Marius Petcu va fi cercetat în libertate. Liderul CNSLR-Frăția este acuzat de luare de mită

Redactor:
Vlad Mironescu
Marius Petcu va fi cercetat în libertate. Liderul CNSLR-Frăția este acuzat de luare de mită
Curtea de Apel București a decis, vineri seară, cercetarea în libertate a liderului CNSLR-Frăția, Marius Petcu, prins luând mită 40.000 de euro, o parte din banii ceruți unui om de afaceri pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.

Curtea de Apel București a decis, vineri seară, cercetarea înlibertate a liderului CNSLR-Frăția, Marius Petcu, prins luând mită40.000 de euro, o parte din banii ceruți unui om de afaceri pentruca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentrusindicate din Snagov.

Instanța a respins propunerea procurorilor anticorupție de arestarepreventivă pentru 29 de zile a președintelui CNSLR-Frăția, MariusPetcu și a dispus în cazul acestuia interdicția de a părăsi țara,plus o serie de alte obligații.

Judecătoarea Anca Alexandrescu, cea care a decis că Petcu poate ficercetat în libertate, a dispus ca sentința în acest dosar să sedea în ședință secretă, deși pronunțările în cauzele privindpropuneri de arestare se dau în ședință publică, potrivit Coduluide procedură penală, sau la condica instanței.

Procurorul Claudia Roșu, cea care instrumentează acest dosar, adeclarat recurs la această decizia, care se va judeca la instanțasupremă.

Președintele Federației Sanitas, MariusPetcu, reținut pentru 24 de ore de DNA. Sindicalistul a primit mităo vilă în Predeal în valoare de 200.000 deeuro

SINDICALISTUL MARIUS PETCU, PRINS ÎNTIMP CE LUA 40.000 DE EURO MITA – BREAKINGNEWS

Liderul sindical a fost reținut, joi noapte, de procuroriiDirecției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită, după ce afost prins în flagrant delict în timp ce primea mită 40.000 de eurode la un om de afaceri.

Potrivit Ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penaleîntocmite de procurori, în perioada anilor 2009-2010, MariusGrigore Petcu, în calitate de președinte al Federației Sanitas, aprimit de la directorul unei societăți comerciale aproximativ20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20 la sută din valoareafiecărei situații de lucrări decontate, pentru a atribui acesteifirme un contract de execuție lucrări.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului „Centrul deeducație, perfecționare și recreere – Snagov”, prețul negociat alcontractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentatulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, notează procuroriiîn documentul citat.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prinintermediar, un imobil tip vilă situat în stațiunea Predeal învaloare de circa 200.000 euro.

„Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa uneletranșe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau dea facilita obținerea de către aceeași firmă a unei lucrăriviitoare”, au precizat procurorii anticorupție.

Cei 40.000 de euro primiți de Petcu joi, când a fost prins înflagrant delict reprezentau tranșele aferente lunilor ianuarie șifebruarie 2011.

Procurorii anticorupție au făcut o percheziție, vineri dimineață,la locuința lui Marius Petcu, unde au căutat probe în dosarul încare liderul sindical este acuzat de luare de mită.

Avocatul lui Petcu, Alice Drăghici, a declarat, pentru MEDIAFAX, căanchetatorii nu au fost găsite probe sau acte incriminatoare înurma percheziției.

Marius Petcu a luat cei 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, eldeclarând în fața procurorilor că acești bani reprezentau unîmprumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri în urmă cudouă luni, a spus avocatul liderului sindical, AliceDrăghici.

Avocatul a declarat, pentru MEDIAFAX, după reținerea lideruluiCNSLR-Frăția, că flagrantul a avut loc în Snagov, în apropierealocului unde se construia complexul de agrement pentru sindicate.Alice Drăghici a mai spus că anchetatorii susțin că au probe videoși audio, pe care însă nu le-au prezentat.

Cătălin Lupășteanu,[email protected]

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Andrei Baciu (Min. Sănătăţii): „Noile tulpini nu feresc pe nimeni de boală”. Când vor fi...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide