• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Marcel Pavel: „Îl respect pe președintele țării”

Marcel Pavel: „Îl respect pe președintele țării”
"Dacă legea decide că am greșit, o să plătesc amenda chiar dacă nu mă dau banii afară din casă", spune Marcel Pavel

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaiei, a decis să amendeze Federația Română de Fotbal și pe Marcel Pavel cu câte 5.000 de lei, pentru că, înaintea meciului România-Franța, artistul a cântat cu două versuri mai puțin din imnul național. Astfel, în loc să cânte integral toate cele patru versuri din cea de-a doua strofă, artistul le-a repetat pe primele două.

După ce a aflat despre amendă, Marcel Pavel a vorbit pentru gândul despre motivele pentru care a omis cele două versuri din „Deșteaptă-te, române!”.

El a spus că și-a dorit ca versurile pe care le-a cântat de două ori, „Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâini mai curge un sânge de roman”, să fie un îndemn la luptă pentru tricolori. Și a mai avut un motiv. „A fost un îndemn la luptă. Publicul nu cunoaște tot textul și, dându-mi seama că majoritatea din public nu or să îl știe integral, am repetat aceste versuri. Am repetat pentru ca toți suporterii să-l poată cânta”, a declarat Marcel Pavel pentru gândul.

El a spus că a cântat de mai multe ori imnul național și că, până acum, n-a avut probleme. „Eu nu fac politică, eu îi respect pe toți, îl respect pe președintele țării. Nu este adevărat că n-am cântat versul cu Traian ca să nu se facă legătura cu el, a fost o întrebare retorică prost înțeleasă”, a spus cântărețul.

Marcel Pavel spune că va cere și părerea unui avocat. „Dacă legea decide că am greșit, o să plătesc amenda, chiar dacă nu mă dau banii afară din casă. Eu oricum am cântat benevol, am cântat cu drag și o să o fac de fiecare dată când mi se va cere să cânt imnul național. Eu am cântat gratuit, s-au plătit doar părțile de negativ”, a adăugat el.

SPUNE-ȚI ȘI TU PĂREREA DESPRE ACEST SUBIECT PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Inchide