezent nu a fost chemat niciodată la DNA, motiv pentru care, nemulțumit de faptul că nu a fost lăsat să răspundă acuzațiilor, s-a adresat Inspecției judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, reclamând conduita procurorilor Claudia Roșu și Lucian Papici, autorii documentelor care îl vizează.

Tribunalul București l-a condamnat, în 8 decembrie 2011, pe Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Frăția și al Federației Sanitas, la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție.

Marius Petcu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în 21 aprilie 2011, pentru luare de mită, în formă continuată.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de președinte al Federației Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăți comerciale, denunțător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuție lucrări.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiți în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situații de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea „Centrului de educație, perfecționare și recreere – Snagov”.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat în stațiunea Predeal în valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranșe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obținerea de către aceeași firmă a unei lucrări viitoare, au precizat procurorii DNA.

Marius Petcu a fost prins în 24 martie 2011 în timp ce lua 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruți pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările de la Snagov.

Inchide