MEDIAFAX 20 DE ANI

Redactor:
Mihai Schiau

Mediafax, cel mai mare furnizor român de informație generalistă și de business, organizează joi, 23 februarie, gala aniversară „Mediafax – 20 ani”, pentru a celebra împlinirea a două decenii de activitate și pentru a premia personalitățile care au marcat evoluția României în acest răstimp. Evenimentul încheie campania aniversară „Mediafax – 20 ani”, în cadrul căreia partenerii și clienții agenției au luat parte la o călătorie în timp cu viteza informației și au rememorat evenimentele majore care au marcat ultimii 20 de ani și care au fost relatate de Mediafax.gândul a transmis gala Mediafax în format LIVE TEXT. Urmărește mai jos toate informațiile:

UPDATE 21.45 Festivitatea de premiere s-a încheiat.

UPDATE 21.44 Premianții se alătură jurnaliștilor.

UPDATE 21.42 Câțiva dintre cei peste 3.000 de jurnaliști care au lucrat la Mediafax au urcat pe scenă. „Acești oameni nu sunt angajați, sunt fani Mediafax”, a spus Sârbu.

UPDATE 21.39 Adrian Sârbu, fondatorul Mediafax: „Mediafax este istoria unei utopii. Am înțeles atunci că libertatea presei e mai importantă decât exercitarea propriilor mele puteri și voci. Mi-am imaginat că poate exista o instituție privată, care să desfășoare o activitate în folos public. Era o utopie, dar au trecut 20 de ani și realizez că încă există”.

UPDATE 21.32 Emil Constantinescu, Ion Iliescu și Traian Băsescu primesc un premiu comun, pentru schimbarea României în ultimii 20 de ani. Premiul a fost înmânat de Adrian Sârbu. Președintele Traian Băsescu lipsește de la Gala Mediafax. „La o zi după Revoluție, au apărut 90 de partide și 1.000 de jurnaliști”, a spus Iliescu. „Avem nevoie de agenții ca Mediafax și de ziariști ca la Mediafax”, a spus Constantinescu.

UPDATE 21.26 Premiul pentru cea mai credibilă instituție din România i se acordă lui Mugur Isărescu: „Încep dimineața cu știrile Mediafax, o închei tot cu Mediafax, ba chiar iau și prânzul cu știrile, fac foarte bine la digestie”.

 

UPDATE 21.21 Premiul pentru cea mai respectată statură publică din România este câștigat de Ion Țiriac: „Adrian Sârbu a făcut o companie care îți ia o știre de undeva și ți-o dă exact așa, fără să facă nicio schimbare”.

UPDATE 21.19 Soprana Angela Gheorghiu primește premiul pentru cea mai bună ambasadoare a României în străinătate: „Să fim mândri de nația română, cultura este pașaportul nostru în lume”.

UPDATE 21.16 Premiul pentru cel mai cunoscut ambasador al României în străinătate este câștigat de Gică Hagi: „Felicit Mediafax pentru tot ce a făcut în ultimii 20 de ani”.

UPDATE 21.13 Dan Șucu primește premiul pentru viziune antreprenorială.

UPDATE 21.11 Al doilea premiu, acordat pentru libertatea de exprimare, i se acordă lui Cristian Tudor Popescu. „Faptul că Mediafax e bine sănătoasă în aceste vremuri mă face să sper în continuare. Am ‘mestecat’ multe știri Mediafax pentru a-mi scrie editorialele”, a declarat CTP.

UPDATE 21.08 Părintele Nicolae Tănase și cei 40 de copii din Valea Screzii primesc primul premiu. „Părintele Tănase e tatăl nostru”, spune unul dintre copii. Pe scenă a urcat alături de copii și un reprezentant al Patriarhiei.

UPDATE 21.05 Andreea Esca, „pionier al jurnalismului în România”, este decorată de Lucian Mândruță. Începe decernarea premiilor.

UPDATE 21.01 Indira Crasnea, redactor șef Mediafax și președinte CRP: „Pentru mine, jurnalismul e o meserie de o viață, o dragoste de cursă lungă”

UPDATE 20.58 Sloganul galei Mediafax: „Știrile sunt de la noi”.

UPDATE 20.55 Pe ecran a rulat un clip în care prezentatorii de la majoritatea televiziunilor din România citează, în jurnale, agenția Mediafax.

UPDATE 20.50 Lucian Mândruță: „Două probleme nu le-a putut rezolva Mediafaxul. Ce s-a întâmplat la Revoluție și care este salariul Andreei Esca”.

UPDATE 20.49 Andreea Esca a făcut o dezvăluire: iubitul ei de acum 20 de ani lucra la Mediafax. „Mereu, când venea acasă, îmi povestea cât de extraordinară e viața la Mediafax, erau prieteni, nu colegi”, a spus Andreea Esca.

UPDATE 20.48 Prezentatorii sunt Andreea Esca și Lucian Mândruță, el numind Mediafax „furnizorul oficial de istorie din România”.

UPDATE 20.45 Gala Mediafax a început. Pe ecran rulează imagini din istoria ultimilor 20 de ani.

UPDATE 20.39 Gala Mediafax – 20 de ani începe în câteva momente.

UPDATE 20.29 A venit și Elena Udrea: „Sunteți obiectivi, echilibrați, citesc știrile din anii ’90”.

UPDATE 20.28 A ajuns și Vasile Blaga: „Mediafax face parte din viața mea, am mereu știrile lor la îndemână”.

UPDATE 20.25 Mircea Geoană: „O parte din succesul meu relativ în viață se datorează și Mediafax. Vă doresc încă 20 de ani”

UPDATE 20.24 Gala Mediafax începe în cinci minute.

UPDATE 20.22 A venit Theodor Paleologu: „Probabil m-a enervat și Mediafaxul, m-au enervat toate instituțiile de presă”. Fostul Ministru al Culturii a glumit pe seama Mișcării Populare: „Nu știu multe detalii despre acest subiect, știu doar că doctorii recomandă 30 de minute de Mișcare Populară pe zi”.

UPDATE 20.19 Gala Mediafax va începe în 10 minute. Amfitrioni sunt Andreea Esca și Lucian Mândruță.

UPDATE 20.15 A sosit și Ion Iliescu. „Am fost la lansarea Mediafax, de la Palatul Parlamentului. Mediafax este cea mai puternică agenție de presă, o citeam zilnic cât eram la Cotroceni, o citesc și acum”, a spus fostul președinte.

 

UPDATE 20.12 A venit și Adriean Videanu: „Sunteți o sursă corectă de informare. 80% din știrile pe care le citesc provin din Mediafax”.

UPDATE 20.05 A sosit și Emil Constantinescu. „Mediafax a apărut la momentul potrivit. Eu de acolo îmi culeg informațiile, agenția a devenit din ce în ce mai credibilă”, a spus fostul președinte.

UPDATE 20.01 Primul invitat sosit la gală este Petre Roman. „La început, părea un proiect îndrăzneț, de credibilizare a informației de bază, dar s-a dovedit a fi un proiect câștigat”, a spus fostul premier despre Mediafax.

UPDATE 20.00 Gala a început.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide