Vlad Mironescu
23.04.2012
Știri

Mihai Necolaiciuc, adus la DNA pentru studierea materialului de urmărire penală

Mihai Necolaiciuc, adus la DNA pentru studierea materialului de urmărire penală
Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost adus, luni dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru studierea materialului de urmărire penală din dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu.

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost adus, lunidimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentrustudierea materialului de urmărire penală din dosarul în care estecercetat pentru abuz în serviciu.

Mihai Necolaiciuc a ajuns în jurul orei 10.00 la sediul DNA,procurorii urmând să îi prezinte probele din noul dosar, în careeste acuzat de abuz în serviciu.

În 27 aprilie, procurorii anticorupție i-au prezentat fostuluidirector al CFR Mihai Necolaiciuc învinuirile din acestdosar.

Avocatul lui Necolaiciuc, Gheorghiță Mateuț, spunea, la ieșirea dinsediul DNA, că fostului director al CFR i-au fost aduse lacunoștință învinuirile din acest dosar, precizând că acuzațiilesunt aceleași cu cele din cauzele în care a fost trimis înjudecată, fiind vorba despre aceleași categorii deinfracțiuni.

Întrebat dacă sunt învinuite și alte persoane în acest nou dosar,avocatul a răspuns că nu, lăsând să se înțeleagă că MihaiNecolaiciuc va fi trimis singur în judecată în acest caz.

Întrebat dacă Necolaiciuc a dat o declarație în fața procurorilorîn acest dosar, avocatul a spus atunci că fostul director CFR vaface acest lucru după prezentarea materialului de urmărire penală.Mateuț a precizat că această etapă, premergătoare întocmiriirechizitoriului și trimiterii în judecată, va începe de săptămânaviitoare, context în care Mihai Necolaiciuc va fi adus de mai multeori din arest la sediul DNA, pentru a putea studia probele pe carele au anchetatorii împotriva lui.

În legătură cu prejudiciul din acest dosar, avocatul a spus că nuse poate vorbi despre acest lucru în prezent și că el va ficonstatat ulterior în instanță.

Întrebat dacă Necolaiciuc a început să facă dezvăluiri, așa cumanunța, avocatul a precizat că până la acest moment nu a dat niciodeclarație și că de fapt ceea ce urmează să spună clientul său vorfi declarații, și nu dezvăluiri.

Fostul director general al Companiei Naționale a Căilor FerateRomâne (CN CFR) Mihai Necolaiciuc, extrădat, în 20 aprilie, dinStatele Unite ale Americii, a fost trimis în judecată în patrudosare, pentru prejudicierea companiei feroviare cu 70 de milioanede euro.

Imediat după ce a fost adus în țară, Mihai Necolaiciuc a fost dusdirect la Judecătoria Sectorului 1, pentru confirmarea mandatelorde arestare emise pe numele său în cele patru dosare în care a fosttrimis în judecată.

În aceeași zi, două instanțe de la Judecătoria Sectorului 1 auconfirmat legalitatea măsurii preventive dispuse în cazul fostuluidirector al CFR în trei din cele patru dosare. MagistrațiiJudecătoriei Sectorului 1 București au amânat atunci pentru 27aprilie judecarea celui de-al patrulea dosar. La termenul din 27aprilie, instanța a amânat până pe 25 mai dezbaterile pentruconfirmarea celui de-al patrulea mandat de arestare preventivă emispe numele fostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc.

Cătălin Lupășteanu,[email protected]

Inchide