Lista cartierelor „vii” și „moarte” ale pieței imobiliare din Capitală. Vezi care sunt zonele cu cele mai căutate apartamente. PLUS: lista imobilelor cu grad ridicat de risc seismic

Redactor:
Ionuț Morariu
Potențialii cumpărători din Capitală sunt interesați, atunci când vine vorba de achiziționarea unui apartament, în special de spațiile verzi și de calitatea vecinilor.

Potențialii cumpărători dinCapitală sunt interesați, atunci când vine vorba de achiziționareaunui apartament, în special de spațiile verzi și de calitateavecinilor. Astfel motivează specialiștii de pe piața imobiliarăpozițiile fruntașe ocupate de Drumul Taberei șiTitan în topul celor mai căutate cartiere. Lista, furnizată lasolicitarea gândul de portalul imobiliare.ro, estecompletată, în ordine, de Militari, Unirii, Aviației,Tineretului, Dristor și Crângași. „În aceste cartiere, o maimare căutare o au unitățile locative mici, de una și două camere,care se înscriu în pragul de 60.000 de euro, aria în care seconcentrează mare parte din cererea pe rezidențial”, a declaratAdrian Erimescu, directorul general al portalului.

„Drumul Taberei și Titanul aubeneficiat de-a lungul timpului de prezența unei populații atentselectate. În plus, vizibilitatea sporită a zonelor verzi le facefoarte căutate de cei care doresc senzația de aer curat, de cartierverde”, spune pentru gândul Ioan Sorin Roșu,directorul general al agenției imobiliare Apulum 94.

Riscul seismic, uncriteriu decisiv de cumpărare

Deși centrale și cu prețuriconsiderate „bune”, zonele în care sunt prezente un număr mare deimobile cu un grad ridicat de risc seismic lipsesc din top. Astfel,locuințele din Centrul Vechi, Câmpineanu-Brezoianu,Nicolae Bălcescu și parțial Calea Victoriei sunt văzute dereprezentanții portalului imobiliar drept locațiile cu cea mai maredensitate de construcții cu probleme. Fuga de apartamentele cu gradridicat de risc seismic este un fenomen care a luat amploare înultimii ani. Cumpărătorii și în special băncile în favoarea cărorase ipotechează locuințele cumpărate pe credit se feresc deimobilele cu anii de construcție îndepărtați, spune și directorulApulum 94.

Primăvara aduceoptimism vânzătorilor de case

În acest context, agențiiimobiliari spun că pe piața rezidențială din Capitală se resimte”un ușor optimism” al proprietarilor. Ei își motivează afirmațiaprin numărul în creștere de oferte noi scoase la vânzare, precum șiprin pretențiile financiare mai mari decât cele cerute la fineleanului trecut. „În ultimele luni se observă un optimism în piață,ceea ce se reflectă în prețurile solicitate pentru locuințelescoase la vânzare de la începutul anului, care sunt în unele cazurimai ridicate decât ale celor din oferta deja existentă”, a declaratîntr-o conferință de presă Dorel Niță, coordonatorul proiectuluiAnalize Imobiliare, lansat de portalul imobiliare.ro. Zona Uniriieste unul din cazurile exemplificate de reprezentanții portaluluiimobiliar, unde prețul cerut pentru ofertele adăugate în ultimele30 de zile este mai mare decât cel al ofertelor existente în piață,cu circa 7% în cazul apartamentelor vechi.

„Se simte o euforie, dar nu putemspune dacă va fi de durată sau nu”, a spus și Iulian Niculae,reprezentantul agenției imobiliare Victoria Consult. El a arătat căîn general diferența dintre prețul solicitat de proprietari și celde tranzacționare este de 20-30%.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Ce se întâmplă cu dozele de vaccin neutilizate?
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide