LUCIAN BUTE, făcut KO de Mircea Badea și Leonard Doroftei: A fost o umilință înfiorătoare, Bute a fost sac de box

LUCIAN BUTE, făcut KO de Mircea Badea și Leonard Doroftei: A fost o umilință înfiorătoare, Bute a fost sac de box
Publicat: 27/05/2012, 23:54
Actualizat: 09/11/2012, 10:42

Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA la categoria semiușoară, a comentat, în cadrul unei emisiuni televizate, evoluția lui Lucian Bute din meciul lui Carl Froch, în care boxerul nostru a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie.

„Cred că a fost o tactică greșită a lui Bute, asta e singura explicație, probabil că a vrut să stea aproape de adversar pentru a-l contra. Prima repriză a fost perfectă, chiar speram la o victorie. În repriza a doua, Bute a făcut pasul în spate, nu i-a ieșit nimic, s-a panicat. Poate a fost doar o greșeală, poate la meciul următor va fi mai bine”, a declarat Doroftei.

Boxerul a spus că, în opinia sa, Bute ar fi trebuit să schimbe tactica din mers, așa cum făcea el în momentul în care boxa. „La antrenament, nu îți dă nimeni pumni în cap, e ceva nou. Lui Bute îi lipsește experiența unor meciuri de genul ăsta. Experiență ai când boxezi în gale organizate de alții, nu în gale organizate pentru tine, în care tu ești avantajat”, a mai spus cel poreclit „Moșu”.

Doroftei a făcut și o declarație surprinzătoare: „Eu, dacă aveam un adversar ca Bute, îl aruncam din ring. Asta am făcut toată viața mea – m-am bătut, am dat pumni din toate direcțiile”.

Totuși, Doroftei susține că, din punctul său de vedere, Bute își poate reveni și poate redeveni campion mondial. „Are șanse să revină, mi s-a părut optimist la conferința de presă de după meci”, a conchis Doroftei.

Mircea Badea: „Nu a fost o înfrângere, a fost o umilință înfiorătoare. Bute a fost sac de box”

Realizatorul emisiunii „În gura presei”, Mircea Badea, pasionat de box și practicant amator al sporturilor de contact, a comentat și el evoluția lui Lucian Bute, spunând că nu înțelege ce s-a întâmplat cu campionul nostru mondial.

„A fost noaptea minții… Nu am nicio explicație pentru faptul că Bute și-a schimbat complet stilul de joc și tot ce a făcut a fost să încaseze pumni. Nu a fost doar o înfrângere, a fost o umilință înfiorătoare. Bute a fost bătut măr, ca în curtea școlii. După 20 de ani de box, nu poți să spui că ai o zi proastă și să te retragi în corzi, e ceva complet ilogic. Bute nu va scăpa ușor de această înfrângere, din cauza manierei în care ea s-a produs”, a declarat Badea.

Singura explicație posibilă pentru Mircea Badea ar fi că stafful lui Bute ar fi vândut meciul. „Cu siguranță Bute nu este parte a acestui posibil ‘blat’, deoarece a încasat o bătaie soră cu moartea. Dacă voia să piardă meciul, o putea face altfel”, a spus Badea.

Prezentatorul „În gura presei” a precizat chiar că a pariat o sumă uriașă pe victoria lui Lucian Bute, fiind sigur de acest deznodământ. Badea a precizat că, după un asemenea meci, se simte jignit că este susținător al lui Bute. Totuși, Badea nu a vrut să precizeze suma pariată, dar a spus că „unii s-ar simți jigniți” de suma respectivă.

Realizatorul TV a spus că, dacă lui Lucian Bute i-ar fi fost frică de adversarul său, trebuia să se apere în centrul ringului, nu în corzi, unde a fost victimă sigură. „Dacă îi era frică, trebuia să fugă, măcar din instinct de conservare”, a spus Badea.

Prezentatorul „În gura presei” a făcut și o caracterizare a adversarului lui Lucian Bute. „Carl Froch este bătăușul școlii, este o brută, un agresor, un meltean. Este cel mai mare bătăuș din categoria sa. Părea meciul perfect, între un boxer tehnic ca Bute și unul meltean ca Froch. Bute practic i-a dat meciul, a fost sacul de box al lui Froch. Probabil Froch credea că Bute vrea să se sinucidă, de a boxat așa”, a conchis Badea.

El a mai spus că, din punct de vedere al percepției publicului,Lucian Bute este „un boxer terminat”, nu din cauza înfrângerii, ci a manierei acesteia.

La final, Mircea Badea a precizat că este a fost dintre cei mai fervenți susținători ai lui Lucian Bute și a recunoscut că i-a luat peste picior pe cei care considerau că Bute va avea un meci greu cu Carl Froch. Cu toate acestea, Badea a precizat că, deși a urmărit sute de meciuri de box, nu a văzut „niciodată în viață” un meci mai dezechilibrat decât cel dintre Bute și Froch. „S-a terminat orice legătură afectivă a mea cu Bute, cu boxul și cu sportul în general. Când mă interesează ceva, investesc afectiv și mă aștept să nu scuipe cineva pe investiția mea. Sunt furios, consider că și eu am luat bătaie și am fost umilit de Froch”, a conchis Badea.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?