Mădălina Manole, „fata cu părul de foc”, o viață închinată muzicii și scenei

Redactor:
Gândul
Mădălina Manole, "fata cu părul de foc", care și-a dedicat viața muzicii și spectacolelor, fiind una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică ușoară din țară, a murit, miercuri, la vârsta de 43 de ani.
Mădălina Manole, "fata cu părul de foc", care și-a dedicat viața muzicii și spectacolelor, fiind una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică ușoară din țară, a murit, miercuri, la vârsta de 43 de ani.

Mădălina Manole, „fata cu părul de foc”, care și-a dedicat viațamuzicii și spectacolelor, fiind una dintre cele mai apreciatecântărețe de muzică ușoară din țară, a murit, miercuri, la vârstade 43 de ani.

Cântăreața, compozitoarea și instrumentista Mădălina Manole s-anăscut pe 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte, în județul Prahova.Mădălina Manole era căsătorită și avea un copil în vârstă de doiani, scrie Mediafax.

După ce a studiat chitara, Mădălina Manole a început să compunămuzică pe versuri ale unor poeți celebri. A debutat muzical lavârsta de 15 ani, la Cenaclul Tineretului prahovean.

Împreună cu Ștefania Ghiță a format duetul Alfa și Beta, cu carea participat la spectacolele Cenaclului Flacăra. A cântat alăturide mulți artiști consacrați, precum Victor Socaciu, GheorgheGheorghiu, Mircea Rusu, Roșu și Negru.

Între anii 1982 și 1985, Mădălina Manole a urmat cursurileȘcolii Populare de Artă, la clasa Mihaela Runceanu – Ionel Tudor șia fost angajată la Aeroportul Otopeni pe post de controlor traficaerian-auxiliar. Dan Ștefănică i-a încredințat piesa „Pentru noi nupoate fi alt cer”, care figurează pe coloana sonoră a filmului”Nelu”, în regia lui Dorin Doroftei. Cu această ocazie, interpretaa jucat și primul rol într-un film.

În anul 1988, Mădălina Manole a participat la Festivalul Mamaiacu piesa „Un om sentimental” compusă de Șerban Georgescu, acestafiind începutul unei colaborări de succes între cei doi.

Citește și

Mădălina Manole a lăsat un mesajde adio, pe telefonul mobil al soțului

AngelaSimilea: Nu cred în sinucidere, Mădălina era un buncreștin

Mădălina Manole iubeatrandafirii. Când artista avea concerte, soțul ei îi umplea scenacu 101 trandafiri aduși din America

Ultimapostare pe blog a Mădălinei Manole: „M-am recompus sufletește șimerg mai departe, prețuind cu toată ființa mea tot ceea ce amprimit și primesc de la viață!”

Mădălina Manole – GALERIEFOTO

Parchetul București:Mădălina Manole a ingerat în mod voluntar o substanță toxică.Procurorii audiază martori și au dispusautopsia

Sinucidere Mădălina Manole: veziimagini de la fața locului VIDEO

Trei ani mai târziu a obținut discul de aur pentru albumul „Fatădragă”, ce va primi ulterior alte două discuri de aur, pentruvânzări de peste două milioane de unități.

Din 1991, începe o serie de turnee de succes în SUA, Canada,Austria, Belgia, Germania, Franța. În anul 1995, cântă la Bucureștiîn deschiderea concertului Whigfield, iar un an mai târziu, îndeschiderea concertului susținut de formația Los del Rio.

În anul 1997, lansează albumul „Lină, lină Mădălină”, moment încare înregistrează două premiere notabile. Astfel, Mădălina Manoledevine primul nume al muzicii pop românești care intră în catalogulunui mare producător muzical internațional – Polygram Group (prinZone Records România). Cea de-a doua premieră marcată prin acestalbum este faptul că Mădălina Manole este prima artistă de muzicăpop care are curajul sa interpreteze folclor autentic, în manierăoriginală, cu o orchestră de muzică populară condusă de regretatulDorel Manea. Pe album se regăsesc piese de la Maria Tănase, MariaLătărețu, Ileana Sărăroiu, Lucreția Ciobanu, Mioara Velicu.

În 1997, a fost înființată Asociația Culturală Mădălina Manolecu caracter cultural și umanitar.

În anul 2000, a obținut premiul pentru cea mai bună interpretăpop și cea mai bună voce feminină a anului la Premiile RadioRomânia și respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România, iarîn 2000, albumul „Dulce de tot” este apreciat cel mai bun album popde Radio România Actualități.

În luna mai a acestui an, Mădălina Manole cel de-al nouăleaalbum al său – „09 Mădălina Manole”, la MediaPro Music.

Printre cele mai importante albume din cariera sa se numără „Ei,și ce?” (1993, „Trăiesc pentru tine” (1996), „Cântă cu mine”(1998), „Dulce de tot” (2000).

Anul trecut, în iunie, Mădălina Manole a născut un băiețel, rodal relației sale cu Mircea Petru, cu care s-a căsătorit în toamnaaceluiași an. Mădălina Manole a fost căsătorită cu regretatulcompozitor Șerban Georgescu.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide