• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Lista de remaniați cu care a intrat Boc în ședința PDL: Videanu, Berceanu, Vlădescu, Șeitan, Dumitru și Sandu. Vezi aici care sunt propunerile de înlocuitori. EXCLUSIV

Lista de remaniați cu care a intrat Boc în ședința PDL: Videanu, Berceanu, Vlădescu, Șeitan, Dumitru și Sandu. Vezi aici care sunt propunerile de înlocuitori. EXCLUSIV
În urmă cu puțin timp, premierul Emil Boc a intrat în ședința PDL, pentru a le prezenta parlamentarilor democrat liberali lista de miniștri remaniați.

UPDATE:Emil Boc renunță la 6 miniștrii

Premierul Emil Boc a ieșit câteva minute din ședință pentru avorbi la telefon cu președintele Traian Băsescu. Mai mulțidemocrat-liberali, printre care Elena Udrea, sulfina Barbu, RalucaTurcan, Cătălin Croitoru și Cezar Preda, i-au cerut premieruluiEmil Boc să-și dea demisia.


În urmă cu puțin timp, premierul Emil Boc a intrat în ședințaPDL, pentru a le prezenta parlamentarilor democrat liberali listade miniștri remaniați. Confruntat cu amenințarea unei grupăriimportante din PDL că va fi el însuși trântit la moțiunea decenzură a opoziției dacă nu face schimbări „de substanță”, Emil Bocse pare că a cedat presiunilor în ultimele ore, după ce dedimineață, la întâlnirea cu Traian Băsescu, venise cu o remanieresoft (Vlădescu, Șeitan, Dumitru).

Astfel, pe noua listă a lui Boc se regăsesc și doi dintre greiiPDL, din celebra tripletă BVB, Adriean Videanu și Radu Berceanu.Iată, în continuare, cine sunt miniștrii pe care Boc vrea să-ischimbe și ce propuneri de înlocuitori are:

• MinisterulEconomiei. Adriean Videanu va fiînlocuit cu senatorul PDL Ion Ariton, fost prefectPDL de Sibiu. În cursul dimineții, Ariton fusese ales de Boc pentruMinisterul Finanțelor, ulterior fiind „detașat” la Economie.
• MinisterulTransporturilor. Radu Berceanu vafi înlocuit cu Anca Boagiu. Unul dintre oameniilui Băsescu, Boagiu, acum senator PDL, a mai exercitat aceastăfuncție.
• MinisterulAgriculturii. Mihail Dumitru va fiînlocuit de Valeriu Tabără. Dumitru a anunțat înaceastă după-amiază că a fost demis, iar Tabără a confirmat că Boci-a propus funcția.
• MinisterulFinanțelor. Sebastian Vlădescu vafi înlocuit de deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu.Vlădescu a fost al doilea ministru, după Dimitru, care a anunțat căa fost remaniat.
• MinisterulComunicațiilor. Gabriel Sandu vafi înlocuit cu Valerian Vreme, membru PD-L înComisia pentru Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor a CamereiDeputaților, după ce, dimineață, fusese anunțat, pentru acestportofoliu, numele lui Sorin Mândruțescu, șefulOracle Romania.
• Ministerul Muncii.Mihail Șeitan va fi înlocuit cu deputatul PDLNelu Ioan Botiș.

Reamintim că acestea sunt propunerile cu care Emil Boc aintrat în ședință, lista putând suferi modificări în funcție deevoluția discuțiilor din interior. Se pare cădeznodământul nu-l vom afla nici după terminarea întrunirii: numeleremaniaților și ale înlocuitorilor lor vor fi doar PROPUNERI cucare Emil Boc se va duce din nou la Traian Băsescu, posibil înaceastă seară.

Citește și:

Oamenii lui Băsescu aucerut demisia întregului Cabinet Boc. Premierul a răspuns că edispus să plece. Grupurile parlamentare ale PDL au aprobatremanierea – ULTIMA ORĂ

Boc le-a datchestionare parlamentarilor PDL: Pe cine să dau afară? Este luatăîn calcul și o restructurare de guvern

De unde strângeBăsescu pitici, ca să-și facă un nou partid. Hrebenciuc: „Dindisperare, ar putea sparge PDL, cu Elena Udrea, Albă caZăpada”

Marko Bela: Nu se puneproblema remanierii miniștrilor UDMR. Boc nu ne-a cerut vreun numespre remaniere și ne va informa în legătură cu miniștriiPDL

Înlocuitorul lui Vlădescu ar puteafi Ion Ariton, deputat de Sibiu și apropiat al lui Vasile Blaga -surse PDL pentru Gândul. ULTIMA ORĂ

Valeriu Tabără: Mi s-a propuspostul de ministru al Agriculturii, dar decizia va aparținepartidului

Întâlnire decisivă Băsescu – BocÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ. Vlădescu, pe lista de remaniere.Președintele, după ce a fost sfidat pe toată linia: „De acumîncolo, faceți ce vreți”

Elena Udrea a votatpentru plecarea lui Boc de la Guvern, împreună cu tot Cabinetul.Cum a reușit premierul să stingă revoluția și să impună remaniereamică EXCLUSIV

COMENTARIU LIVE -Rodica Ciobanu: Premierul sado-maso

Premierul Boc a intratla ședința liderilor PDL cu propunere pentru ministerul Muncii -Ioan Nelu Botiș și la Finanțe – IonAriton

Necunoscutul MihailDumitru are o satisfacție după demitere: „Sunt pentru prima oarăvedetă, nu? Asta îmi va lua calificativul deinvizibil”

Tags:
Inchide