Maria Băsescu: Ne-am dorit să avem un băiat, acum îmi doresc să fiu bunică. Am vrut să fiu prietena fiicelor mele, dar, „uneori, e mai importantă gașca decât părinții”

Maria Băsescu: Ne-am dorit să avem un băiat, acum îmi doresc să fiu bunică. Am vrut să fiu prietena fiicelor mele, dar, „uneori, e mai importantă gașca decât părinții”
Maria Băsescu a declarat, miercuri, că ea și soțul ei și-au dorit foarte mult să aibă un băiețel, dar acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că Traian Băsescu naviga în perioada în care erau tineri, adăugând că acum își dorește foarte mult să devină bunică.

Maria Băsescu a declarat, miercuri, că ea și soțul ei și-audorit foarte mult să aibă un băiețel, dar acest lucru nu s-aîntâmplat, pentru că Traian Băsescu naviga în perioada în care erautineri, adăugând că acum își dorește foarte mult să devinăbunică.

Maria Băsescu a participat miercuri, când se sărbătorește ZiuaCopilului, la recepția organizată la Potigrafu (județul Prahova) laun an de la botezul prințului Carol Ferdinand, fiul prințului Paulși al prințesei Lia.

„Ne-am dorit foarte mult să avem un băiețel, dar, dacă soțul meua navigat în perioada când eram tineri, nu s-a întâmplat. Soțul meua dorit foarte mult să mai avem un copil”, a declarat Maria Băsescula acest eveniment.

În acest context, ea a precizat că le-a spus fiicelor sale,Ioana și Elena, că își dorește foarte mult un nepot.

„Le-am spus fetelor mele – cred că o să vă șocheze -, nu știu,se mărită, nu se mărită, dar să facă un copil cât mai curând. (…)Doresc să devin bunică”, a spus Maria Băsescu.
Totodată, ea a afirmat: „Ioana a spus că s-a măritat o dată și nu-imai trebuie, cea mică spune «Uite ce-a pățit Ioana, deci nu-mitrebuie». «Atunci faceți un copil, să aveți și voi pe cineva maitârziu»”.

Maria Băsescu și-a amintit de copilăria fetelor sale, cândacestea îi ofereau desene și aplicații de ziua mamei, în specialIoana. Totodată, ea a spus că fetele ei, când erau mici, participaula concursuri de desene pe asfalt și erau foarte emoționate, iarIoana a câștigat un astfel de concurs.

De altfel, printre darurile frecvente dorite de fete se număraucărțile de colorat, a adăugat Maria Băsescu. „Ele știau cam tot cese găsea la librărie pe vremea aia (….) Jucăriile nu erau atât desofisticate ca acum”, a spus ea.
Prima doamnă a mai mărturisit că a încercat să le fie prietenăfiicelor sale, dar, „uneori, e mai importantă gașca decâtpărinții”.

Maria Băsescu le-a urat de 1 Iunie tuturor copiilor „multăsănătate” și „o viață mai bună”. Ea a avut un mesaj și pentrupărinți, spunând că aceștia trebuie să fie mai apropiați de copiiilor, dar, din păcate, nu mai au mult timp liber.

Soția președintelui Traian Băsescu participă în continuare larecepția organizată la clubul Selas Golf & Polo Club dinPotigrafu (județul Prahova), cu ocazia împlinirii unui an de labotezul prințului Carol Ferdinand. Prima doamnă este onorată încadrul evenimentului, ea fiind nașa de botez a prințului CarolFerdinand.

Maria Băsescu a venit neînsoțită de soțul ei la eveniment și aprecizat că miercuri, înainte de această recepție, a participat lao acțiune organizată de o fundație care protejează caii abandonați,eveniment la care au participat foarte mulți copii.

În ceea ce îl privește pe prințul Carol Ferdinand, Maria Băsescua spus că i-a adus o jucărie pentru vârsta lui, frumos colorată șicare scoate zgomote. Ea i-a urat, totodată, copilului să fiesănătos și cuminte. De altfel, ea a precizat că se vede des cuprințul Carol Ferdinand. „L-am văzut de multe ori, de la perioadacând mergea de-a bușilea și avea o viteză fantastică pe sub mese,pe sub scaune, peste tot. După aceea, au început primii pași,nesiguri și apoi a început să alerge”, a spus Maria Băsescu.

Întrebată dacă vrea să-l învețe pe prințul Carol Ferdinand săcălărească – aceasta fiind una dintre pasiunile soțieipreședintelui -, Maria Băsescu a spus că încă nu vrea să facă acestlucru. „I-am cumpărat un căluț de jucărie și îi place. Are ofotografie pe un cal. Peste câțiva ani, cred că o să ia contact cuun cal adevărat. O să fiu instructorul lui”, a spus, râzând, MariaBăsescu.

De altfel, în cadrul evenimentului de la Potigrafu, MariaBăsescu s-a dus să vadă doi cai și i-a mângâiat.

Pe de altă parte, întrebată dacă le-a cumpărat vreun cadoufiicelor sale, Ioana și Elena, de 1 Iunie, Maria Băsescu a răspunsnegativ. „Fetele mele sunt mari”, a explicat ea.
Totodată, răspunzând unei alte întrebări referitoare la amintiriledin copilăria ei, Maria Băsescu a spus: „E mult de atunci, am 60 deani. Copilăria e frumoasă, fără griji”. Totuși, ea a precizat căîși amintește că jocurile erau diferite atunci. „Ne alergam. Nejucam de-a v-ați ascunselea”, a mai spus ea.

La recepția de miercuri participă câteva zeci de invitați,ambasadori – printre care cei ai Ungariei, Argentinei, Venezuelei,Chinei, Malaysiei, Rusiei și Emiratelor Arabe Unite -, dar șiprieteni ai cuplului princiar, printre care Monica Tatoiu, uniidintre ei veniți împreună cu copiii.

Aceștia s-au bucurat de un recital susținut de Narcis IustinIanău, participant la show-ul „Românii au talent” de la Pro TV,care a interpretat „Ave Maria” de Franz Schubert. Totodată, sopranaFelicia Filip a susținut un recital, acompaniată de pianista IoanaMaxim. În momentul în care s-a cântat „La mulți ani”, FelicieiFilip i s-a alăturat pe scenă Narcis Iustin Ianău.
Recepția se va încheia cu o demonstrație de călărie cu sărituripeste obstacole.

Evenimentul organizat miercuri este cu atât mai semnnificativ,potrivit prințului Paul, cu cât se „celebrează un an de la botez”,care a fost primul botez regal în ultimii 90 de ani, înRomânia.

Carol Ferdinand s-a născut pe 11 ianuarie 2010, la Maternitatea”Regina Maria” din București și a fost botezat pe data de 22 mai2010, în religia ortodoxă.

Pe 9 ianuarie 2011, părinții prințului Carol Ferdinand – PrințulPaul și Prințesa Lia – și nașii – Traian Băsescu și Maria Băsescu -au sărbătorit ceremonia de „tăiere a moțului”, șeful statuluioferindu-i copilului pixul său Mont Blanc, dar și jucării șihăinuțe.

Pe 11 ianuarie 2011, când a împlinit un an, prințul CarolFerdinand a primit cadou cu ocazia aniversării sale un jilț regal,decorat cu ornamente aurii, și o gentuță Louis Vuitton.

Madalina Cerban,[email protected]

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide